Skip to main content

HRD adviseur

Opleiding - HRD adviseur
Iets voor jou?
 • Je wilt weten hoe mensen leren en hoe je effectieve opleidingen maakt.
 • Je wilt handvatten voor het inrichten en bevorderen van een lerende organisatie.
 • Je wilt een sparringpartner zijn voor directie en management op HRD-vlak.

Verandering is tegenwoordig een status quo in organisaties: er is continu verandering en de medewerkers en leidinggevenden moeten daarin blijven meebewegen. Dat vraagt veel van mensen. Zij moeten zich blijvend ontwikkelen. Het leren en ontwikkelen van leidinggevenden en medewerkers krijgt dan ook steeds meer aandacht in organisaties.

Ben je (mede) verantwoordelijk voor het leren en ontwikkelen van de leidinggevenden en medewerkers in jouw organisatie? En ben je op zoek naar praktische handvatten hoe dat goed te doen met de meest recente inzichten? Dan is onze HRD opleiding gemaakt voor jou.

Het effect van HRD: opleiden en ontwikkelen

In onze opleiding Human resource development; opleiden en ontwikkelen leer je de kneepjes van het vak. We gaan niet alleen aan de slag met het zelf ontwikkelen van opleidingen, maar we verdiepen ons ook in het achterhalen van leervragen, het borgen van het geleerde in de praktijk, het creëren van een lerende organisatie, trends in leren en ontwikkelen en het inkoopproces rondom opleidingen.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt HBO werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar ervaring in het vak van leren en ontwikkelen van leidinggevenden en/of medewerkers. Deelnemers die deze opleiding HRD volgen, hebben uiteenlopende functies. Veelal zijn ze werkzaam als HR-adviseur met leren en ontwikkelen in portefeuille, HRD-adviseur, MD-adviseur of als extern consultant op het gebied van leren en ontwikkelen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de opleiding HRD: opleiden en ontwikkelen neem je deel aan interactieve sessies met experts uit het vakgebied op het gebied van opleiden en ontwikkelen. Waarbij de opleiding, naast het gebruik van relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht is. Leren van en met elkaar én toepassing binnen jouw eigen organisatie is het uitgangspunt. Aangezien leren vooral in de praktijk plaatsvindt, ga je ook een praktijkopdracht maken waarin je het geleerde gaat toepassen. De praktijkopdracht komt bij voorkeur uit jouw eigen organisatie, maar kan indien gewenst ook bij een andere organisatie plaatsvinden. Ter afronding van de opleiding werk je de opdracht schriftelijk uit en je presenteert deze mondeling in de vorm van een eindpresentatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding HRD opleiden en ontwikkelen duurt ongeveer 3 maanden. De avondopleiding bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding overdag te volgen. De 4 bijeenkomsten van de dagopleiding vinden eens per 2 weken plaats in de ochtend- en middaguren. Naast de bijeenkomsten dien je gemiddeld 6 uur per week te reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding HRD-adviseur zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 2.595,-
  • Boeken: circa € 130,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 200,-.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de HRD opleiding, ontvang je het certificaat HRD; opleiden en ontwikkelen. Wanneer je de postbacheloropleiding Strategisch HR-adviseur volgt, kan de opleiding HRD als keuzemodule gevolgd worden.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van deze opleiding ben je in staat om opleiding en ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden in de organisatie (nog beter) vorm te geven. Je kunt effectieve leertrajecten vormgeven en beoordelen, in lijn met de strategie van de organisatie en met de leer- en ontwikkelbehoefte van de deelnemers. Ook heb je handvatten om jouw organisatie naar een lerende organisatie te ontwikkelen en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het HRD-vak.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  De opleiding kent 7 inhoudelijke modules. De thema’s van de inhoudelijke modules zijn:

  • Strategie;
  • Leerbehoeftes van leidinggevenden en medewerkers analyseren en leervragen achterhalen;
  • Het ontwikkelen/vormgeven van opleidingen en trainingen;
  • Borgen van leren en rendement van leren;
  • Trends in leren en ontwikkelen;
  • Naar een lerende organisatie;
  • Inkopen van opleidingen.

  Parallel aan het inhoudelijke programma werk je aan jouw vaardigheden. De vaardigheden van de HR-professional zijn minstens zo belangrijk als de inhoudelijke kennis van zaken. Aan de hand van herkenbare casuïstiek ga je aan de slag met jezelf als instrument: hoe zorg je voor impact? Welke beïnvloedingstechnieken heb je en kun je gebruiken? Welke vormen van adviseren zijn er? Juist de combinatie van kennis en vaardigheden maakt deze opleiding compleet.

  Blok 1
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Als organisatie kijken we nu verder dan cursussen en trainingen. Op deze manier worden we steeds meer een lerende organisatie en daar draagt mijn opleiding aan bij.

   Sue Titulaer
   HR-adviseur
  • In de opleiding heb ik geleerd hoe ik medewerkers structureel kan wijzen op en stimuleren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen employability. 

   Wilma Loven
   HR Adviseur
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+ is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven