Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Proces­management

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Procesmanagement
Iets voor jou?
 • Jij wilt leren hoe je met effectief en efficiënt procesmanagement meer grip op ontwikkelingen binnen jouw organisatie kunt krijgen.
 • Je zoekt een masterclass die past bij jouw “learning by doing” leerstijl.
 • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelordiploma en je wilt jouw kennis en ervaring verrijken met theoretische inzichten.

De eisen die gesteld worden aan dienstverlening en producten blijven groeien, evenals de beschikbare technologische mogelijkheden. Veranderingen vinden steeds sneller plaats. Geen wonder dat we organisaties steeds complexer zien worden. Het gevolg is dat er steeds minder mensen binnen organisaties zijn met overzicht over het grote geheel. Overzicht is een voorwaarde voor goed management over zowel de uitvoering als de veranderopgave waar organisaties voor worden geplaatst.

Inzicht in processen krijgen

De rode draad die door de organisatie loopt is het proces. Deze processen brengen de producten en diensten voort. Processen geven ons houvast en zijn als een gemeenschappelijke deler in iedere organisatie te vinden. Als we het organisatieproces centraal stellen, kunnen we de samenhang tussen verschillende activiteiten van stakeholders en belanghebbenden in beeld brengen.

De werkelijkheid wordt er minder complex van en het geeft overzicht en inzicht. Bovendien geven processen ons handvatten en een gedeelde taal en beeld waarmee we ons met onze werkvelden kunnen verbinden.

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 90 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt als manager, projectleider of adviseur in een profit en non-profit organisaties en je hebt behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van processen en procesmanagement.

  Je wilt meer inzicht en overzicht in de werking van processen om het effect ervan op jouw organisatie en zijn medewerkers te kunnen begrijpen en eventueel aan te passen. Je wilt je ontwikkelen tot een stevige strategische gesprekspartner.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Ben je op zoek naar inzicht in de werking van organisatieprocessen voor jou en je medewerkers, bekijk dan de postbachelor Procesmanagement opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Praktijkgerichte masterclass Procesmanagement

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR. De deelnemers van de masterclass zijn werkzaam in diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Beroepsprestatie als afronding masterclass

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online leerplatform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 3 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Je dient zelfstandig en samen met je leerteam te werken aan je opdrachten, activiteiten te verwerken op het online platform en zelfstandig thuis en op je werk literatuur te lezen en te werken aan je opdrachten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Procesmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,-
  • Boeken: € 100,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 230,-

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Procesmanagement.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic ManagementMaster Leiderschap in onderwijs en Master in Controlling. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Procesmanagement beschik je over nieuwe strategische inzichten om processen binnen jouw organisatie te optimaliseren. Je bent in staat om op basis van een gedegen onderzoek een onderbouwd advies voor procesoptimalisatie uit te brengen die de organisatie meer waarde oplevert.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma

  Je start de masterclass Procesmanagement met het identificeren van een primair bedrijfsproces waar jouw organisatie tegenaan loopt om het proces in te richten om tot de gewenste situatie te komen. Dit proces bestaat uit de volgende stappen:

  • Procesanalyse op het door jouw gekozen onderwerp
  • Onderzoek in verbetermethodes, analyse,- en verbetertechnieken
  • Het maken van een onderbouwde selectie van methoden en technieken die je toe gaat passen
  • Inzichtelijk maken hoe het proces zou moeten worden ingericht, inclusief alle stappen en handelingen. Hierbij neem je de besturing en maturiteit van het proces ook mee.

  Programma Masterclass Procesmanagement
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven