Skip to main content

HR bij Avans+: altijd een opleiding op maat

  • 19 juli 2021
  • Door: Natasja van Cittert

Soms wil je je als HR-professional verdiepen in een specifiek onderwerp en daar een korte, gerichte opleiding voor volgen. Avans+ biedt daarvoor verschillende korte en lange HR-opleidingen aan. Zo kun je inspelen op actuele onderwerpen, wat direct meerwaarde oplevert voor jezelf én voor je organisatie. Dat was ook de ervaring van Natasja van Cittert, HR business partner bij Grass Valley, die begon met Strategisch adviseren bij Avans+. “Door een aantal HR-opleidingen te volgen, kreeg ik precies de kennis en vaardigheden die ik zocht.”

Inspelen op ontwikkelingen

“Onze organisatie is aan het vergrijzen, dus we verwachten de komende jaren behoorlijk wat uitstroom. Daar willen we nu al op inspelen. Daarnaast zijn we een hightechbedrijf, dus we besteden vanwege de schaarste op de arbeidsmarkt veel aandacht aan beloning om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden. Door deze ontwikkelingen had ik behoefte aan meer kennis op het gebied van personeelsplanning en beloningsbeleid, zodat ik deze ervaring en inzichten direct kon toepassen in de praktijk.”

Zelf je opleiding samenstellen

“Avans+ kende ik van een eerdere cursus op het gebied van arbeidsrecht, waar ik zeer tevreden over was. Via LinkedIn kwam ik de optie tegen om een eigen opleiding samen te stellen met verschillende HR-modules die gerelateerd waren aan actuele thema’s binnen onze organisatie. Ik werd hier meteen enthousiast van. Door het brede aanbod was het in eerste instantie lastig om een keuze te maken. Gelukkig heeft de opleidingsmanager mij daar in een persoonlijk gesprek goed over geadviseerd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Strategische personeelsplanning, Strategisch belonen en Strategisch adviseren.”

Meerwaarde

“Omdat dit belangrijke en actuele onderwerpen zijn binnen onze organisatie, kon ik wat ik leerde ook meteen toepassen in de praktijk. Dankzij de opdrachten leerde ik de organisatie nóg beter kennen. Deze kennis maakt dat je groeit als strategisch adviseur. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in het geven van HR-advies en ik kan anderen hierdoor beter overtuigen. Ook heb ik handvatten gekregen om bijvoorbeeld de strategische personeelsplanning vorm te geven. De HR-opleidingen zijn praktijkgericht. Dit levert duidelijk meerwaarde op voor jezelf én voor de organisatie. Mijn eindopdracht voor de Strategische personeelsplanning heeft bijvoorbeeld geleid tot inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van succession planning op de afdeling R&D. Dit willen wij binnen de organisatie en mogelijk op andere locaties verder uitwerken.”

Flexibiliteit

“Ik ben tevreden over Avans+ en over de kwaliteit van het aanbod. Alles is goed geregeld en ik heb kennis opgedaan door contact met de docenten en de deelnemers. De opleidingen hebben een beperkt aantal deelnemers, dus er was veel persoonlijke aandacht. Vooral de flexibiliteit van Avans+ is prettig: ze wijken af van de deadline als dat nodig is en denken met je mee. Binnen Grass Valley zijn een aantal ontwikkelingen gaande, waardoor het lastig was om bepaalde opdrachten tijdig af te ronden. Dan kijkt Avans+ mee wat er wél mogelijk is.”

Strategische aspect

“Achteraf gezien heb ik mezelf verkeken op het strategische aspect: ik had meer kennisoverdracht verwacht van de docenten, zoals bij de cursus arbeidsrecht, waarbij de opgedane kennis direct kon worden toegepast in de organisatie. In de praktijk blijk je vooral veel te leren door het zelf te doen, bijvoorbeeld via zelfstudie of in overleg met andere deelnemers. Dat kan lastig zijn als die uit andere organisaties komen. Dan gaat mijn voorkeur uit naar de ervaringen en de kennis van de docent.”

Actualiteit

“Ik zou de HR-opleidingen zeker aanraden als jouw organisatie met deze thematiek te maken heeft. De actualiteit maakt het interessant en creëert een noodzaak om je hierin verder te verdiepen. Het kost wellicht veel tijd, maar het is zeker de moeite waard: niet alleen jij haalt voordeel uit de opgedane kennis, ook de organisatie heeft hier baat bij.”

HR opleiding

Wil jij ook eens in gesprek voor mogelijkheden voor jou of persoonlijk advies krijgen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met de opleidingsmanager van HRM. Steffie Machielsen-Smits heeft ook diverse HR-modules gecombineerd tot een HR-opleiding. Of lees de ervaring van Sanne Mulder, werkzaam als HR professional bij zorginstelling Reinaerde en deelnemer van opleiding HR-instrumenten, onderdeel van Stel je eigen opleiding samen.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.