Skip to main content

Transformatie­management

4.666665
3 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 112 SBU
 • studiekosten 1.495,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 03-09-2024 Amsterdam
  • 03-09-2024 Breda
  • 12-11-2024 Deventer
  • 12-11-2024 Nijmegen
  • 12-11-2024 Online
  • 12-11-2024 Rotterdam
  • 12-11-2024 Weert
Download brochure
Download brochure
opleiding transformatiemanagement
Iets voor jou?
 • Je werkt al enkele jaren in het PO, VO, MBO of (speciaal) onderwijs.
 • Je wilt beter kunnen inspelen op onderwijsvernieuwingen die van invloed zijn op je organisatie.
 • Je wilt een bijdrage leveren aan de kwaliteitszorg en het schoolbeleid.

 

Waarom de module Transformatiemanagement?

Het onderwijs ontwikkelt zich continue. Met jouw vakkennis en expertise wil je in staat zijn om op grote en kleine veranderingen in te kunnen spelen. Dit kan specifiek gericht zijn op een bepaald vakgebied, maar ook op het gebied van cultuur of bepaalde structuur binnen de organisatie. Kennis over visie, veranderprocessen, veranderingstheorieën, het ontwikkelen en ontwerpen van onderwijs en het leiding geven aan veranderingen zijn hierin essentieel. Tevens is een onderzoekende houding essentieel, zodat gemaakte keuzes verantwoord kunnen worden op basis van theorie en praktijk.

Transformatiemanagement binnen het onderwijs

Je wilt analyse- en interventietechnieken leren die het ondernemerschap en de innovatiekracht binnen het team vergroten Je kennis over visie en veranderprocessen in een onderwijsorganisatie en het leidinggeven aan veranderingen wordt verdiept. Daarnaast ga je aan de slag met een onderzoeksplan. De verschillende belanghebbenden en hun rol binnen de onderwijsorganisatie worden hierin meegenomen. De opleiding is, naast relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De module Transformatiemanagement is bedoeld voor leraren/docenten, IB-ers, bouwcoördinatoren, practoren, sectiehoofden, locatieleiders en teamleiders uit het PO, VO en MBO met de ambitie om onderwijsvernieuwingen op te pakken en die in het verleden een (aantoonbare) relevante vooropleiding hebben gevolgd, bijvoorbeeld de module Verandermanagement van Avans+.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Avans+ werkt met ervaren docenten, die naast hun werkzaamheden voor Avans+ vaak zelf ook werkzaam zijn binnen het onderwijs in diverse functies. De module is, naast relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht.

  Leerteams
  Naast de nieuwe kennis en begeleiding die je ontvangt vanuit de docent(en) is het leren van en met elkaar en de toepassing binnen de eigen organisatie een belangrijk uitgangspunt binnen de module. Je werkt hiervoor in kleinere leerteams die elkaar voorzien van feedback en die samen regelmatig hun bevindingen presenteren tijdens de bijeenkomsten. Binnen de leerteams vindt ook intervisie plaats.
   
  Casuïstiek vanuit je eigen praktijk
  Voor de contactbijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen voor deze bijeenkomsten en deelt je ervaringen en inzichten met de docent en de andere deelnemers. Je praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar. Op niveau kun je met docenten en mededeelnemers sparren over ontwikkelingen binnen je organisatie.

  Action Learning
  Een belangrijke werkvorm die hierbij wordt gebruikt is die van ‘Action learning’. Een vorm van leren  waarbij een groep deelnemers van en met elkaar leert door het bespreken van urgente en belangrijke problemen. Hierbij hoort ook het ondernemen van acties, het zoeken naar nieuwe paden, risico’s nemen en experimenteren. Oftewel leren door doen en ervaren, gecombineerd met systematische reflectie gekoppeld aan de eigen prestaties op de werkvloer.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze module bestaat uit 3 bijeenkomsten op dinsdag van 18.30 - 21.30 uur.

  De module Transformatiemanagement duurt 10 weken en heeft een studiebelasting van 112 uur. Naast de bijeenkomsten besteed je tijd aan literatuurstudie, praktijkopdrachten, intervisie en het maken van beroepsproducten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Transformatiemanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1.495 , -
  • Arrangementskosten: € 75 , -

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Dit is exclusief de kosten voor de leermiddelen. In de opleiding maken we alleen gebruik van aanbevolen literatuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina. 

  Diploma

  Diploma

  De module wordt afgesloten met een reflectieverslag en onderzoeksplan.
  Wanneer je de module succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Transformatiemanagement.


  Na afronding van de module Transformatiemanagement is het mogelijk jezelf verder te ontwikkelen als Teacher Leader. Onderdeel van deze postbachelor opleiding zijn, naast de module Transformatiemanagement de module Teamcoaching.

  Na afronding van de postbachelor Teacher Leader is het vervolgens mogelijk om door te stromen naar de Schoolleidersopleiding Basisbekwaam.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma

  De doorlooptijd van de module Transformatiemanagement is 10 weken en bestaat uit 3 klassikale bijeenkomsten van 18.30 – 21.30 uur op dinsdagavond bij een locatie bij jou in de buurt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Transformatiemanagement

  Het onderwijs ontwikkelt zich continue. Met jouw vakkennis en expertise wil je in staat zijn om op grote en kleine veranderingen in te kunnen spelen. Dit kan specifiek gericht zijn op een bepaald vakgebied maar ook op het gebied van cultuur of bepaalde structuur binnen de organisatie. Kennis over visie, veranderprocessen, veranderingstheorieën, het ontwikkelen en ontwerpen van onderwijs en het leiding geven aan veranderingen zijn hierin essentieel. Tevens is een onderzoekende houding essentieel zodat gemaakte keuzes verantwoord kunnen worden op basis van theorie en praktijk.

  Je kennis over visie, veranderprocessen, veranderingstheorieën, onderstromen in een organisatie en het leidinggeven aan veranderingen wordt verdiept en je gaat aan de slag met een onderzoeksplan. De verschillende belanghebbenden en hun rol worden hierin meegenomen.

  Programma
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.666665
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven