Skip to main content

Kinderfysiotherapie

(7 OPLEIDINGEN )
Kinderfysiotherapie opleidingscluster
 • Goede opleiding met directe relatie tot werkveld. Vraagt veel tijd en inzet, maar zeker de moeite waard.

  testimonial-fysio-kristinaprodohl
  Kristina Prodohl
  Kinderfysiotherapeut
 • Ik ben nu in staat om kinderen in alle leeftijdsgroepen en met uiteenlopende gezondheidsproblemen te onderzoeken en te behandelen.

  testimonial-fysio-ingridvanderveer
  Ingrid van der Veer
  Kinderfysiotherapeut & Docent
 • Al tijdens de opleiding had ik profijt van het geleerde, maar vooral nu dagelijks in de praktijk pluk ik er echt de vruchten van.

  testimonial-fysio-yentagoedhart
  Yenta Goedhart
  Kinderfysiotherapeut
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Wordt u enthousiast van het op professionele wijze behandelen van kinderen ten aanzien van hun motorische ontwikkeling? Ontwikkel uw kennis en vaardigheden met een kinderfysiotherapie opleiding op postbachelor- of masterniveau bij Avans+.

Kinderfysiotherapie studeren: met kinderen werken is elke dag anders

Fysiotherapie voor kinderen is leuk en uitdagend. Elke dag is anders en altijd wel weer een verrassing. Kinderen kun je vaardigheden leren waar ze de rest van hun leven iets aan hebben en dat geeft voldoening. In een opleiding kinderfysiotherapeut komen theorie en vaardigheden aan bod die u nodig heeft voor het doen van kinderfysiotherapeutisch onderzoek. Daarnaast leert u controleren in welke mate de behandeling daadwerkelijk effect heeft.

Een opleiding kinderfysiotherapie? Of liever een training?

Bent u op zoek naar een kinderfysiotherapie opleiding of training op postbachelor- of masterniveau? Avans+ heeft een ruim aanbod in dit specialisme. Van volledige meerjarige masteropleiding kinderfysiotherapie tot kortere cursus kinderfysiotherapie. Wellicht is onze training Klinisch redeneren bij kinderen met schrijfproblemen iets waar u naar op zoek bent. In deze training leert u over de mogelijkheden die u heeft bij het onderzoeken en behandelen van kinderen met motorische schrijfproblemen. Een zeer interessante kinderfysio opleiding!

Een master kinderfysiotherapie als specialistische kinderfysiotherapie opleiding

Onze opleiding Master Pediatric Physical Therapy is een kinderfysiotherapie opleiding op masterniveau en reikt u de kennis en vaardigheden aan om kinderen adequaat fysiotherapeutisch te onderzoeken en te behandelen. Daarnaast leert u controleren of het verwachte effect van de interventie daadwerkelijk plaatsvindt. Hierbij komen theorie en vaardigheden aan bod die u nodig heeft voor het doen van kinderfysiotherapeutisch onderzoek en het behandelen van kinderen. Volgt u liever eerst een losse masterclass? Het is mogelijk om onze masterclass Visie op kinderfysiotherapie los te volgen. Hierna kunt u altijd nog doorstromen in het vervolg van de master opleiding kinderfysiotherapie. Ook is het mogelijk om voor diverse disciplines binnen het vak van kinderfysiotherapeut een maatwerktraject  te volgen.

Kinderfysiotherapie opleiding bij Avans+: praktijkgericht en klassikaal oefenen

Onze opleiding kinderfysiootherapie wordt verzorgd door docenten met veel praktijkervaring en didactische vaardigheden. Waar mogelijk worden praktijkcases klassikaal met behulp van aanwezige patiënten uitgevoerd. Alle vaardigheden en competenties die u in de opleiding kinderfysiotherapie worden aangereikt, sluiten aan bij het huidige Beroepscompetentieprofiel (BCP) voor de kinderfysiotherapeut. Verschillende experts op dit gebied zijn nauw betrokken bij deze opleiding kinderfysiotherapie. Zij brengen nieuwe kennis in en bieden u handvatten om zelf expert te worden in fysiotherapie voor kinderen.

Meer weten over een opleiding kinderfysiotherapeut?

Wilt u ook kinderfysiotherapie studeren? Download onze brochure of neem vrijblijvend contact op met een van onze opleidingsmanagers. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van uw opleiding kinderfysiotherapie!

lees meer