Skip to main content

Leraren

(14 OPLEIDINGEN )
Leraren
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • De link met de praktijk was effectief en helder.

  testimonial-onderwijs-mirandavanderven
  Miranda van der Ven
  Leerkracht groep 6
 • De eyeopeners uit de cursus kon ik met mijn collega's delen. Zo hebben mijn collega's er ook wat aan.

  testimonial-onderwijs-jeroenringers
  Jeroen Ringers
  Leerkracht groep 6
 • De opleiding heeft het grootste effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik sta tijdens mijn werk sterker in mijn schoenen.

  testimonial-onderwijs-marlenhoepel
  Marlen Hoepel
  Onderwijsassistente
Lees alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Bij pedagogische en didactische vaardigheden gaat het om de vraag: hoe kun je kinderen het beste iets aanleren op het gebied van pedagogiek en didactiek? Het draait dus om de invulling van een les, maar ook om het begeleiden op het juiste moment, de juiste plaats met de juiste voorbereiding en de juiste instructie. Een cursus didactische vaardigheden van Avans+ helpt je daarbij!

Didactiek voor de onderwijsassistent en leerkracht

Hoe komt een kind tot leren, welke factoren zijn nodig om nieuwe informatie op te nemen, welke middelen kunnen het leerproces ondersteunen en hoe maak je daar als leerkracht het beste gebruik van? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens onze trainingen didactiek voor de onderwijsassistent. Het gaat om didactiek voor de onderwijsassistent, leerkrachten, intern begeleiders en coördinatoren. Na het afronden van onze opleidingen ontvang je een pedagogisch didactisch diploma in de vorm van een certificaat van deelname. Op deze manier zorgen we dat didactische vaardigheden van een leerkracht optimaal afgestemd zijn op de behoefte in het primair onderwijs.

Maatwerk in opleiding pestprotocollen

Heeft je onderwijsteam behoefte aan een opleiding op het gebied van pestprotocollen? In ons maatwerktraject ‘Pestprotocol alleen is niet genoeg’ leert een onderwijsteam pesten herkennen en hierop actie te ondernemen. Ook worden diverse effectieve programma’s en technieken behandeld die direct in de praktijk toepasbaar zijn.

Een pedagogische opleiding met specialistische pedagogische vaardigheden

Als je kiest voor een pedagogische opleiding van Avans+ ben je verzekerd van onderwijs op de meest belangrijke pedagogische vaardigheden binnen het primair onderwijs. Wil je je ontwikkelen op technieken als creativiteit, kritisch denken, samenwerken, ICT-geletterdheid, sociale vaardigheden en probleemoplossend vermogen, dan kun je kiezen voor de opleiding 21st century skills. Kies je meer voor de soft skills, dan is een pedagogische opleiding als filosoferen met kinderen of de opleiding executieve functies ideaal voor jouw situatie. Uiteraard kun je bij ons ook de specialistische pedagogische vakopleiding leraarondersteuner volgen met een pedagogisch didactisch diploma.

Cursus didactische vaardigheden: praktijkgericht en ervaren docenten

Onze cursus didactische vaardigheden, pestprotocollen en alle andere trainingen zijn opgezet met de laatste ontwikkelingen uit het werkveld in gedachten. Daardoor is een didactiek cursus altijd actueel, maar ook zeer praktijkgericht. De cursus didactiek is zo ingestoken dat je direct met jouw nieuw opgedane kennis en inzichten aan de slag kunt in de klas. Al onze cursussen worden gegeven voor docenten met een rijke ervaring in het onderwijs: mensen die weten hoe het is om in jouw schoenen te staan en zodoende een optimale training didactische vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Oud-deelnemers vertellen

‘Praktijkgericht’, ‘leerzaam’ en ‘interactief’ zijn enkele woorden waarmee oud-deelnemers onze cursussen pedagogische en didactische vaardigheden typeren. Daarnaast geven ze aan meer zelfvertrouwen te hebben gekregen en dat zij hun kennis graag delen met collega’s. Lees meer verhalen van oud-deelnemers.

Vragen of advies over een cursus didactische vaardigheden?

Wilt u ook een pedagogisch didactisch diploma (certificaat) en heeft u nog vragen over een opleiding didactische vaardigheden? Neem gerust contact met ons op voor advies over een didactische vaardigheden cursus. Mocht je benieuwd zijn welke cursus didactische vaardigheden het best bij jouw ontwikkelvraagstuk past, dan kun je ook altijd een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen (telefonisch). We helpen je graag verder!

lees meer