Lees hoe Bob Booij de opleiding Arbeidsrecht heeft ervaren:

Je eigen HR-adviesbureau beginnen. Wie droomt daar niet van? Bob Booij maakte deze droom waar. Maar ondanks zijn jarenlange ervaring in het P&O-vak, realiseerde hij zich dat zijn kennis van arbeidsrecht te kort schoot. Dus volgde hij bij Avans+ de opleiding Arbeidsrecht. Nu heeft hij de kennis wel in huis.

HRM in de praktijk

"Mijn klanten zijn ondernemers in het MKB. Hun onderneming is te klein om een eigen personeelsadviseur in dienst te nemen. Dus kloppen ze bij mij aan. Maar bij ontslagkwesties of voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst verwees ik meestal meteen door naar een advocaat. Daar waagde ik mij niet aan. Want een verkeerd advies kan grote financiële en sociale gevolgen hebben. En het kost mijn goede naam.

Natuurlijk wist ik wel hoe een arbeidscontract er in grote lijnen uit moest zien. Maar toepassen? Dat is andere koek. Een overeenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd? Een oproepcontract? Hoe ga je om met verschillen in proeftijd? Wel of geen concurrentiebeding? En wat zijn de gevolgen als je als werkgever het contract wil ontbinden? Allemaal vragen die tijdens de opleiding aan de hand van veel praktijkcases en jurisprudentie werden beantwoord. Zodanig, dat je de kennis meteen in de praktijk kon toepassen.

Meer zelfvertrouwen

Nu kan ik mijn klanten ook adviseren in arbeidsrecht. Ik doorzie veel sneller de achterliggende problematiek van een arbeidsovereenkomst of een ontslagkwestie en kan daardoor oplossingen aanreiken. En als ik het zelf niet precies weet, dan weet ik in elk geval waar ik de informatie kan vinden. De opleiding zit zo in elkaar dat je het achterliggende systeem en de logica leert begrijpen. Ook wordt de link gelegd met het sociaal verzekeringsrecht en de veranderingen die daarin recent zijn doorgevoerd. Mijn zelfvertrouwen is er enorm door toegenomen. Dat heb je wel nodig, als zelfstandig adviseur.

En mijn klanten? Die hoeven voor arbeidsrechterlijke vragen en problemen niet meer naar een (dure) advocaat.”

Bekijk hier de volledige opleiding Arbeidsrecht.