Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 2 maart alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Zorgtechnologie in de eerste lijn

Inschrijven
Zorgtechnologie in de eerste lijn
Iets voor jou?
 • Je wilt meer gebruik maken van zorgtechnologie in de eerste lijn.
 • Je wilt leren welke technologische mogelijkheden er zijn op het gebied van behandeling, veiligheid, communicatie en support.
 • Oefen jouw vaardigheden in een skills lab en pas de mogelijkheden toe in jouw eigen werk.

Zorgtechnologie biedt ongekende mogelijkheden in de eerstelijns gezondheidszorg. Maar hoe bereik je écht een positieve impact in het leven van jouw cliënten en hun netwerk door inzet van technologie?

Laat je inspireren door experts, hoor van elkaar wat wél en niet werkt in de praktijk, oefen het gebruik en denk mee over de rol van technologie in jouw beroepspraktijk. In dit 2-daagse opleidingstraject leer je welke mogelijkheden er zijn om technologie in te zetten rondom communicatie, support, behandeling en veiligheid voor jouw cliënten. Je krijgt state of the art kennis en informatie aangereikt en ontwikkelt jouw skills, zodat je zelf met de technologie aan de slag kunt gaan.

Na het volgen van deze module kun je de ethische dilemma’s en risico’s signaleren die gepaard gaan met de inzet van zorgtechnologie. Je leert hoe je deze dilemma’s kunt bespreken en afspraken kunt vastleggen in het zorgplan. Ook leer je anderen om na te denken over de inzet van technologie en kun je hierover een multimediale presentatie verzorgen aan mantelzorgers en professionals.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een hbo- werk- en -denkniveau en bent werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg. Dit opleidingstraject is bestemd voor de hbo-verpleegkundigen die zich (verder) willen ontwikkelen op het gebied van de inzet van zorgtechnologie. De groepen worden gemêleerd samengesteld. Wij vinden het interessant als verschillende expertisegebieden, bijvoorbeeld jeugd-, dementie-, ouderen-, wijk-, palliatieve-, oncologische- zorgprofessionals hun ervaringen met zorgtechnologie uitwisselen tijdens deze module. Je ontwikkelt jouw vaardigheden in een skills lab en sluit de module af met een toetsing en certificering.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het opleidingstraject zorgtechnologie in de eerstelijns gezondheidszorg is competentiegericht opgezet. Tijdens de eerste dag ligt het accent vooral op de theorie van de verschillende technologische mogelijkheden rondom behandeling, support, veiligheid en communicatie. De tweede dag vindt plaats in een skills lab waar je eerst vaardigheden kunt opdoen en ze vervolgens leert toepassen in jouw werk. De groepen worden gemêleerd samengesteld, zodat de verschillende expertisegebieden in de eerste lijn ervaringen met de inzet van technologie kunnen uitwisselen en optimaal van elkaar kunnen leren. Je sluit de module af door een plan voor de inzet van zorgtechnologie te schrijven voor het zorgplan van een cliënt en door het uitvoeren van een proeve van bekwaamheid in het skills lab.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module duurt 2 maanden en telt 4 bijeenkomsten van een dagdeel. De gemiddelde studiebelasting is 4 uur per week exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Zorgtechnologie in de eerste lijn zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 495,-.
  • Boeken circa € 50,-. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat, geaccrediteerd door V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Tijdens dit door V&VN geaccrediteerde traject leer je op actieve wijze van experts in een skills lab en van elkaar:

  • de theoretische- beleids- en financiële kaders voor de inzet van technologie in de eerstelijnszorg in Nederland
  • de technologische mogelijkheden voor behandeling, communicatie, veiligheid en support in de eerstelijns zorg
  • zorgtechnologie EBP en pro actief inzetten in de eerste lijn
  • heb je de skills om technologie te adviseren en/of in te zetten in de eerste lijn

   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Dit opleidingstraject bestaat uit een inspirerend programma van 2 dagen, verdeeld over 4 dagdelen, waarin onderstaande thema’s aan bod komen:
  Dagdeel 1: Technologie rondom communicatie en behandeling
  Dagdeel 2: Technologie rondom support en veiligheid
  Dagdeel 3: Skills training
  Dagdeel 4: Skills training, toetsing en certificering

   

  Programma Zorgtechnologie in de eerste lijn
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

   Cora Snoei
   Praktijkverpleegkundige
  • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

   Corina Barten
   Praktijkverpleegkundige
  • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

   Sjoerd Kok
   Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven