Skip to main content

Kom woensdag 31 januari naar de voorlichtingsbijeenkomst in Breda. Meld je hier aan!

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

4.333335
3 reviews
 • niveau Master
 • duur 3 jaar
 • studiebelasting 11-13 uur per week
 • studiekosten 19.950,-
 • Startmomenten September en februari
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 19-02-2024 Breda
  • 19-02-2024 Leiden
  • 19-02-2024 Zwolle
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Leiden
  • 05-09-2024 Zwolle
Download brochure
Master Geriatric Physical Therapy (MGPT) - master geriatriefysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je wilt met een opleiding jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten.
 • Je wilt een maximaal en duurzaam effect van jouw behandelingen bereiken bij je patiënten.
 • Je wilt echt beter worden in je dagelijkse werk.

Meekijkdag

Heb je de ambitie om je master Geriatriefysiotherapie te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Master Geriatric Physical Therapy (MGPT)

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de Master Geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit steeds meer onderzoeken blijken positieve effecten van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de master geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek écht iets bieden.

Bij Avans+ is het mogelijk om je per jaar in te schrijven voor de geriatriefysiotherapie masteropleiding. Je kiest zelf of en wanneer je verder wilt als je maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar om je te specialiseren als geriatrisch fysiotherapeut.

Meerwaarde van de Master Geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en wilt je specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor ouderen. Je werkt al met deze doelgroep in de 1e of 2e lijn of wilt dit gaan doen met gespecialiseerde geriatrische fysiotherapie. Tijdens het 2e jaar van de geriatriefysiotherapie opleiding is werken met de doelgroep een vereiste. Het taakgericht oefenen en trainen als geriatriefysiotherapeut staat hier centraal.

  Ontdek welke master je kunt doen met jouw opleidingsniveau in de infographic.

  Heb je al een master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

  Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

  Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. Of lees ons blog en ontdek waarom je je als fysiotherapeut zou moeten specialiseren.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De Master Geriatriefysiotherapie wordt in een vernieuwde Blended learning onderwijsvorm aangeboden. Dit houdt voor jou in dat je tijdens deze geriatriefysiotherapeut opleiding minder klassikale bijeenkomsten hebt, dus minder reiskosten hoeft te maken en tijd hoeft te plannen om te reizen. Er is gekozen voor een vernieuwde vorm van Blended learning met een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld effectiever en efficiënter het traject te doorlopen. Tevens zal je gedurende de opleiding nog meer dan voorheen leren in en van de praktijk.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen Blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm. In onze vernieuwde onderwijsvorm wisselen werkkleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges elkaar op een prettige manier af.

  Intake gesprek

  Voor de start van het traject zal er een individueel gesprek plaatsvinden met de opleidingsmanager om samen te kijken of de geriatriefysiotherapie master bij je past en of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens jouw werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

  Incompany

  Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject te volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal duurt de Master Geriatriefysiotherapie 3 jaar. De totale studielast is 60 EC oftewel 1680 uur. De Master Geriatric Physical Therapy is ingedeeld in gelijke kwartalen van ieder 140 uur. De studiebelasting per week ligt rond de 11-13 uur. Het is grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Ongeveer 1 maal per maand zal er een klassikale bijeenkomst zijn. Daarnaast wordt er gewerkt met en in groepen in jouw eigen regio.

  De weekdag waarop de eerste bijeenkomst plaatsvindt, blijft gedurende de opleiding de dag waarop de bijeenkomsten plaatsvinden.(met uitzondering van jaar 3) Is dit op een maandag t/m donderdag dan zijn de lestijden tussen 13.30-20.30. Is dit op een vrijdag dan zijn de lestijden tussen 9.30 - 16.30.Deze opleiding bestaat uit 1 bijeenkomst per 4 weken.

  Nieuw in 2023

  Vanaf 2023 bieden wij onze gespecialiseerde masters ook aanbieden in een 1,5-jarige en een 2-jarige variant. Wil je hier meer over weten neem klik dan hier.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de gehele Master Geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 19.950,-.(Dit is de prijs die je betaalt voor de gehele opleiding. Tussentijdse prijsverhogingen worden niet aan jou doorberekent.)
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master Geriatriefysiotherapie in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Als je deze Master Geriatriefysiotherapie succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Geriatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO. Na het behalen van deze mastergraad kun je je inschrijven in het betreffende deelregister van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL). Bekijk voor het puntenbeleid t.a.v. je registratie de site van het KNGF.

  Heb je al een master fysiotherapie?

  Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding Geriatriefysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  ‘De MGPT maakte mij een betere professional’
  Ik ben gegroeid als persoon en als professional, waardoor ik betere zorg kan leveren.
  Lees de blog
  test
  Maatwerk en incompany
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Het programma bestaat uit 3 jaar:

  • Jaar 1 staat in het teken van persoonlijk leiderschap, wetenschappelijk onderbouwen en visie.
  • Jaar 2 begeleidt jou om het geleerde toe te passen in de praktijk.
  • Jaar 3 bevat het maken van jouw projectplan en afstudeerproject.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Jaar 1

  • Persoonlijk leiderschap: Word master; ook in zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.
  • Evidence Based Practice: Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor de oudere staat centraal.
  • Visie, Modellen & Doelgroep: Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het geriatrie fysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse medische behandelingen. Wat betekenen deze voor de geriatriefysiotherapie praktijk? In hoeverre houd je rekening met de effecten van veroudering en hoe ga je daar als geriatriefysiotherapeut mee om? 

  Jaar 2

  • Screening & Diagnostiek: Je gaat een patiënt volgen en het klinisch redeneren toepassen. De meeste aandacht wordt besteedt aan screening.
  • Interventie & Evaluatie:
   1. Je volgt een nieuwe patiënt met een andere meer complexe problematiek. De nadruk ligt op diagnosticeren.
   2. De problematiek van de patiënt die je gaat volgen neemt nog verder toe in complexiteit. De nadruk ligt dan op het behandelplan.
   3. Je behandelt de patiënt nu daadwerkelijk en evalueert en stelt bij waar nodig.

  Jaar 3

  • Projectplan: Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
  • Afstudeerproject:Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  programma Master Geriatric Physical Therapy
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor je leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.333335
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven