Skip to main content

Arbeidsrecht

5
5 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 20 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 3.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Den Bosch
  • 20-11-2024 Eindhoven
  • 20-11-2024 Rotterdam
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding Arbeidsrecht
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enkele jaren werkervaring binnen HRM.
 • Tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden speelt arbeidsrecht een grote rol.
 • Je wilt het management zelfverzekerder, volledig en juist adviseren over arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Het arbeidsrecht is continu in beweging en bijblijven is daarom noodzakelijk. De postbacheloropleiding Arbeidsrecht van Avans+ zorgt dat je meer kennis krijgt en specialist bent én blijft. De meest actuele wetswijzigingen en jurisprudentie implementeren we in de opleiding zodat je direct up-to-date bent.

Opbouw opleiding Arbeidsrecht

Tijdens de opleiding Arbeidsrecht gaan we uitgebreid in op het ontslagrecht. Daarmee beginnen we al tijdens de module Valkuilen in het Arbeidsrecht. Daarnaast behandelen we het sociaal verzekeringsrecht en de verschillende re-integratierechten en -plichten. Naast het verwerven van grondige kennis van het arbeidsrecht, leer je vooral werken met en het goed interpreteren van wetgeving, regelgeving en jurisprudentie. Dit maakt dat je casuïstiek leert ontrafelen waardoor je passend advies kunt geven. Elke situatie is immers uniek.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding HR of vergelijkbaar en in de praktijk te maken met arbeidsrecht. Je wilt de specialist worden als het gaat om adviseren rondom complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Alles wat een professional moet weten om hier aan te voldoen zit in deze opleiding arbeidsrecht. Dus geen theorie over de grondbeginselen van het arbeidsrecht, maar casuïstiek uit de praktijk waarbij je een denk- en werkwijze eigen maakt om elke casus te kunnen ontleden en zo passend advies te geven.

  Geschikt voor deze opleiding post hbo Arbeidsrecht?

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan deze arbeidsrecht opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding arbeidsrecht? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Arbeidsrecht heeft een doorlooptijd van 20 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond en een dag-variant. De middag- avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De totale opleiding bestaat uit 8 fysieke bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Arbeidsrecht zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3995,-
  • Boeken: circa € 90,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 560,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding Arbeidsrecht een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Arbeidsrecht

  Binnen Avans+ kun je je vervolgens verder specialiseren of verbreden op het gebied van HRM. Update Arbeidsrecht is bijvoorbeeld een goede opvolging om jezelf up to date te houden. Wil je meer weten over de vervolgopties, kijk dan op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  De Arbeidsrecht opleiding in losse modules

  De modules van de post bachelor Arbeidsrecht opleiding kun je ook afzonderlijk volgen. Je ontvangt dan voor elke afgeronde module van de arbeidsrecht cursus een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de post hbo opleiding Arbeidsrecht kun je complexe casuïstiek ontrafelen en wet- en regelgeving op de juiste manier interpreteren en toepassen. Je geeft daardoor gefundeerd en onderbouwd advies.

  Gedurende de gehele opleiding werk je aan het goed interpreteren van wetgeving, regelgeving en jurisprudentie. Dit maakt dat je casuïstiek leert ontrafelen waardoor je passend advies kunt geven. Middels een tussentijds schriftelijk examen toon je jouw kennis en vaardigheden aan in het adviseren rondom eenvoudigere casuïstiek.

  Na het volgen van de verdiepende module toon je tijdens een mondeling examen aan volwaardig gesprekspartner te zijn in het uitbrengen van onderbouwd arbeidsrechtelijk advies op complexe vraagstukken. Hierdoor zorg je er voor dat de kosten voor extern juridisch advies dalen. Kortom, jouw opgedane kennis van het arbeidsrecht levert direct voordeel op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Valkuilen in het arbeidsrecht

  Met deze module leg je een brede fundering en een goede basis in het arbeidsrecht. De opbouw van ons programma is uniek en misschien wel een beetje eigenwijs. We gaan namelijk deze eerste module al vrij snel aan de slag met het ontslagrecht.

  Terwijl men eerder geneigd is om de HR-cyclus aan te houden in de opbouw van een opleiding arbeidsrecht, maken wij hierin een andere keuze. Bijna alle stappen die gezet worden op arbeidsrechtelijk vlak hebben namelijk te maken met ontslag, dus dan moet je het wel goed geregeld hebben. Dit maakt dat wij ervoor kiezen om vrijwel direct te starten met ontslagrecht om vervolgens alle thema’s in dit kader te kunnen plaatsen.

  Bekijk dit onderdeel
  Module 1 - Valkuilen in het arbeidsrecht
   

  Verdieping in het arbeidsrecht

  Tijdens dit onderdeel breng je een verdieping aan in je reeds opgedane kennis. Om specialist te worden in arbeidsrechtelijk advies heb je verdiepende inzichten bij complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken nodig. Iedere casus is immers anders en het daarvan op een juiste manier ontleden is cruciaal.

  Bekijk dit onderdeel
  Module 2 - Verdieping in het arbeidsrecht
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  5 reviews
  Download brochure Inscrijven