Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

HR analytics, sturen met human capital

4
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Den Bosch
  • 20-11-2024 Eindhoven
  • 20-11-2024 Rotterdam
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding - HR analytics, sturen met human capital
Iets voor jou?
 • Je hebt een hbo-diploma en werkervaring binnen HRM op tactisch of strategisch niveau.
 • Je wilt je eerste stappen zetten met HR-analytics
 • Je wilt je advies onderbouwen aan de hand van HR ken- en stuurgetallen

Het gebruik van data is de laatste jaren sterk toegenomen. Steeds meer afdelingen gebruiken data om gefundeerde beslissingen te nemen. Met HR analytics kun je de impact van (investeringen in) het menselijk kapitaal meetbaar maken in jouw organisatie. Door gedrag en resultaten te meten, te analyseren en te begrijpen, kun je sturen op gedrag en het rendement van je organisatie vergroten!

Wat is HR analytics?

HR analytics kan inzicht geven in onderwerpen als recruitment, duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid, verzuim, talentmanagement, strategische personeelsplanning en het voorkomen van verloop gekoppeld aan bedrijfsresultaten. Door de verbanden te leggen tussen deze onderwerpen en het succes van de organisatie in kaart te brengen, kun je specifieke en effectieve interventies inzetten en onderbouwen.

Nut van een HR analytics opleiding

Na het afronden van de HR analytics opleiding ben je in staat scenario’s uit te werken waarin je voorspellende effecten meeneemt die impact hebben op het human capital, de strategische besluitvorming en het organisatieresultaat. HR-analytics is een middel waarmee HR of Controlling zich profileert als de strategisch business partner die waarde creëert op basis van een data gedreven beleid.

Voor wie is de opleiding HR analytics

In onze dienstverlenende economie wordt het aantonen van de toegevoegde waarde van menselijk kapitaal in de toekomst onmisbaar. Een HR analytics opleiding dient daarom topprioriteit te zijn voor controllers, HR-managers en HR-adviseurs.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en hebt minimaal 3 jaar werkervaring in het HR-vakgebied of controlling. Je wilt meer structuur aanbrengen in reeds verworven data of HR-analytics inzetten bij het meetbaar maken van HR interventies of effecten van organisatieverandering.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module HR-analytics, sturen met human capital heeft een doorlooptijd van 10 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module HR-analytics zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.895,-
  • Boeken: circa € 35,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 280,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat HR-analytics; sturen met human capital.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module HR-analytics heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Vanaf het begin van deze module staat een HR vraagstuk uit jouw eigen praktijk centraal. Vanuit theorie en modellen leer je wetenschappelijk onderbouwde verbanden te leggen tussen HR data en financiële data en past deze toe op dit vraagstuk.

  De wisselwerking tussen theorie en praktijk brengt je steeds verder in een bredere kijk op HR-data en de beschikbaarheid, validiteit en door vertalingen van jouw metingen. Aan de hand van een door jou gekozen HR-vraagstuk schrijf je een advies. In dit rapport vertaal je de belangrijkste inzichten, verkregen vanuit jouw metingen, door naar het advies. Dit adviesrapport is het resultaat van de module en direct implementeerbaar in jouw organisatie.

  Daarbij heb je de vaardigheid ontwikkeld om HR-data te gaan genereren, analyseren, valideren en door te vertalen naar advies op een visueel aantrekkelijke manier.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  HR analytics, sturen met human capital

  Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Introductie HR-analytics
  • Strategie en HR speelveld
  • Ken- & stuurgetallen, finance
  • Data verkrijgen en genereren
  • Data analyseren
  • Conclusies en advies
  • Visualiseren, rapporteren en storytelling

  programma HR analytics, sturen met human capital
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven