Skip to main content

Professionele rolontwikkeling POH-GGZ

 • niveau Postbachelor
 • duur 4 maanden
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 2.550,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 09-09-2024 Breda
Download brochure
Download brochure
Losse module praktijkondersteuner opleiding Avans+
Iets voor jou?
 • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
 • Je wilt jouw functie als praktijkondersteuner GGZ verdiepen en verbreden.
 • Je wilt je specifiek inschrijven voor de module professionele rolontwikkeling in plaats van voor de gehele opleiding.

Opleiding Professionele rolontwikkeling POH-GGZ

Met de komst van de basis GGZ is er een duidelijke toename van vragen in de eerste lijn van cliënten met psychische en psychiatrische klachten of ziektebeelden. De huisarts vervult hierin een poortwachtersrol én een regisserende rol. Hij vraagt hierbij ondersteuning van de praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ. Een praktijkondersteuner die coördineert, voorlichting kan geven, cliënten kortdurend kan behandelen en begeleiden en via triage en screening kan doorverwijzen.

Aansluiting op de praktijk van de POH GGZ

Als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ onderhoud je contact met andere hulpverleners in de eerste lijn. Cliënten krijgen hierdoor sneller de hulp die ze nodig hebben. Lijkt dit je wel wat? Kies dan voor onze post-hbo POH GGZ opleiding. Je leert hoe je zelfmanagement bij cliënten stimuleert en hoe je door voorlichting preventief te werk kunt gaan. Deze POH GGZ opleiding sluit aan op de toenemende vraag naar goed opgeleide praktijkondersteuners huisartsenzorg GGZ.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal bachelorniveau, zoals Maatschappelijk Werk, Psychologie, Orthopedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, hbo-verpleegkunde of b-verpleegkunde en je hebt al enkele jaren praktijkervaring. Voor de duur van de opleiding dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 4 tot 8 uur per week (afhankelijk van de hoeveelheid passende werkervaring) als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of gelijkwaardige zorgomgeving.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingstoets te doen. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

  De voorwaarden om een vergoeding te krijgen als POH-GGZ in de praktijk zijn per ziektekostenverzekeraar verschillend. Wij adviseren je om voorafgaand aan de opleiding goed navraag te doen wat voor jouw werkgebied van toepassing is.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van jouw mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je rondt de module af met een proeve van bekwaamheid, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 15 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden 1x per 2 weken in de middag en/of avond plaats van 14.00-21.00 uur  met een pauze van 17.00-18.00. Daarnaast heb je minimaal 3 intervisiebijeenkomsten met medestudenten. In de tussenliggende weken werk je aan opdrachten op jouw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 10 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ zijn als volgt:

  • Modulekosten: € 2.550,-
  • Arrangementskosten: €175,-
  • Boeken: circa € 35,-. Deze schaf je zelf aan.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau (bachelor of master) en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingsassessment te doen die kosten met zich meebrengt.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de module ontvang je het certificaat voor de module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ. Accreditatie wordt gegeven namens het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN en BAMw.

  Vervolgopleiding

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de module Professionele rolontwikkeling kun je verantwoordelijkheid dragen voor het eigen professioneel handelen en een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van jouw functie. De opdrachten uit de module ondersteunen je bij het opzetten en inrichten van de functie van POH-GGZ. Je bent zeer goed in staat de relatie met een patiënt aan te gaan en een consultgesprek te voeren. Je kent de sociale kaart en kunt professionele netwerken opbouwen en onderhouden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  De opleiding Professionele rolontwikkeling POH-GGZ zorgt voor een doelgerichte ontwikkeling van jouw professionele rol in de zorgverlening en praktijkvoering. Aan de hand van individuele leerdoelen werk je aan de positionering, profilering en inhoudelijke ontwikkeling van jouw rol als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ.

  • Triage en kortdurende begeleiding en casemanagement
  • Gesprekstechnieken en intervisie
  • Netwerken, kwaliteitsbewaking en innovatie
  • Preventie

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Professionele rolontwikkeling POH-GGZ
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven