Skip to main content

Bezoek di 31 jan. om 19:00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan

Executieve functies

Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je werkt als klassenassistent, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker of leraarondersteuner in het onderwijs.
 • Je wilt de ontwikkeling van leerlingen bevorderen door executieve functies te verbeteren.
 • Je wilt op structurele wijze de juiste interventies per executieve functie inzetten.

Executieve functies zijn regelfuncties van de hersenen die vooral nodig zijn bij het verwerken van informatie. Wanneer executieve functies zich goed ontwikkelen, hebben leerlingen hier veel baat bij. Het is daarom belangrijk deze functies vanaf het moment dat leerlingen de basisschool binnenkomen structureel en op juiste wijze aandacht te geven.

Inhoud van de Executieve functies opleiding

Gedurende deze module van 10 weken leer je hoe het gedrag en het leren van leerlingen middels executieve functies bevorderd kan worden. Je ontwikkelt inzicht in en begrip voor soms onbegrijpelijke leer- en gedragsproblemen vanuit de werking van de executieve functies. Je beschikt daarnaast over kennis om executieve functies te duiden, waardoor je in staat bent om passende activiteiten te creëren voor individuele of groepen leerlingen.

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt als klassenassistent, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker of leraarondersteuner in het onderwijs. Je wilt de ontwikkeling van leerlingen bevorderen door executieve functies te verbeteren en op structurele wijze de juiste interventies per executieve functie inzetten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De cursus is zeer praktijkgericht. Er is veel ruimte voor inbreng uit de eigen praktijk. We leren van en met elkaar en daarbij is de daadwerkelijke toepassing van kennis in de praktijk het uitgangspunt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast moet je rekening houden met 3 uur zelfstudie (voorbereiding, nazorg, uitvoeren en verwerken van opdrachten) per bijeenkomst. De gemiddelde totale studiebelasting is 18 uur.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de training Executieve functies zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 595,-.
  • Arrangementskosten: € 30,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Eventuele kosten voor literatuur zijn hierbij niet inbegrepen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina

  Diploma

  Diploma

  Na voldoende aanwezigheid en actieve deelname tijdens de bijeenkomsten ontvang je van Avans+ een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze cursus heb je geleerd hoe het gedrag en het leren (in nieuwe situaties) van de leerling(en) middels executieve functies bevorderd kan worden. Je beschikt daarnaast over kennis om executieve functies te duiden, waardoor je in staat bent om passende activiteiten te creëren voor individuele of groepen leerlingen.

  Ben je nog geen leraarondersteuner en wil je je verder ontwikkelen? Bekijk dan de opleiding Leraarondersteuner

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  4 keer per jaar starten
  Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
  Bekijk de voordelen
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Gedurende deze cursus leer jij hoe je het gedrag en het leren van de leerling(en) kunt bevorderen door het versterken van executieve functies. Je ontwikkelt inzicht in en begrip voor soms onbegrijpelijke leer- en gedragsproblemen vanuit de werking van de executieve functies.

  In de cursus gaan we dieper in op de executieve functies en wat deze functies zijn. We leggen de verbinding met het leren van leerlingen en hoe je de executieve functies kunt herkennen, ontwikkelen en trainen. 

  Ook stel je een plan op om binnen jouw school één of meerdere executieve functies te ontwikkelen en staan we stil bij een doorlopende leerlijn hiervoor. 

  Programma Executieve functies
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven