Skip to main content

Leraren

Leraren opleidingen
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties

Liever een maatwerktraject ?

Bekijk de mogelijkheden
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De link met de praktijk was effectief en helder.

  Miranda van der Ven
  Leerkracht groep 6
 • De eyeopeners uit de cursus kon ik met mijn collega's delen. Zo hebben mijn collega's er ook wat aan.

  Jeroen Ringers
  Leerkracht groep 6
 • De opleiding heeft het grootste effect gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik sta tijdens mijn werk sterker in mijn schoenen.

  Marlen Hoepel
  Onderwijsassistente
Lees alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Leraaropleidingen van Avans+ 

Ben je op zoek naar een geschikte lerarenopleiding? Wil je jezelf als leraar verder professionaliseren en meer bereiken in het onderwijs? Dan ben je op de juiste plek beland!

Welke leraar opleidingen zijn er mogelijk bij Avans+?

Avans⁺ biedt een ruim nascholingsaanbod voor leraren. Deze lerarenopleidingen zijn bij ons als enige in Nederland opgebouwd uit losse modules. Jij bepaalt dus wat je leert, hoe lang je hier over doet en zodoende kun je jaren vooruit in je professionalisering! Van een opleiding rekendidactiek tot een opleiding teacher leader, we bieden het allemaal aan in modules van 10 weken.

Alle modules zijn te onderscheiden in twee categorieën. In de categorie didactiek bieden we modules gericht op taaldidactiek, rekendidactiek, jonge kind, hoogbegaafdheid & differentiatie en tot slot onderzoekend & ontwerpend leren aan. In de categorie organisatie bieden we de modules coachen en begeleiden in het onderwijs, teamcoaching, verandermanagement en transformatiemanagement aan. Een combinatie van diverse modules leidt uiteindelijk tot diverse post-bachelor diploma’s zoals bijvoorbeeld rekencoördinator, coördinator hoogbegaafdheid & differentiatie, innovatiecoach en teacher leader.  Alle modules zijn uiteraard ook los te volgen.

Door de grote diversiteit aan opleidingen en modules vind je dus altijd wel een professionaliseringsaanbod dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie en behoefte.

Wat maakt een lerarenopleiding basisonderwijs van Avans+ zo uniek?

Op dit moment is Avans+ de enige leraren opleider in Nederland die lerarenopleidingen in losse modules aanbiedt. Jij bepaalt of je een lerarenopleiding in één keer volgt of steeds een losse module. Je hebt daardoor veel meer mogelijkheden om je schooljaar in een goede balans in te delen.

Oud-deelnemers typeren onze opleidingen als ‘richtinggevend’, ‘duidelijke koppeling theorie en praktijk’, ‘persoonlijke groei’ en ‘aansluitend bij je praktijk’. Daarnaast geven deelnemers aan het fijn te vinden dat er ruimte is voor inbreng van persoonlijke leervragen, zodat er daadwerkelijk sprake is van een persoonlijke ontwikkeling als leraar.  Avans+ werkt met ervaren docenten die zelf werkzaam zijn in het onderwijs. Hierdoor weten zij hoe het is om in de schoenen van een leraar te staan en weten zij voor welke uitdagingen zij staan. Het leren in onze opleidingstrajecten vindt plaats in de diverse contactmomenten én in een digitale leeromgeving waarbij social learning centraal staat; online leren van en met elkaar waar en wanneer je wil.

Kortom:  Een onderwijs opleiding van Avans+ ondersteunt jou optimaal om als leraar meer te bereiken.

Waarom is het belangrijk om als leraar opleidingen te blijven volgen?

Het onderwijs is constant in ontwikkeling en dus is het belangrijk dat ook leraren constant aan het ontwikkelen zijn. Goed opgeleide leraren met een goede leraar opleiding zijn van belang bij het realiseren van doelen die gericht zijn op het verzorgen van goed onderwijs en daarmee het beste uit kinderen halen. Avans+ speelt hierop in door haar leraar opleidingen continue af te stemmen op trends en behoeftes in de markt

Neem contact op voor een lerarenopleiding

Heb je behoefte aan persoonlijk en vrijblijvend advies over welke opleiding het beste bij jouw situatie past? Of wil je iets anders vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder bij de juiste keuze voor een lerarenopleiding!

Lees meer