Skip to main content

Omgaan met gedrag in de klas

Inschrijven
Opleiding Omgaan met gedrag in de klas
Iets voor jou?
 • Je werkt als klassenassistent, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker of leraarondersteuner in het onderwijs.
 • Je wilt begrijpen waar bepaald gedrag van leerlingen vandaan komt en wilt leren hoe je om kunt gaan met gedrag van leerlingen in een groep.
 • Je wilt meer weten over de invloed van jouw handelen ten opzichte van het gedrag van de leerling en bent bereid om hierover in gesprek te gaan met andere deelnemers.

Als onderwijsassistent of leraarondersteuner word je in deze tijd ook steeds vaker ingezet om les te geven aan een groep kinderen. Je hebt dan te maken met gedrag van kinderen in een groep. Om meer te weten te komen over waar bepaald gedrag bij kinderen vandaan komt en hoe je daarmee om kunt gaan in de dagelijkse praktijk, hebben we de cursus Omgaan met gedrag ontwikkeld.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt als klassenassistent, onderwijsassistent, pedagogisch medewerker of leraarondersteuner in het onderwijs en wilt meer weten over waar bepaald gedrag dat kinderen laten zien vandaan komt en tips ontvangen hoe daar mee om te gaan in je dagelijkse praktijk.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De cursus is zeer praktijkgericht. Er is veel ruimte voor inbreng uit de eigen praktijk. We leren van en met elkaar en daarbij is de daadwerkelijke toepassing van kennis in de praktijk het uitgangspunt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast moet je rekening houden met 3 uur zelfstudie (voorbereiding, nazorg, uitvoeren en verwerken van opdrachten) per bijeenkomst. De gemiddelde totale studiebelasting is 18 uur.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de cursus Omgaan met gedrag zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 595,-
  • Arrangementskosten: € 30,-
  • Boeken: n.v.t.

  Hiervoor ontvang je bij aanvang van de cursus een factuur. Eventuele kosten voor literatuur zijn hierbij niet inbegrepen. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina

  Diploma

  Diploma

  Na voldoende aanwezigheid en actieve deelname tijdens de bijeenkomsten ontvang je van Avans+ een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze cursus ben je bewuster van het effect van jouw handelen op het gedrag van een leerling. Ook weet je meer van gedrag en heb je handelingsadviezen hoe hier mee om te gaan.

  Ben je nog geen leraarondersteuner en wil je je verder ontwikkelen? Bekijk dan de opleiding Leraarondersteuner

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  4 keer per jaar starten
  Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
  Bekijk de voordelen
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Gedurende deze cursus leer jij waar bepaald gedrag bij leerlingen vandaan komt en hoe je daar mee om kunt gaan in de praktijk. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur en richt zich per bijeenkomst op een bepaald thema.

  • Bijeenkomst 1 - Omgaan met een ‘moeilijke’ groep

  In deze bijeenkomst staan we stil bij groepsvorming. Hierbij is specifiek aandacht voor een preventieve aanpak om het klimaat in een klas positief te bouwen en behouden.

  • Bijeenkomst 2 - Gedragsstoornissen

  In deze bijeenkomst staan we stil bij de oorzaken van gedrag en hoe we gedrag af kunnen stemmen vanuit onze cirkel van invloed en betrokkenheid.

  • Bijeenkomst 3 - Samen met een leerling werken aan gedrag

  Tijdens deze bijeenkomst gaan we kijken op welke wijze je samen met leerlingen aan gedrag kunt werken.

  Programma Omgaan met gedrag in de klas
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven