Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Postbachelor Controller

4.333335
6 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 40 weken
 • studiebelasting 6 - 8 uur per week
 • studiekosten 8.250,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda gegarandeerde start
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 13-11-2024 Breda gegarandeerde start
  • 13-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je hebt de ambitie om als business controller aan de slag te gaan.
 • Je wilt jouw invloed en impact vergroten aan de hand van inhoudelijke vakkennis die je direct kunt toepassen in jouw huidige werkomgeving als assistent controller, business analist, accountant of andere vergelijkbare functie. 
 • Je hebt recentelijk de bachelor Bedrijfseconomie, Finance & Control, SPD of een andere relevante opleiding afgerond.

In de afgelopen jaren is de rol van business controller flink veranderd en alleen maar belangrijker geworden. Met de enorme hoeveelheid aan beschikbare data is het voor het management in organisaties van cruciaal belang dat de controller hen het verhaal achter de cijfers kan vertellen. Iemand die het management kan adviseren op allerlei bedrijfskundige zaken, zonder daarbij de financiële kant uit het oog te verliezen. 

Heb jij de ambitie om als business controller aan de slag te gaan? Ontwikkel je dan middels deze postbachelor opleiding tot iemand die een leidende rol in (verander) projecten kan nemen en breng jouw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht gebaseerd op de juiste beschikbare data. 

 

De effectieve business controller

Niet alleen kennis en inhoud maken je effectief. Minstens zo belangrijk zijn jouw gedrag en de juiste competenties zoals pro-activiteit en het vertalen van complexe informatie naar een goed verhaal voor de organisatie. Als business controller speel je een rol in het proces van strategievorming, van besluit tot implementatie tot evaluatie.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent beginnend business controller of hebt de ambitie om een functie als business controller te gaan vervullen. Je bent al werkzaam in een vergelijkbare functie bijvoorbeeld als assistent controller, kredietanalist, business analist of je bent een accountant die een overstap wil maken naar een corporate omgeving. Je wilt jouw invloed en impact vergroten aan de hand van inhoudelijke vakkennis. Je hebt een afgeronde financiële bacheloropleiding, maar naast je eventueel gelopen stages nog weinig werkervaring in een hierboven beschreven functie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Postbachelor Controller biedt je een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van het ontwikkelen van de juiste vaardigheden, theoretische achtergronden en de praktische toepassing daarvan. Per module van 10 weken heb je 4 à 5 bijeenkomsten die worden verzorgd door docenten die deskundig zijn binnen hun vakgebied en zelf werkzaam zijn in een financiële of bedrijfskundige management rol. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Postbachelor Controller duurt 40 weken. De opleiding bestaat uit 4 modules van 10 weken met elk 4 bijeenkomsten van 09.30 tot 16.30 uur. De gemiddelde studiebelasting is 6 tot 8 uur per week, naast de opleidingsdagen. Je besteedt deze uren aan zelfstudie en het maken van opdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Postbachelor Controller zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.250,-.
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 1200,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Postbachelor Controller in termijnen betalen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Postbachelor Controller. 

  Het is mogelijk om met dit diploma door te stromen naar de Master in Controlling. De Master in Controlling is een door de NVAO geaccrediteerde masteropleiding. De bijbehorende graad en titel die je mag voeren na afronding van deze opleiding is Master of Science in Controlling.

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent in staat om een leidende rol in (verander)projecten te nemen en brengt jouw adviezen met overtuigingskracht en daadkracht gebaseerd op de juiste beschikbare data. Als controller lever je een actieve en zichtbare bijdrage aan de continuïteit van jouw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze Controller opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Je bouwt in deze opleiding je reeds aanwezige basiskennis verder uit. In control zijn betekent het in control hebben van de processen, maar niet dat de business controller alles zelf hoeft te doen of te weten. Het management moet kunnen vertrouwen op jouw informatie. 

  Je gaat aan de slag met verschillende vakken waarin je leert hoe je projecten aanpakt, omgaat met veranderingen en met alle beschikbare data én hoe je het management hierop adviseert:

  • Adviesvaardigheden
  • Project management
  • Verander management
  • Data Science

  Download de brochure voor meer informatie over het programma

  Postbachelor Controller vakken

  • Adviesvaardigheden
   + Wie ben ik als adviseur en jouw leerdoel
   + Adviesgesprek en de verschillende fasen
   + Effectief beïnvloeden
   + Oefenen met professioneel trainingsacteur
    
  • Project Management
   + Taken en verantwoordelijkheden binnen een project
   + Beheers aspecten en risicomanagement
   + Teamontwikkeling
   + Stakeholdermanagement en draagvlak creëren
    
  • Verander Management
   + Diagnoseproces
   + Fasering van een veranderproces
   + Jij als veranderaar
   + Interventie- en communicatieplan
    
  • Data Science
   + Introductie Data Science
   + Besturing van jouw organisatie
   + Rol van data-management en data-governance
   + Rol van de business controller

  programma Postbachelor Controller
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.333335
  6 reviews
  Download brochure Inscrijven