Skip to main content

€1000,- subsidie op je opleiding via het STAP-budget! Klik hier voor alle info

Which size fits you?

  • 05 maart 2014
  • Door: Dragan Kalkan

Which size fits you?

In het vorige blog heb ik je uitgenodigd na te denken over de vraag of jij van een opleidingsinstituut écht krijgt wat je nodig hebt? Met welk rendement, tegen welke prijs? En…ben je er al aan uit?

Ook heb ik beloofd uitleg te geven over de toegevoegde waarde van Avans+ , zodat jij weet hoe, en welke, toegevoegde waarde je van ons krijgt én hoe dit er dan uitziet. Dan kun je ons ‘uitproberen’ , maar uiteraard ook andere opleidingsinstituten bevragen of zij in de buurt komen van de performance verbetering die Avans+ aantoont met onze aanpak. Ik weet zeker dat je dan maar 1 partij tegenkomt die daar uniek in is. Oordeel zelf maar!

Avans+: waar beloften gelijk staan aan de werkelijkheid

Als je naar opleidingsinstituten kijkt, vraag je je misschien af waarin die van elkaar verschillen? Ze hebben toch allemaal opleidingen, docenten, cursusruimten en een reputatie!? En misschien ook wel een aardig persoon die je te woord staat en je een rooster toestuurt. Wat maakt ze dan verschillend en hoe haal je er de unieke instituten uit?

Al deze voorbeelden maken Avans+ niet onderscheidend ten opzichte van anderen. Want opleidingen bedenken en ontwikkelen, docenten inhuren en organiseren kan iedereen. Dat maakt dus 0 verschil, dus ook 0 toegevoegde waarde. Daarom ga ik je laten zien wat de toegevoegde waarde van Avans+ echt is, en hoe we dat dag in dag uit bewijzen voor al onze klanten.

Wat is dan de toegevoegde waarde van Avans+?

Avans+ is toonaangevend in verbetering van prestaties van haar klanten. Door middel van innovatieve ontwikkeltrajecten, gekenmerkt door een persoonlijke benadering en praktisch toepasbare kennisoverdracht, realiseert Avans+ meetbare performanceverbetering van individuen en organisaties.

Vanuit een zeer breed opleidingsaanbod op bachelor- en masterniveau is Avans+ in staat om flexibel en efficiënt in te spelen op iedere gewenste ontwikkelbehoefte van de klant. Om te komen tot een effectieve match tussen de specifieke ontwikkelbehoefte en het beschikbare opleidingsaanbod hanteert Avans+ haar eigen performance improvement model©.

Deze belofte maken we waar vanuit 3 pijlers; persoonlijke ontwikkeling, praktijk- en resultaatgerichtheid. Door vooral met inspirerende, enthousiaste en vakkundige opleidingsmanagers aan jouw ontwikkeling te werken en daar onze tijd en energie met jou in te steken. Klassen, docenten, programma’s etc. zijn uiteraard altijd state of the art. Het zijn juist de mensen van Avans+ die met jou het verschil maken!

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Avans+ is het effect van jouw persoonlijke ontwikkeling voor ons een vanzelfsprekendheid. Voor ieder traject richten we samen met jou, en de organisatie waar je voor/met werkt, de voorwaarden voor succes in. Zo dagen we je uit jezelf continue te verbeteren en steeds nieuwe doelen te stellen. Tijdens je ontwikkeling zoeken we de comfortzone met je op en dagen we je uit daar buiten te experimenteren. Daar zijn we steeds opnieuw nauw bij betrokken.

Van jou vragen we volharding te tonen en om te leren omgaan met tegenslagen die we gaandeweg opzoeken, voor jou is het dus hard werken, blijven leren en openstaan voor feedback.

Omdat het in jouw (werk)praktijk moet gebeuren dragen we vooral zorg voor goede coaching op je werk en leiders om je heen die een voorbeeld zijn.

Avans+ uit zich in haar marketing/communicatie met sportbeelden en sportmetaforen, check daarom het volgende filmpje om te zien hoe het pad van persoonlijke ontwikkeling er bij Avans+ voor jou uitziet:

Praktijkgericht

Alles wat je bij Avans+ leert, moet er in jouw praktijk toe doen, niet in het klaslokaal. Of in theorie en daarna in een paper. Nee, in jouw échte praktijk. Waar het échte werk gebeurt en waar het er ook werkelijk toe doet.

