Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Verander­management

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 3.495,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
opleiding verandermanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt beter kunnen inspelen op veranderingen die van invloed zijn op jouw organisatie.
 • Je wilt een goed onderbouwd veranderplan kunnen opstellen.
 • Je wilt een veranderplan succesvol kunnen implementeren.

De dynamiek van de Verandermanagement opleiding

De wereld verandert continu en sneller dan ooit. Is jouw organisatie wendbaar genoeg om tijdig in te spelen op al die kleine en grote veranderingen? Nieuwe technieken, veranderde wetgeving en verschuivingen in de marktvraag kunnen grote gevolgen hebben. Dat vraagt om inzicht, overzicht en leiderschap. De opleiding Verandermanagement geeft je de handvatten om veranderingen te signaleren en deze gestructureerd en efficiënt door te voeren binnen jouw organisatie. Je werkt plannen uit om de bedrijfsprocessen te stroomlijnen en neemt je collega’s hier op een effectieve manier in mee.

Leren van elkaar bij de Verandermanagement opleiding

Je leert bij de Verandermanagement opleiding interne en externe analyses uit te voeren als basis voor het veranderproces. Daarbij kijk je met een andere blik naar jouw organisatie. Je schat in wat de impact van specifieke veranderingen op jouw organisatie is. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Bij Avans+ leer je van docenten die werken in de praktijk en vooral van je mededeelnemers. Zij hebben wellicht ervaring in een andere branche, maar staan voor dezelfde uitdagingen als jij. Door in de lessen samen praktijkvoorbeelden te bespreken, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten. Deze neem je onder meer mee in jouw eigen veranderplan.

Grip op veranderingen

Veranderingen in een organisatie hebben ook gevolgen voor de manier van werken. Een cruciale vraag bij veranderingen is dan ook: hoe krijg ik mijn medewerkers in beweging? Veranderingen brengen immers weerstand met zich mee. Je leert daarom sturing te geven aan het proces en draagvlak te creëren. Een belangrijk onderdeel van deze opleiding is daarom de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. We laten je daarnaast kennismaken met succesvolle interventietechnieken, die je grip geven op de situatie. Zo kom je tot een effectief (intern) communicatieplan.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. De bedrijfsvoering van jouw organisatie wordt beïnvloed door veranderingen. Je hebt behoefte aan meer kennis op het gebied van verandermanagement, zodat je er beter op kunt inspelen en optimaal in jouw functie beweegt. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij de opleiding Verandermanagement? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden je bij het bereiken van je persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor je de rode draad door de opleiding. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar je eigen organisatie. 

  We werken met een mix van online leren en fysieke bijeenkomsten. Op onze online leeromgeving Connect+ verdiep je jezelf op verschillende, interactieve manieren in de theorie en vooral hoe je dit kunt inzetten om jouw vraagstuk op te lossen. Door tijdens de bijeenkomsten interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers en de ervaren praktijkdocent, kom je tot verfrissende, waardevolle en verdiepende inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding Verandermanagement? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Verandermanagement opleiding heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag/avond-variant. De opleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten van 16:00u – 20:30 / 21.30 uur op donderdagen.

  Deze opleiding heeft een lage studiebelasting: reken op ongeveer 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw veranderplan. De opleiding is goed te combineren met werk en privé. In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Verandermanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.495,-.
  • Boeken: circa € 60,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 225,-.

  Hiervoor ontvang je na aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de Verandermanagement opleiding ontvang je van Avans⁺ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  In deze module heb je je verdiept op het snijvlak van veranderingen en de algemene bedrijfsvoering. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskunde. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten. Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans⁺ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de Verandermanagement opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Je kunt constructief met veranderingen omgaan. Het voelt vertrouwd om veranderprocessen in goede banen te leiden. Je kent de fases en de valkuilen en je weet de organisatie goed mee te krijgen. Kortom, je kunt gewenste en noodzakelijke veranderingen efficiënt doorvoeren binnen je organisatie.

  Incompany

  Incompany

  Wil je de opleiding Verandermanagement of een andere organiseren binnen je eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in je vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit jouw medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heb je interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jou mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze Verandermanagement opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De opleiding Verandermanagement geeft je meer grip op veranderingen. Je leert de juiste afwegingen te maken en concrete veranderplannen op te stellen. Daarnaast leer je draagvlak te creëren en sturing te geven aan het veranderproces. Je overtuigt jouw organisatie van het nut en de noodzaak van een andere manier van werken. Een interventieplan en een communicatieplan helpen je om de stakeholders in jouw organisatie betrokken te houden.

  Het programma bevat de volgende hoofdthema’s: 

  • Diagnoseproces
  • Fasering van een veranderproces
  • Jij als veranderaar
  • Interventie- en communicatieplan

  Programma Verandermanagement
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven