De module HR instrumenten is het fundament van jouw HR-carrière of in jouw rol als leidinggevende. Een goed fundament zorgt ervoor dat je de basis goed neerzet en vervolgens uit kunt bouwen in de richting die je kiest. HR kent veel instrumenten om het menselijk kapitaal in jouw organisatie in te zetten en optimaal te benutten. De inzet van de juiste HR-instrumenten draagt bij aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.
Tijdens deze module doorlopen we de hele personeelscyclus: instroom, doorstroom en uitstroom. Je leert hoe je meer grip krijgt op de uitvoering van succesvol personeelsmanagement binnen jouw organisatie. Vanuit een strategische visie leer je middels een helicopterview operationele HR instrumenten logisch te plaatsen, adequaat toe te passen binnen het integrale HRM-beleid en uitvoeren. Vakkennis is daarbij onontbeerlijk.
Doelgroep
Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en bent bijvoorbeeld werkzaam als leidinggevende, HR-medewerker, HR-functionaris of (lijn)manager. Deze HR-instrumenten opleiding is bedoeld voor mensen die passie voor het HR-vak hebben en in de praktijk te maken krijgen met HR-taken, maar niet de juiste (voor)opleiding hebben genoten.
Je wilt de onderlinge verbanden tussen de HR instrumenten inzichtelijk krijgen, hoe deze bijdragen aan organisatiedoelstellingen en antwoord op de vraag “Waarom doen we wat we doen?” Door deze antwoorden te verkrijgen, werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling en leer je uitzoomen in jouw werk. Niet slechts taakgericht bezig zijn, maar dit alles plaatsen in de context van de organisatie.
Werkvorm
Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.
Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.
Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding HR instrumenten? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De module HR Instrumenten heeft een doorlooptijd van 10 weken.
De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding HR instrumenten? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de module HR instrumenten zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat HR instrumenten.
Met de afronding van de module HR-instrumenten heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de postbacheloropleiding Human Resource Management en ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager. Wil je jouw bedrijfskundige kennis verder verbreden? Ga dan verder met de Postbachelor Bedrijfskunde.
Resultaat
Vanaf het begin van deze module HR instrumenten staat een HR-vraagstuk uit jouw eigen praktijk centraal. De theorie spiegel je steeds op dit HR-vraagstuk en aan hoe thema’s zijn vormgegeven in jouw organisatie. HR is immers maatwerk. De wisselwerking tussen theorie en praktijk brengt je steeds verder in een bredere kijk op HR.
Aan de hand van een door jou gekozen HR-vraagstuk schrijf je een advies. In dit advies werk je de belangrijkste HR-activiteiten uit door verbanden te leggen met activiteiten uit de HR-cyclus. Je verantwoordt jouw advies door middel van theoretische modellen en theorieën te koppelen aan de eigen organisatie. Dit adviesrapport is het resultaat van de module en direct implementeerbaar in jouw eigen organisatie. Daarbij heb je een helicopterview ontwikkeld op het gehele HR-proces en toon je invloed op jouw werk als professional.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding HR instrumenten? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.