Natuurlijk gaat dat ook over leren toepassen van theorieën en daar onderzoek naar doen en toepassingen vinden. Maar bij Avans+ gaan we nog veel verder: je moet het ook daar in die praktijk laten zien. Dus betrekken we je praktijk daar ook uitvoerig bij.

Hoe? Door zorg te dragen voor een maximale transfer van het geleerde. Door vooral met jou en je organisatie resultaten op organisatieniveau vast te stellen. Door on the job en door middel van action learning aan de slag te gaan met échte business projecten waar jij resultaten mee kunt boeken. En door je leidinggevend(en) en/of werkbegeleiders/coaches hierbij te betrekken in je praktijk. En daar zijn we bij Avans+ hartstikke goed in omdat je een opleidingsmanager krijgt die jouw sector, werk en ontwikkeling kent. Maar die ook van je organisatie weet hoe het daar werkt en hoe de teams en verschillende rollen en processen binnen je praktijk in elkaar steken. Weet je waarom we dat weten? Omdat we daar écht in geïnteresseerd zijn, daar onze tijd in steken en jou vanuit die betrokkenheid écht verder willen helpen. En dat proces ziet er, met vallen en opstaan, ongeveer als volgt uit:

Gericht op resultaat

Dit alles moet dan leiden tot échte resultaten in de échte praktijk waar het er écht toe doet en je écht applaus ontvangt van je publiek. Net als echte topsporters dat verdienen als zij goud hebben gewonnen en in het Holland Heineken Huis of op het bordes bij de koning het Wilhelmus horen spelen. En voor jou? Voor jou leidt dit gegarandeerd tot zelfontplooiing in je werk, tot aanzien, erkenning, beloning, waardering, ontwikkeling van je carrière. En dit leidt dan weer tot veel momenten van het vieren van successen en delen van prestaties met anderen die in jouw leven belangrijk zijn. Thuis, op het werk, met je vrienden en samen met Avans+.

En omdat we bij Avans+ weten dat een investering in een opleiding een kostbare investering is in tijd en geld, dragen we er dus goed zorg voor dat je die resultaten ook echt behaalt.

Hoe? Door voor en na de opleiding al te investeren afstemming, verwachtingen, resultaat beschrijvingen en begeleiding hierin. Want daar zit het échte rendement. En zoals je inmiddels al aanvoelt laat ik je graag zien hoe dit proces er uitziet:

Less is more

Meer in een klas zitten is niet per definitie beter. Noch leidt dit tot betere kwaliteit. Minder in een klas zitten en meer in jouw praktijk is wel beter. Aantoonbaar beter zelfs. En daarin zit onder andere het verschil in prijs. Want de tijd dat jij uit je praktijksituatie en werk bent is circa 25% minder met onze aanpak. En reken jij zelf maar eens uit wat daarvan de echte winst is?!

Praatjes vullen geen gaatjes

Wat mij betreft is het dan tijd om de belofte van Avans+ maar eens uit te proberen. Je kunt dat als individu doen door je voor een van onze opleidingen in te schrijven. En dan begint jouw performance improvement direct. Of je benadert ons vanuit je bedrijf of organisatie. Dan zullen we je met onze incompany aanpak laten zien hoe we de Return On Investment (ROI) ook in klinkende munt terugbetalen!

Maar daarover meer in het volgende blog: “Show me the money!”

Avans+, improving professionals: niet de grootste wél de beste!

Waar de lat sinds1986 al hoog ligt en alleen maar hoger is komen te liggen. Waar het vanzelfsprekend is dat jij persoonlijke aandacht krijgt. Waar je écht kwaliteit krijgt en je prestaties in de praktijk met échte business resultaten échte en aantoonbare impact hebben en waar je ook nog eens een klantwaarde ervaart die je voor de rest van je leven bijblijft. Ben jij er klaar voor?

Mijn naam is Dragan Kalkan, commercieel directeur van Avans+ en te volgen op Twitter via @DraganKalkan.

 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.