Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

RCDI PE bijeenkomst 3 - Cultuur en leiderschap in gezonde organisaties

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 3 uur
 • studiebelasting 3 PE punten
 • studiekosten 345,-
Iets voor jou?
 • Je wilt bij blijven in actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.  
 • Je wilt jouw registratie bij het RCDI®  behouden door minimaal 2 Permanente Educatie bijeenkomsten bij te wonen.   
 • Je ontmoet enthousiaste medecollega's, deelt ervaringen, leert van elkaar en breidt daarnaast je netwerk uit.   

Het RCDI®  bevat ongeveer 225 leden. Zij hebben allemaal de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid gevolgd. Avans+ biedt ieder jaar de mogelijkheid tot Permanente Educatie binnen het HRM vakgebied duurzame inzetbaarheid zodat je up-to-date blijft van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. In het kader van het register dien je minimaal 2 bijeenkomsten per jaar te volgen. Zelf kun je kiezen op welke thema’s je meer zou willen verdiepen zodat dit aansluit bij jouw huidige behoeften en praktijk.  

Let op, je schrijft je in per bijeenkomst die je wilt bijwonen. Het volledige aanbod van de bijeenkomsten vind je hier.

PE- bijeenkomst: Cultuur en leiderschap in gezonde organisaties 

In deze bijeenkomst wordt ingegaan aan de hand van nieuwe ontwikkelingen rondom leiderschap en cultuur.  

Wat vraagt toenemend individualisme van medewerkers en leiders, en hoe spelen we hierop in. Waarom is stilstaan bij macht, angst, vertrouwen en invloed essentieel en hoe doen we dat? Hoe signaleren en krijgen we grip op onder en bovenstroom. Wat is eigen regie en wat zijn de beweegredenen. Wat is zelfsturing anno 2024 welke problemen worden opgelost en kom je vervolgens tegen? Wat onderscheid leiders van managers en waar zit leiderschap in organisaties.  

We gaan het gesprek aan over de waarde van zelfsturing en de invloed op cultuur, organisatie, leiderschap, duurzaamheid, werk & gezondheid. 

Spreker: Lars Scheurer  

Lars Scheurer (57) studeerde Commerciële economie en Personeelswetenschappen in Tilburg en specialiseerde zich met een post-doc changemanagement aan het SIOO. Hij werkte in de consultancy, vervolgens bij 2 grote verzekeraars en was directeur verzekerde markt bij ArboNed. Hij richtte in 2013 zijn organisatie Richting op en is daar nog steeds algemeen directeur. Daarnaast is hij verbonden aan de Raad van Advies NVAB en bestuurslid RSC.

Richting is een gecertificeerde arbodienst met 160 professionals zonder managers en zonder sales of marketing. Richting verwierf zich in 2020 een positie in de top-250 groeibedrijven van Nederland (NL Groeit, Erasmus universiteit). Groei is nimmer ons doel, slechts een gevolg van goed functionerende en gefaciliteerde professionals. Richting is een holacratisch bedrijf zonder managers, Richting heeft niets tegen manager maar stimuleert elke werkende om verantwoordelijkheid te nemen voor de rol en de situatie waarin je leeft. Dat begint daarom ook bij de wijze van samenwerking in de eigen organisatie van waaruit wij richting geven. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De PE RCDI bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle alumni van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid of een van zijn voorlopers.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze bijeenkomst vindt plaats in zowel Utrecht en Breda van 09:30-12:30 uur. Aansluitend vindt er een andere bijeenkomst plaats (zie programma), het is dus mogelijk om 2 bijeenkomsten op 1 dag te volgen.  

  Bij deelname aan de bijeenkomst is het mogelijk aansluitend gebruik te maken van de lunch (inbegrepen).  

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  • Iedere bijeenkomst duurt 3 uur.

  • Voor sommige bijeenkomsten zal je ter voorbereiding artikelen moeten doorlezen.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De investering bedraagt €345,- per bijeenkomst. De totale investering voor 2 bijeenkomsten bedraagt €690,-.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je 2 of meer bijenkomsten volgt, wordt jouw registratie binnen het RCDI®  behouden en bijgewerkt. Na het volgen van iedere bijeenkomst ontvang je een digitaal bewijs van deelname. 

  Resultaat

  Resultaat

  Je hebt rondom een specifiek thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid je kennis verbreed en verdiept. Daarnaast heb je inzichten opgedaan en gedeeld met andere professionals omtrent dit thema. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00. 

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven