Skip to main content
Momenteel ondervinden wij een telefoonstoring op ons algemene telefoonnummer. Wil je toch graag contact? Bel ons dan via 076 - 525 88 03 of mail naar info@avansplus.nl.

Loopbaan­coaching

 • niveau Postbachelor
 • duur 30 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 5.100,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 18-11-2020 Breda
  • 18-11-2020 Den Bosch
  • 18-11-2020 Eindhoven
  • 18-11-2020 Rotterdam
  • 19-11-2020 Amsterdam
  • 19-11-2020 Arnhem
  • 19-11-2020 Leiden
  • 19-11-2020 Utrecht
  • 19-11-2020 Zwolle
  • 20-11-2020 Utrecht overdag
Inschrijven
Opleiding loopbaancoaching
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enkele jaren werkervaring.
 • Je wilt als loopbaancoach optimale loopbaanbegeleiding bieden.
 • Je bent werkzaam binnen een organisatie of als ZZP-er.

De vraag naar goede loopbaanbegeleiding neemt toe. Dat komt onder andere door meer aandacht voor interne en externe arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken en talentontwikkeling. Steeds meer mensen vragen zich af welke rol of functie ze ook zouden kunnen uitoefenen met hun talenten. Wil je jezelf ontwikkelen tot loopbaancoach en zo een actieve bijdrage leveren aan mobiliteit en ontwikkeling van mensen en organisaties? Dan is deze opleiding loopbaancoaching wat voor jou.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding, je bent sinds enkele jaren werkzaam als loopbaanadviseur of HR-professional en je wilt jezelf verder ontwikkelen tot loopbaancoach. Samen met andere professionals wil je kennis opdoen en sparren over loopbaanbegeleiding. Je verdiepen in het proces van loopbaancoaching en de tools en instrumenten die je hierbij kunt inzetten. Je wilt je verdiepen in gespreksvaardigheden en organisatie breed kijken naar loopbaancoaching middels strategische personeelsplanning.

  Heb je geen gerelateerde functie, maar ben je toch geïnteresseerd in de opleiding loopbaancoaching, vraag dan een gesprek aan met onze opleidingsadviseur om de mogelijkheden te bespreken. Deze opleiding loopbaancoaching is namelijk ook interessant wanneer je als zelfstandig loopbaancoach aan de slag wilt gaan.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte training loopbaancoaching moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module loopbaancoaching antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar tijdens deze loopbaancoaching opleiding.

  Connect+

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving, Connect+. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en).

  Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de training loopbaancoaching voor een optimaal leerrendement.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Loopbaancoaching heeft een doorlooptijd van 30 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een avond- en een dagvariant. De avondopleiding heeft 24 wekelijkse bijeenkomsten van 19.00 tot 22.00 uur. De dagopleiding Loopbaancoaching bestaat uit 12 tweewekelijkse bijeenkomsten van 9.00 tot 16.00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten, het uitwerken van opdrachten en het begeleiden van kandidaten nemen daarnaast ongeveer 6 uur per week in beslag.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Loopbaancoaching zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.100,-
  • Leermiddelen: € 630,-
  • Boeken: circa € 190,-  Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 600,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Betalingstermijnen

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze loopbaancoaching opleiding in 3 termijnen (1e termijn € 1700,- , 2de termijn € 1700,- en 3e termijn € 1700,-  Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze loopbaancoaching opleiding ontvang je het postbachelordiploma Loopbaancoaching.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de opleiding Loopbaancoaching heb je je gespecialiseerd in een vakgebied van HRM. Binnen Avans+ kun je je vervolgens verder specialiseren of verbreden. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent in staat om een loopbaancoachingstraject methodisch en activerend vorm te geven. Je laat de regie bij de kandidaat en faciliteert het proces door gestructureerd de verschillende fasen van loopbaancoaching te doorlopen en hierbij tools en interventies in te zetten die aansluiten bij de vraag en context van de kandidaat. Je hebt een overzicht van trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en benut dit in het loopbaantraject. Je bent je bewust van jouw eigen rol in het proces en handelt hierin onafhankelijk en ethisch. Je communicatieve vaardigheden zijn versterkt en je bent in staat SPP in te zetten bij organisaties om het vak loopbaancoaching op deze manier te plaatsen in haar brede context. 

  Met deze opleiding Loopbaancoaching heb je aan een van de voorwaarden voldaan om je te kunnen laten registeren bij de beroepsvereniging van loopbaancoaches: NOLOC. De verdere toelating betreft een individueel dossier.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding Loopbaancoaching? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Loopbaancoaching

  Het programma bestaat uit de volgende 3 modules:

   

  programma Loopbaancoaching
   
  Brochure aanvragen Inscrijven