Unieke regeling

Woon of werk jij in de regio West-Noord-Brabant of ga je in deze regio wonen of werken én ben je klaar voor een nieuwe stap in jouw ICT of Techniek carrière? Maak dan gebruik van deze unieke regeling en volg één van onze ICT of Techniek opleidingstrajecten met gedeeltelijke of gehele korting. Lees snel verder!

Dit is een unieke kans om je te laten bij- of omscholen in de ICT of Techniek met behulp van Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Dit project draait om de arbeidsmarkt en heeft tot doel nieuwe ‘groene banen’ te creëren, werknemers en werkzoekenden bij te scholen en om te scholen tot digitale energie professionals, werkzoekenden te ondersteunen en actief te integreren in de arbeidsmarkt.

Doelgroep

Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet.

 • Je bent ouder dan 18 jaar en nog niet pensioengerechtigd.
 • Je woont of werkt in de regio West-Noord-Brabant of gaat op korte termijn in deze regio wonen of werken en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Co-financiering

Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan de trajecten : Intake en het Loopbaan oriëntatie traject. De opleidingstrajecten worden voor 50% gefinancierd.

 • Indien je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
 • Indien je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
 • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.
   

Ook voor werkgevers die actief zijn in West-Noord-Brabant is het mogelijk om gebruik te maken van deze regeling en medewerkers, die aan de voorwaarden voldoen, bij- of om te scholen met 50% subsidie. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Onze opleidingstrajecten

We hebben zorgvuldig een selectie gemaakt van opleidingen die kunnen bijdragen aan de energietransitie of de digitalisering. Je hebt een opleiding gezien welke je aanspreekt? Hoe nu verder? We gaan eerst een intake met je aan om samen met jou te kijken wat het beste bij je past. 

Er zijn in dit project 2 percelen/trajecten opgenomen. 

 • Perceel 1 bestaat uit de intake en een (kortere) vakgerichte scholing.
 • Perceel 2 is een langer traject welke bestaat uit een intake, een loopbaanoriëntatietraject en een beroepsgerichte (om)scholing. 

Hieronder een overzicht van de opleidingen die gevolgd kunnen worden met de subsidieregeling.

ICT-opleidingen

Perceel 1

Perceel 2

Techniek opleidingen

Perceel 1

Perceel 2

  Contact

  Heb je nog vragen of wil je meer weten over het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Over dit initiatief

  Het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’ is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Fonds voor een rechtvaardige transitie en het CA-ICT.
  Het CA-ICT heeft als opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT tot doel de employability van de sector en haar werkenden te verbeteren. Hiermee beogen we de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. Met de financiële ondersteuning van Stimulus in het kader van het ‘Just Transition Fund’, kan CA-ICT het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal' opzetten.

  Het ‘Just Transition Fund’ (JTF) heeft als hoofddoel om specifieke regio’s en mensen in staat te stellen te anticiperen op de sociale, economische en milieueffecten van de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Het fonds financiert diversificatie en modernisering van de plaatselijke economie en verzacht de negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid.

  Green Deal