Skip to main content

€1000,- subsidie op je opleiding via het STAP-budget! Klik hier voor alle info

Er staat veel te gebeuren en we gaan ervoor!

  • 19 oktober 2014
  • Door: Marjan Minderhoud

Op een ‘gewone’ woensdagavond om 21.30 uur loop ik naar mijn auto op het parkeerterrein van Hotel Brabant, in de schaduw van het gebouw van Avans+. Terwijl ik de weg naar huis inzet en de regen op mijn ramen klettert denk ik terug aan deze ‘gewone’ woensdagavond en dat die eigenlijk helemaal niet zo gewoon was. Ik ben namelijk net bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de docenten van het PMC Verpleegkunde & Welzijn van Avans+ geweest.

Het glas heffen…

Deze bijeenkomst begon ’s middags rond 15.30 uur met een inleiding van algemeen directeur Coen Toebosch. Voor een aantal ook gelijk een kennismaking met Coen. We krijgen een kleine primeur in de vorm van de nieuwe reclamespot van Avans+ en we heffen het glas op een goed nieuw onderwijsjaar.
Jennie van Knotsenberg, productmanager Verpleegkunde & Welzijn neemt vervolgens het woord en legt het programma uit, stelt het team voor en laat ons zien hoe de pmc de afgelopen jaren gegroeid is. Iets wat wij als docenten natuurlijk wel gemerkt hebben aan de grotere vraag naar onze kennis en kunde, maar mooi om dit ook in ‘ harde getallen ‘ terug te zien.

We gaan er weer voor

Vervolgens werden we getrakteerd op een aantal inhoudelijk goede presentaties over:
+ Het nieuwe beroepsprofiel verpleegkundigen 2020
+ De koppeling met het octogram
+ De canmedsrollen
+ Een kijkje achter de schermen bij de afdeling HRD (Avans+) met betrekking tot de ‘ 5 steps to excellence’, een ware kwaliteitsslag die Avans+ gaat maken met de opleidingen. Een en ander gaf nogal wat stof tot discussie en zette aan tot nadenken. We gingen in kleine groepen uiteen om te bezien wat dit voor ‘onze eigen’ opleidingen betekent. Er werd volop kennis uitgewisseld en overal proefde je de sfeer van ‘we gaan er weer voor’.

Gemengd publiek

De middag (inmiddels avond) werd voortgezet bij Hotel Brabant met een diner. De diverse deelnemers zetten zich spontaan heel gemengd aan de ronde tafels wat inhield dat ikzelf bijvoorbeeld met collega’s vanuit Jeugd, Wijk, SPV, Casemanagement, SHL, en VHP aan een tafel zat. Nog voor de eerste gang op tafel stond, kwam het al tot intensieve besprekingen van casuïstiek, zowel vakinhoudelijk als onderwijs technisch. Het idee om tussen de gangen door van tafel te wisselen werd lichtelijk genegeerd. Ook aan andere tafels werd namelijk zeer geanimeerd en bij vlagen serieus gediscussieerd over ‘het vak’ en alles wat daarbij komt kijken.

Bijzondere start

De avond die eigenlijk gepland was te eindigen om 20.00 uur liep met gemak uit tot 21.30 uur. Maar ik geloof dat niemand daar problemen mee had.
Inmiddels komt de oprit van mijn huis al in zicht en ik realiseer me dat die ‘gewone’ woensdag avond een hele bijzondere start van het nieuwe jaar bij Avans+ is geworden. Ik kijk er naar uit! U ook?

Marjan Minderhoud, kerndocent VHP opleidingen

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.