Hoe vorm je je eigen leerstoel?
Over jouw groei als HR professional

Wij nodigen je uit om deel te nemen aan ons jaarlijkse HR symposium op maandag 5 maart 2018 in Waalwijk.

Het thema

Het thema van dit HR symposium ligt dit keer heel dicht bij jezelf. Namelijk, hoe leer jij als HR professional? Het lerend vermogen van organisaties en medewerkers moet omhoog om te voldoen aan trends als flexibel organiseren en de technologische veranderingen die er aan komen. Wat is jouw leerweg daarin? Hoe word je steeds beter in wat je doet? Hoe krijg je meer impact?

Wat mag je verwachten

De middag wordt afgetrapt door keynote spreker Patrick van Veen. Hij spiegelt de ontwikkeling van onze ‘leerstoel’ en organisatiegedrag aan het gedrag van dieren. Een pijnlijk herkenbare, humoristische reflectie op de overeenkomst tussen apen en mensen en hun sociale gedrag. Daarna gaan we in een College Tour setting in gesprek met vier generaties HR professionals. Stel al je vragen en ontdek hoe zij regie hebben genomen in de ontwikkeling van hun professionele loopbaan.

Het doel van het symposium is om van elkaar te leren hoe je kunt leren, in de werksituatie maar ook daar buiten. Elkaar inspireren, ideeën uitwisselen en natuurlijk ook weer bijpraten met collega HR professionals.

Programma

15.30 uur – Ontvangst
16.00 uur – Opening door Jan Lagendijk (algemeen directeur/gemeentesecretaris Gemeente Waalwijk)
16.15 uur – Keynote spreker Patrick van Veen
17.15 uur – Borrel en broodjes
18:15 uur – College Tour
19.30 uur – Afsluiting
19:45 uur – Mogelijkheid tot napraten onder genot van een drankje

> Meld je aan voor dit symposium!

Keynote spreker Patrick van Veen

Patrick is bioloog en oprichter en eigenaar van Apemanagement®. De missie van Apemanagement® is om wetenschappelijk onderzoek uit de biologie en gedragsleer te vertalen naar bruikbare en praktisch toepasbare kennis en leermethodes in alledaagse maatschappelijke vraagstukken. Dit komt duidelijk naar voren in de boeken die hij geschreven heeft: Help, mijn baas is een aap, Dierbare Collega’s, Kuddegedrag in crisistijd en Verliefd op je klant.

Kijken naar ons eigen gedrag is lastig en confronterend, daarom wordt het vaak vermeden. Een oplossing is om te kijken naar sociale groepen die vergelijkbaar gedrag vertonen en onszelf daaraan te spiegelen. Hierbij maken we gebruik van de uitgebreide kennis die we hebben van andere sociale groepen zoals de apen. Sporen van overeenkomsten zijn nog steeds in ons gedrag aanwezig en deze kunnen ons helpen ons eigen complexe sociale gedrag te ontcijferen en te begrijpen.

De vier generaties

Anique van de Ven, 29 jaar, HR adviseur bij DAF trucks, 7 jaren HR werkervaring
Tijdens mijn studie was mijn doel om te gaan starten met een traineeship in een groot bedrijf. Na een aantal vrij lange sollicitatieprocedures kwam ik erachter dat dit toch niet zo bij mij paste. Uiteindelijk ben ik begonnen bij een klein HR bureau en heb ik gewerkt voor verschillende klanten in verschillende sectoren. Door deze diversiteit heb ik geprobeerd erachter te komen waar ik het beste zou passen en welke HR rol mij het meest gelukkig maakt (specialisten rol, casemanager verzuim, recruiter of toch breed P&O advies). Echter, de internationale ambitie bleef ook kriebelen, dus...

