Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

accountancy opleidingen
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Gecombineerde opleiding AA MKB (Theorie, Praktijk & Stagebureau)

Niveau Postbachelor
Duur 3 - 4,5 jaar
Studiekosten € 27450,-
Bekijk opleiding Download brochure

Postbachelor AA MKB (instroom bachelor Accountancy)

Niveau Postbachelor
Duur 2 jaar
Studiekosten € 11980,-
Bekijk opleiding Download brochure

Postbachelor AA MKB (instroom bachelor Finance & Control / Financiële master)

Niveau Postbachelor
Duur 3,5 jaar
Studiekosten € 21175,-
Bekijk opleiding Download brochure

Postbachelor AA MKB (zij-instroom - schakelprogramma accountancy)

Niveau Postbachelor
Duur 4 jaar
Studiekosten € 28190,-
Bekijk opleiding Download brochure

Praktijkopleiding AA MKB

Niveau Postbachelor
Duur 3 jaar
Studiekosten € 13625,-
Bekijk opleiding Download brochure

Weten hoe jouw AA accountancy post hbo opleiding eruit kan zien?

Leer meer over jouw vervolgtraject tot AA accountant.

Voorlichting plannen

Praktijkopleiding AA MKB en Stagebureau

Niveau Postbachelor
Duur 3 jaar
Studiekosten € 16900,-
Bekijk opleiding Download brochure

Referaat

Niveau Postbachelor
Duur 7 weken
Studiekosten € 2250,-
Bekijk opleiding

Simulatie opdrachten

Niveau Postbachelor
Duur 8 weken
Studiekosten € 3255,-
Bekijk opleiding
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Wat kunnen we betekenen voor jouw accountancy kantoor?

Maatwerktrajecten en individuele opleidingen voor aankomend AA accountants. 

Lees meer
Meer weten over onze Accountancy opleidingen? Bekijk de video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Ik bedien nu succesvol en zelfstandig cliënten, voer adviesgesprekken omtrent de inrichting van bijvoorbeeld de administratie en bespreek rapportages en jaarrekeningen.

  Rutger Brouwer
  Senior Accountant
 • Het mes snijdt aan twee kanten: mijn baas heeft er weer een potentiële AA accountant bij en ik heb de tijd en ruimte gekregen mezelf te ontwikkelen binnen mijn vakgebied.

  Arjan Kranenburg
  Senior Accountant
 • Een goede opleiding met goede leraren met praktijkervaring. Daarnaast is de communicatie binnen de opleiding goed verzorgd en wordt je ruim van tevoren van al het noodzakelijke op de hoogte gebracht.

  Raymon Haneveer
  Senior Accountant
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Accountants werken dagelijks in het spanningsveld tussen de directe opdrachtgever en het maatschappelijke verkeer. Dit vereist een professioneel kritische instelling van de accountant, maar ook een sterke mate van persoonlijk leiderschap. Versterk je professionele kennis en persoonlijke vaardigheden met een post hbo accountancy deeltijd opleiding van Avans+. De werkzaamheden van een accountant zijn breed en divers.

Waarom AA accountancy bij Avans+ studeren?

De accountancy opleidingen van Avans+ zijn er op gericht jou zo snel mogelijk met de juiste bagage je AA titel kunt behalen. Je start altijd met je Theorie opleiding, om daarna in te stromen in de Praktijkopleiding. Avans+ biedt ook het Stagebureau aan. Doordat we alle onderdelen aanbieden is het mogelijk om delen van de opleiding te combineren en te versnellen. Samen met onze opleidingsmanagers zet je het traject uit, dat aansluit bij jouw wensen en heb je tussentijds persoonlijk contact over jouw voortgang. 

Accountancy opleiding met 3 oriëntaties

Vanaf 2016 kennen we in Nederland een nieuw opleidingsmodel voor Accountancy. Hierin is plaats voor 3 oriëntaties, namelijk; assurance, finance & mkb. Per oriëntatie heeft de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding nieuwe eindtermen beschreven. Daarom heeft Avans+ een AA accountancy opleiding gericht op het mkb ontwikkeld. Ook is er een schakelprogramma in het leven geroepen waarmee je accountancy kunt studeren vanuit iedere hbo vooropleiding.

AA accountant opleiding volgen met iedere vooropleiding

Avans+ biedt diverse post hbo accountancy opleidingen aan om AA accountant te worden. Voor professionals met een afgeronde bachelor Accountancy (AC), bachelor/master binnen Finance of een bachelor/master uit een ander werkgebied die als gecertificeerd AA accountant aan de slag willen voor het midden- en kleinbedrijf. In ons aanbod van post hbo accountancy opleidingen vind je onder andere de accountancy AA MKB opleiding om geregistreerd Accountant-Administratieconsultant te worden. Van theorie tot de Praktijkopleiding en Stagebureau, bij ons kun je terecht voor alles voor die AA titel. 

Accountancy opleiding van Postbachelor theorie tot Praktijkopleiding en Stagebureau

Om volledig geregistreerd AA accountant te worden moet je een aantal onderdelen doorlopen. Vanuit je vooropleiding volg je eventueel een schakelprogramma en start je aan de postbachelor opleiding AA MKB. Tijdens deze opleiding kun je ook al starten met de Praktijkopleiding en Stagebureau.  

Een accountancy opleiding: professioneel en persoonlijk ontwikkelen

Interesse in een opleiding accountancy? In onze AA opleiding staat kennisoverdracht centraal. Je brengt jouw eigen ervaringen uit de praktijk in als casuïstiek tijdens de opleiding. Onze docenten integreren deze dagelijkse praktijkvoorbeelden in de bijeenkomsten. Je oefent onder leiding van de docenten met actuele cases en recente examenopgaven (zie voorbeelden oefenexamens). Naast professionele ontwikkeling werken wij ook met jou aan het persoonlijk leiderschap. Bij Avans+ zijn we van mening dat je alleen goed kunt presteren, wanneer jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling elkaar versterken. Goede communicatieve vaardigheden zijn bijvoorbeeld onmisbaar bij contacten met je opdrachtgever en het maatschappelijk verkeer.

Quotes van onze deelnemers over de opleiding AA-accountant

Deelnemers aan de Postbachelor AA zeggen na afronding van de opleiding het volgende:

''Ik zou deze Accountancy opleiding zeker aanraden aan collega’s. Sterker nog, er zijn er onlangs weer een aantal gestart. Wat ik zo sterk vind aan Avans+, is dat ze werken met docenten uit de praktijk. Daardoor sluiten de opdrachten steeds aan op de praktijkopleiding en doe je als deelnemer geen dubbel werk. Verder sturen ze ons steeds relevante informatie, bijvoorbeeld over het referaat waarmee je de opleiding afsluit. Erg handig!''

Benieuwd wat onze deelnemers verder van de opleiding accountancy vinden? Lees meer in hun reviews.

Een hbo accountancy deeltijd opleiding kiezen

Ben je nog op zoek naar aanvullende informatie over onze Accountancy opleiding? Neem contact met ons op voor een adviesgesprek of om jouw leerroute samen met een opleidingsmanager uit te stippelen. Wij beantwoorden vrijblijvend al jouw vragen over accountancy studeren en helpen je graag verder!

Lees meer