Lef in processen:
Samen de schouders eronder voor betere zorg.

Wij, Avans+ en Vitalis College, nodigen je graag uit om deel te nemen aan ons symposium op donderdag 10 oktober 2019 bij Avans+ in Breda.

Ga direct naar het aanmeldformulier >

Procesverbetering in de zorg

De werkdruk in de zorg wordt steeds groter en de zorg dreigt onbetaalbaar te worden. Hierdoor zijn zorgorganisaties genoodzaakt om zowel intern als extern intensiever en efficiënter samen te werken. Om de kosten in de zorg een halt toe te roepen is het belangrijk om de huidige dagelijkse processen gezamenlijk in kaart te brengen en te ontdekken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Naast het in kaart brengen van de werkprocessen is het ook belangrijk om de processen rondom verzuim en inzetbaarheid te bekijken en nieuwe inzichten te verkrijgen in de thema’s eigenaarschap en sociaal contract.

Maar hoe kan ik in de dagelijkse hectiek bezig zijn met het verbeteren van processen?

Drie inspirerende sprekers nemen je mee in de mogelijkheden van het sociaal contract, de voordelen van het Talentenpaspoort en hoe je praktisch jouw werkprocessen slimmer kunt inrichten. Kom naar het symposium om meer te weten te komen over dit thema. 

Wat kun je verwachten

Tijdens ons symposium vertellen de sprekers over hoe je in de dagelijkse hectiek bezig kan zijn met het verbeteren van processen.

  • Gaston Dollevoet, partner bij DEXIS Arbeid en docent bij Avans+, neemt je mee in de wereld van duurzaam organiseren en laat zien wat het sociaal contract voor jouw organisatie kan betekenen.
     
  • Peter Monsieurs, founder en inspirator van Het Talentenpaspoort, vertelt over de voordelen van het benutten van de WERKelijke talenten van medewerkers om hiermee burn-out te voorkomen.
     
  • Esther Portier, partner bij Langenhuizen & Portier adviesbureau en docent bij Avans+, laat zien hoe je tijdens de waan van de dag de werkdruk kunt beperken en tegelijkertijd de werkprocessen kunt verbeteren.

Na elke presentatie is er een werkatelier waarin je samen met collega's de theorie toets en een oplossing formuleert voor jouw eigen werkproces of organisatie.

Programma

11.30 uur – Ontvangst en registratie
12:00 uur – Lunch
12:30 uur – Inleiding programma
12:45 uur – Presentatie 1: Duurzame inzetbaarheid
13:05 uur – Werkatelier 1: Duurzame inzetbaarheid
13:45 uur – Presentatie 2: Talentenpaspoort
14:05 uur – Werkatelier 2: Talentenpaspoort
14:45 uur – Pauze
15:00 uur – Presentatie 3: Lef in processen
15:20 uur – Werkatelier 3: Lef in processen
16:00 uur – Uitkomsten werkateliers + discussie
17:00 uur – Borrel 

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor professionals die actief zijn binnen de zorg en de behoefte hebben om processen te verbeteren zoals verpleegkundigen en verzorgenden, HR-medewerkers van ziekenhuizen, gezondheidzorg- en welzijnsinstellingen en het management van ziekenhuizen en zorg- en welzijnsinstellingen.

Locaties

Donderdag 10 oktober 2019: Avans+, Heerbaan 14/40, 4817 NL Breda

Kosten en annuleren

Deelnemen aan het symposium is gratis. Heb je je aangemeld, maar ben je toch verhinderd? Dan kun je je tot 1 week voor het symposium kosteloos afmelden. Wanneer je je niet tijdig afmeldt of niet aanwezig bent tijdens het symposium zonder afmelding dan zijn wij genoodzaakt om € 50,- in rekening te brengen. Wel is het mogelijk om een collega in jouw plaats te laten gaan. Afmelden of de naam van jouw vervanger doorgeven kan bij David Huijsmans via: dhuijsmans@avansplus.nl.

Organisatie

Dit symposium wordt georganiseerd door Vitalis College en Avans+.

vitalis college  Avans plus

Aanmelden