Skip to main content

Deeltijd masteropleiding fysiotherapie

  • 14 mei 2024
  • Door: Jolanda de Kruijf

Na je bachelor fysiotherapie kun je er voor kiezen een deeltijd fysiotherapie opleiding te volgen en daarmee je master fysiotherapie te behalen. Een master opgeleid fysiotherapeut heeft gespecialiseerde kennis over een specifieke doelgroep of klachten. Welke deeltijd fysiotherapie opleidingen heeft Avans+ en wat zijn de verschillen? In deze blog leggen we je daar graag alles over uit.

Fysiotherapie deeltijd

Avans+ heeft verschillende varianten fysiotherapie deeltijd opleidingen en deze varianten bieden we aan in 6 verschillende specialisaties. De varianten verschillen in benodigde vooropleiding, studiebelasting en lengte van de totaal opleiding. Het zijn 5 masters fysiotherapie in 3 verschillende opleidingslengtes en 5 master na masters. De specialisaties die Avans+ aanbiedt zijn: kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, oncologiefysiotherapie, geriatriefysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie en beweegspecialist huisartsenzorg. De infographic brengt het geheel helder in beeld.

Master opleiding fysiotherapie deeltijd

Onze gespecialiseerde masters fysiotherapie bieden wij aan in 3 varianten qua duur. 1,5 jaar, 2 jaar en 3 jaar. 
De 1,5  jarige variant heeft een gemiddelde studiebelasting van 28 uur per week, de 2 jarige variant heeft een gemiddelde studiebelasting van 18 - 28 uur per week  en de drie jarige variant heeft een gemiddeld studiebelasting van 14  uur per week. 
De studiebelasting bepaalt dus de opleidingsduur. Hoe hoger de studiebelasting van de master opleiding Fysiotherapie deeltijd hoe korter de opleiding duurt. Alles hangt af van de tijd die jij per week aan jouw master opleiding fysiotherapie deeltijd kunt besteden.

Deeltijd fysiotherapie

Om een fysiotherapie master te kunnen volgen heb je een bachelor Fysiotherapie diploma nodig en werkzaam zijn als fysiotherapeut. In het eerste jaar van de fysiotherapie master is het nog geen vereiste om te werken met de doelgroep van het specialisme wat je hebt gekozen, maar tijdens het tweede jaar is dit een must. Behalve bij de master Bekkenfysiotherapie, daar mag je pas met de doelgroep werken in het 3de jaar van de opleiding. Het taakgericht oefenen en trainen staat centraal in deze opleiding dus dat vereist dat je in de eerste, tweedelijn of derdelijn met jouw doelgroep werkt. Afhankelijk van jouw opleidingsduur is de werkeis 8 tot 11 uur per week, we leggen je hier graag alles over uit. 

Master na master deeltijd

Heb je al een master Fysiotherapie diploma dan kun je bij Avans+ ook een master na master volgen. Je leert dan alleen het gedeelte van de master opleiding fysiotherapie wat je nog niet hebt gehad, het specialistische deel over jouw nieuwe doelgroep. Deze master na master deeltijd opleiding duurt daardoor nog maar 1,5 jaar. Deze master na master, bieden we aan in de volgende specialisaties: kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, oncologiefysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie. De studiebelasting van de master na masters deeltijd is gemiddeld 14 uur per week. 

Post-master Fysiotherapie deeltijd

Beweegspecialist huisartsenzorg is een post-master deeltijd opleiding voor master gediplomeerde fysiotherapeuten. Binnen 20 weken ben je opgeleid om patiënten met problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat in de huisartsenpraktijk te consulteren als een huisarts. Je hebt het hele zorgspectrum in de beweegzorg ter beschikking en na de opleiding kun jij heel goed inschatten waar de patiënt het meest bij gebaat is. Je verkort hiermee het zorgproces van de patiënt en neemt werk voor de vaak overbelaste huisartsen uit handen. Echt samenwerken in de zorg dus. 

Ben je benieuwd naar de fysiotherapie deeltijd opleidingen van Avans+ en of het iets voor jou zou kunnen zijn? Bezoek dan een voorlichtingsbijeenkomst of vraag een adviesgesprek aan, we helpen je graag. We leggen je graag alles uit over onze manier van les geven, blended learning. In de brochure lees je alles over de deeltijd Fysiotherapie opleidingen. 

Indien je nog meer wilt lezen over onze deeltijd fysiotherapie opleidingen ? Dan is de blog “Veel gestelde vragen master Fysiotherapie" wellicht ook interessant voor jou. 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.