Hester Verberkt, 42 jaar, Teammanager HRM en ondersteuning bij gemeente Waalwijk, 14 jaar HR werkervaring, 8 jaar managementervaring
In beweging komen en blijven bewegen. Ik hou ervan! Het helpt mij om jong van geest en bevlogen te blijven. Op de leeftijd van 30 jaar was ik ‘klaar’ met mijn werk in de zorg- en welzijnssector. Men verklaart je voor gek. 30?! Gelukkig heb ik geen moeite mijn eigen plan te trekken en af te wijken. HR werd mijn volgende stap. Mijn keuze voor de publieke sector was een bewuste, maar ik pas niet in iedere gemeente en wat past (nu) bij mij?
Ik loop warm voor het naar the next level brengen van gemeentelijke organisaties: modern leiderschap, flexibele organisatievormen, innovatiekracht stimuleren, zorgen dat mensen het maximale uit zichzelf halen en concurrerend zijn met marktpartijen. Waalwijk werkt hieraan. Waalwijk werkt voor mij!   

Pascal Verheugd, 43 jaar, Directeur HR & MWO bij Hutten, 18 jaren HR werkervaring
Hoe zorg je ervoor dat mensen vitaal en betrokken bij je werken? Een vraag die veel organisaties zich tegenwoordig stellen. De tijd van hiërarchisch sturen, plannen en controleren is voorgoed voorbij. Een nieuwe tijd ontstaat die gaat om het vrijspelen van talenten en het verbinden van mensen, waarbij innovatie en creativiteit voorop staan. Maar hoe breng je dat in de praktijk? Maatschappelijk relevant ondernemen, community building, vitaliteit en werkgeluk staan bij Hutten centraal. Wat voor een invloed dit op mij heeft? Lastig te zeggen. Dit ben ik! Dit is geen job, baan of functie maar mijn persoonlijke purpose!

Joep Janzing, 60 jaar, Manager HRM bij De Wever, 29 jaren HR werkervaring
Ik ben vanuit organisatie advisering het vak van HR-professional ingestapt. Eerder was ik extern adviseur. Dat heeft me in het begin wel parten gespeeld, want daardoor had ik minder gevoel voor het beheersmatige proces. Ik heb me dat echt eigen moeten maken. Het tegenovergestelde zal ook vast spelen, want dan heb je minder gevoel bij de organisatieontwikkeling. Ik heb steeds banen gehad van drie tot vijf jaar en dat heeft me veel opgeleverd. Mobiliteit is een groot goed en levert veel leervermogen op. Daarnaast helpen aanvullende opleidingen en bijvoorbeeld een master om je performance een impuls te geven.

Deze vier HR professionals worden geïnterviewd door Carla van Loon
Al bijna 20 jaar heb ik mijn eigen bureau. Ik heb mooie TV programma’s mogen maken over welzijn en sociale verbinding. Vanuit dat perspectief heb ik ook enorm veel congressen geleid. Voor Rabobank Uden Veghel, gemeente Tilburg en Marshoek Retail ben ik jarenlang vaste coach geweest en begeleid ik o.a. medewerkers met stress en burn-out klachten en coach ik teams.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor (HR-) managers, (HR-beleids)adviseurs en iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van het HR-vakgebied zoals ondernemers en directeuren en bestuurders.

Locatie

Gemeente Waalwijk, Taxandriaweg 6, Waalwijk

Kosten en annuleren

Deelnemen aan het symposium is gratis. Heb je je aangemeld, maar ben je toch verhinderd? Dan kun je je tot 10 februari 2018 kosteloos afmelden. Wanneer je je na 10 februari 2018 afmeldt of niet aanwezig bent tijdens het symposium zonder afmelding dan zijn wij genoodzaakt om € 50,- in rekening te brengen. Wel is het mogelijk om een collega HR professional in je plaats te laten gaan. Afmelden of de naam van je vervanger doorgeven doe je bij Noortje van Vugt via: nvanvugt@avansplus.nl.

Organisatie

Dit symposium wordt georganiseerd door het lectoraat Sustainable Working & Organising Avans Hogeschool, de opleiding HRM van Avans Hogeschool Den Bosch en Breda, de NVP, ACE netwerk, de Gemeente Waalwijk en Avans+.

avans-hogeschool    logo-a+    nvp 

  ace   logo-waalwijk

Aanmelden

Via onderstaand formulier meld je je aan voor het symposium. Binnen een week na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging per mail. Let op: voor dit symposium zijn in totaal 250 plaatsen beschikbaar. Dit symposium is bestemd voor relaties en leden van de diverse organiserende partijen.

(bijv. 1111AA)