Skip to main content

Persoonlijke ontwikkeling

Download brochure
Persoonlijke ontwikkeling
Filter de opleidingen
Niveau
Duur

Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium

Niveau Postbachelor
Duur 1,5 jaar
Studiekosten € 7450,-
Bekijk opleiding Download brochure
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Binnen het vak van laborant of analist is vooral veel aandacht voor het ontwikkelen van de technische vaardigheden. Veel tijd en energie wordt gestoken in het leren van nieuwe technieken en het leren werken met geavanceerde apparatuur. Echter in de huidige snel veranderende werkomgeving spelen persoonlijke vaardigheden zoals communicatie, gestructureerd aanpakken van projecten en risico analyse een belangrijke rol.

Wil je impact hebben binnen jouw bedrijf?

Avans+ biedt een uitgebreid pakket aan van technisch georiënteerde trainingen maar kan je ook helpen om jouw ‘soft skills’ verder te ontwikkelen. Door te leren waar je kracht ligt en je bewust te maken van de invloed binnen jouw bedrijf maak je echt het verschil.

Met de opleiding Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratorium bieden wij een compleet pakket aan modules die jou helpen om eens met andere ogen naar jezelf en je werkomgeving te kijken. Door het leren herkennen van je eigen drijfveren en valkuilen ga je jezelf bewust ontwikkelen en zal je merken dat je tot heel veel in staat bent. Door te kijken naar de verschillende collega’s waarmee je samenwerkt leer je ieders kwaliteiten te benutten en een prettige werksfeer te creëren.

Risico’s binnen projecten beperken

In een laboratorium wordt veel projectmatig gewerkt. Of het om een groot business project gaat of om het opstarten van een nieuw apparaat, een doordachte aanpak bespaart vaak veel tijd en kosten.  Bij de module projectmatig samenwerken bespreken we de kernpunten van projectmatig werken. Daarnaast leer je omgaan met verschillende belangen van stakeholders binnen een project. In de module Lean en logistiek het laboratorium leggen we de focus op het effectief organiseren van jouw proces.

Onze laboratorium opleidingen: actueel, praktijkgericht en efficiënt

Binnen alle trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling werk je uitvoerig aan eigen praktijkcases. Hierdoor pas je het geleerde direct toe in jouw dagelijks werk. Bij het volgen van de volledige opleiding lever je zelfs een verbeterproject voor je werkgever op als eindopdracht.

Hierdoor stopt het proces niet aan het eind van de opleiding maar kun je direct aan de slag om jouw werkproces te optimaliseren. Je krijgt les van docenten met veel praktijkervaring in een laboratoriumomgeving. Door deze ervaring weten ze goed met welke regelgeving en omstandigheden je rekening moet houden binnen het werk en weten ze dit optimaal over te brengen op deelnemers van de opleiding.

Kennis is het kapitaal van een bedrijf

De technisch ingewikkelde werkprocessen en analyses die binnen laboratoria gedaan worden kunnen worden gezien als belangrijk kapitaal van het bedrijf. Het is dan ook van groot belang dat deze kennis niet verloren gaat als het overgedragen moet worden van de ene naar de andere werknemer. Het is van cruciaal belang dat het inwerken van nieuwe mensen en stagiaires efficiënt en effectief gebeurt.

In de cursus Train de trainer voor laboratoriummedewerkers leer je zowel op didactisch als op communicatief gebied hoe je dit het best kunt aanpakken. Aangezien je zelf grote invloed hebt op hoe je over komt op anderen kijken we in deze opleiding ook naar je eigen communicatiestijl en leer je die van anderen te herkennen. Door uitgebreide reflectie tijdens de praktijkopdracht die je op je eigen werk uitvoert breng je het geleerde direct in de praktijk en wordt het leereffect vergroot.

Meer informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie of kunnen wij je helpen met het beantwoorden van vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer