De zorg is een dynamische sector die continu in ontwikkeling is. Als zorgprofessional wil je hier een bijdrage aan leveren. Je wilt niet alleen de zorg verbeteren, maar ook jezelf. Misschien wil je beter worden in je vak, je verder specialiseren of juist een ander gebied binnen de zorg leren kennen. Of kom je zelfs uit een heel andere sector en overweeg je de overstap naar de zorg. Voor elke situatie is er een gepaste verpleegkundige specialisatie.

Onze gespecialiseerde opleidingen voor zorgprofessionals

Alle zorgopleidingen van Avans+ zijn persoonlijk én praktijkgericht. Je vindt bij ons opleidingen op verschillende niveaus; van post-mbo tot hbo en postbachelor. Iedere opleiding heeft zijn eigen specialisatie. Daardoor is er altijd een passende opleiding die past bij jouw drijfveer - en die jou in staat stelt om je te ontwikkelen tot de professional die jij wilt worden. Ontdek welke zorgopleiding geschikt is voor jou.

Welke zorgspecialisaties zijn er?

Opleiding Transferverpleegkundige

Opleiding Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige

Opleiding Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK)

Opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH)

Opleiding Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)

Opleiding Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) voor SPV

Vooropleiding Praktijkondersteuner (POH)

Benieuwd naar een andere opleiding? Bekijk ons totaaloverzicht van zorgopleidingen.

Praktijkgericht

De zorgopleidingen van Avans+ worden samengesteld en onderhouden door docenten met bewezen praktijkervaring. Hierdoor is het lesprogramma altijd actueel en sluit het aan op de praktijk.

Bedrijfskundige kennis

Het kan ook zo zijn dat je binnen jouw rol als zorgprofessional steeds meer te maken krijgt met de bedrijfskundige aspecten van het vak. Bijvoorbeeld doordat je bent doorgegroeid naar de functie van leidinggevende, afdelingshoofd of manager. Dit vereist heel andere vaardigheden, die mogelijk nieuw voor je zijn. Speciaal hiervoor heeft Avans+ de opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement én de Postbachelor Bedrijfskunde. Ben je nog niet in het bezit van een bachelordiploma en is dit wel een vereiste voor je (toekomstige) functie? Dan is de verkorte Bachelor Bedrijfskunde iets voor jou. Met deze unieke bacheloropleiding behaal je in 2 jaar je bachelordiploma.