Skip to main content

Psychiatrische zorg

Download brochure
GGZ opleidingen Avans+
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV)

Niveau Postbachelor
Duur 18 maanden
Studiekosten € 9575,-
Bekijk opleiding Download brochure

Psychiatrische problemen identificeren

Niveau Postbachelor
Duur 4 maanden
Studiekosten € 2550,-
Bekijk opleiding Download brochure
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Opleidingen in psychiatrische zorg

Het komt steeds vaker voor dat cliënten naast psychosociale en medische problemen ook psychiatrische problemen vertonen, zoals angsten en depressies. De aanpak van sociaal psychiatrische verpleegkundige en hulpverleners speelt een cruciale rol bij de behandeling van deze klachten om chronische problemen te voorkomen. Avans+ biedt hierom diverse opleidingen in de psychiatrische zorg aan.

Onze postbachelors Sociaal psychiatrische verpleegkunde (spv opleiding) en de postbachelor Psychiatrische problemen identificeren zijn toegespitst op psychiatrische zorg.

Wat leer je tijdens psychiatrische zorg opleidingen?

De psychiatrische zorg opleidingen zijn competentiegericht opgezet. Dat wil zeggen dat jouw kennis en ervaringen uit het werkveld, alsmede die van jouw mededeelnemers aan de opleiding, zoveel mogelijk worden verweven in de inhoud van het leertraject. Daarnaast begeleiden docenten uit de praktijk je tijdens de opleiding. Zij zorgen voor interactieve lessen met veel persoonlijke begeleiding. De lessen volgen de laatste richtlijnen van de het Trimbos instituut. Ook zijn er in de opleiding gesprekstechnieken opgenomen waarmee jij je gesprekstechnieken kunt oefenen. Zo verbeteren we jouw persoonlijke ontwikkeling en je professionele ontwikkeling in jouw werkveld. Bij Avans+ kun je de SPV opleiding en de opleiding psychiatrische problemen identificeren volgen. 

SPV opleiding (sociaal psychiatrische verpleegkundige) 

De opleiding SPV sociaal psychiatrische verpleegkundige begeleidt en ondersteunt cliënten bij het terugkrijgen van hun eigen leven. De sociaal psychiatrisch verpleegkundige kijkt verder dan de geestelijke gezondheidsproblemen van zijn cliënten. De SPV ziet dit ziektebeeld als een gegeven en weet dit in een sociale en maatschappelijke context te plaatsen. De verpleegkundige werkt ‘in het veld’ om zijn cliënten met complexe problematiek optimaal te bedienen.

Opleiding psychiatrische problemen identificeren 

De opleiding Psychiatrische problemen identificeren richt zich op hulpverleners, zoals praktijkondersteuners, die willen weten welke mogelijkheden er zijn om cliënten met psychiatrische problemen te herkennen en te behandelen.

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk advies? 

Wil je graag meer informatie over onze psychiatrische zorg opleidingen of heb je behoefte aan een persoonlijk en vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee

Lees meer