Skip to main content

: Het nut van actieve oefentherapie van de bovenbeenmusculatuur bij een 14-jarige sportster met het patella-nailsyndroom; een case report

  • 11 november 2014
  • Door: Rob Ummels

Patiënten met het patella-nailsyndroom hebben een vergrote kans op (sub)luxaties van de patella en nagenoeg dezelfde klachten als patiënten met het patellofemoraal pijnsyndroom. Veelal wordt fysiotherapie voorgeschreven. Er bestaat weinig consensus over de fysiotherapeutische interventie bij het patella-nailsyndroom, maar er is wel voldoende onderzoek over het patellofemoraal pijnsyndroom, waaruit blijkt dat oefentherapie effectiever is dan geen oefentherapie. Spierkrachttraining wordt aangegeven als interventie.

In dit case report wordt actieve oefentherapie van de musculus quadriceps femoris toegepast bij een 14-jarige sportster met het patella-nailsyndroom. Na 6 weken was er geen verbetering ten aanzien van de pijn, de kracht van de bovenbeenmusculatuur en de mate van patella(sub)luxatie. Wel was er enige vooruitgang te zien op activiteiten- en participatieniveau.

Download hieronder het whitepaper

Download hier de whitepaper:

Het nut van actieve oefentherapie van de bovenbeenmusculatuur bij een 14-jarige sportster met het patella-nailsyndroom

Aanhef