Skip to main content

Een 'slimme' accountant is op de toekomst voorbereid

  • 13 juli 2015
  • Door: Maarten Veltman

Als het doemscenario van The Economist uitkomt bestaat ‘de accountant’ over tien jaar niet meer! Bij deze constatering vraag je je direct af: “Waar is dat beeld op gebaseerd?” en vooral: “is het terecht?”.

Of het nu gaat om de bankencrisis, de grote fraudeschandalen of problemen in de zorg, de effecten hiervan hebben direct of indirect altijd impact op het accountantsberoep. Door deze maatschappelijk relevante ontwikkelingen heeft het imago van de accountant - die wel ‘de vertrouwenspersoon van het maatschappelijk verkeer’ wordt genoemd - flink wat deuken opgelopen. Wat verder meespeelt is de constatering dat onze samenleving in een zeer rap tempo verandert. Wetende dat die veranderingen daarbij de enige constante zijn en dat die veranderingen zich alleen maar sneller aandienen!

Of de accountant over tien jaar nog bestaat, hangt er van af of antwoord kan worden gegeven op de vraag: “Is de accountant behendig genoeg om zich tijdig aan te passen aan deze steeds veranderende omstandigheden?”. Drs. Maarten H.A.P. Veltman RA vertelt over zijn visie op dit vraagstuk in deze whitepaper.

Download hier de whitepaper:

Een 'slimme' accountant is op de toekomst voorbereid

Aanhef