Skip to main content

Executieve functies

Inschrijven
opleiding executieve functies avansplus breda
Iets voor jou?
 • Je werkt als leerkracht, remedial teacher, intern begeleider, coach of psycholoog.
 • Je wilt de ontwikkeling van leerlingen bevorderen door executieve functies te verbeteren.
 • Je wilt op structurele wijze de juiste interventies per executieve functie inzetten.

Executieve functies zijn regelfuncties van de hersenen die vooral nodig zijn bij het verwerken van informatie. Wanneer executieve functies zich goed ontwikkelen, hebben leerlingen hier veel baat bij. Het is daarom belangrijk deze functies vanaf het moment dat leerlingen de basisschool binnenkomen structureel en op juiste wijze aandacht te geven.

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze training is interessant voor leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, coaches en psychologen die extra verdieping zoeken op het gebied van executieve functies. Een hbo-denkniveau en affiniteit met het primair onderwijs zijn vereist voor deze cursus.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De training is zeer praktijkgericht. Er is veel ruimte voor inbreng uit de eigen praktijk. We leren van en met elkaar en daarbij is de daadwerkelijke toepassing van kennis in de praktijk het uitgangspunt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur. Houd rekening met 3 uur per bijeenkomst aan zelfstudie (voorbereiding, nazorg, uitvoeren en verwerken van opdrachten). De gemiddelde totale studiebelasting is 18 uur. De zelfstudie bestaat uit voorbereiding, nazorg en uitvoeren en verwerken van opdrachten. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de training Executieve functies zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 595,-.
  • Arrangementskosten: € 10,-.

  Eventuele kosten voor literatuur zijn hierbij niet inbegrepen.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na voldoende aanwezigheid en actieve deelname tijdens de bijeenkomsten ontvang je van Avans+ een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze training heb je geleerd hoe het gedrag en het leren (in nieuwe situaties) van de leerling(en) middels executieve functies bevorderd kan worden. Je beschikt daarnaast over kennis om executieve functies te duiden, waardoor je in staat bent om passende activiteiten te creëren voor individuele of groepen leerlingen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  Programma

  Gedurende deze training leer je hoe je het gedrag en het leren van de leerling(en) kunt bevorderen door het versterken van executieve functies. Je ontwikkelt inzicht in en begrip voor soms onbegrijpelijke leer- en gedragsproblemen vanuit de werking van de executieve functies.

  Programma Executieve functies
   
  Brochure aanvragen Inscrijven