Skip to main content

Passend onderwijs

(2 OPLEIDINGEN )
Passend onderwijs
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
 • Het heeft me een veel beter inzicht gegeven over wat faalangst is, welke verschillende vormen er bestaan en wat de oorzaken kunnen zijn.

  testimonial-onderwijs-astridvandeneijnden
  Astrid van den Eijnden
  Groepsleerkracht
 • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

  testimonial-onderwijs-mandyaerts
  Mandy Aerts
  Leerkracht groep 2/3
 • Wat ik heel goed vind aan deze opleiding is dat wat ik vandaag leer, ik morgen toe kan passen.

  testimonial-onderwijs-karinvanhoof
  Karin van Hoof
  Leerkracht groep 2/3
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Passend onderwijs vraagt om nog betere afstemming op de behoeften en kwaliteiten van leerlingen. Er zijn steeds meer kinderen met autisme in de klas en er is meer vraag naar een cursus remedial teaching. Het is daarom belangrijk dat er leerkrachten, intern begeleiders, coördinatoren of remedial teachers binnen een school zijn die hierop in kunnen spelen. Dankzij een training in passend onderwijs van Avans+ stoomt u uzelf klaar!

Van autisme in de klas tot remedial teaching opleiding

Heeft u leerlingen met autisme in de klas? Wilt u uw remedial teaching op motorisch gebied naar een hoger niveau tillen? Of zijn er leerlingen op uw school die vanwege hoogbegaafdheid meer uitdaging nodig hebben? Een training van Avans+ in passend onderwijs zoals remedial teaching kan u hierbij helpen. Ons aanbod biedt mogelijkheden op verschillende vakgebieden, namelijk hoog- en meerbegaafdheid, faalangst, autisme in de klas, motorische remedial teaching, dyslexie, ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters. Het exacte aanbod vindt u verderop op deze pagina.

Remedial teaching opleiding? Ons trainingsaanbod sluit aan bij uw praktijk

Ons trainingsaanbod is opgezet met oog op de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Op deze manier streven we ernaar het aanbod, maar ook zeker de inhoud van de trainingen, actueel te houden. Gedurende de training gaat u aan de slag met een casus uit uw huidige praktijk. Dit is zo bij onze cursus omgaan met faalangst, maar ook bij onze remedial teaching opleiding en overige trainingen. Hierdoor kunt u wat u leert meteen in uw dagelijkse werkzaamheden gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van motorische remedial teaching. Daarnaast wordt u begeleid door ervaren docenten uit de praktijk: mensen die zelf hebben meegemaakt waar u tegenaan loopt in omgang met leerlingen. Een voorbeeld is onze remedial teacher van de remedial teaching opleiding die veel praktijkkennis heeft. Dankzij de combinatie van bovenstaande factoren haalt u het meeste rendement uit uw opleiding remedial teacher.

Deelnemers over onze trainingen in passend onderwijs

De trainingen in passend onderwijs worden als ‘boeiend’, ‘leerzaam’ en ‘zeer praktijkgericht’ ervaren. Daarnaast geven oud-deelnemers van o.a. onze opleiding remedial teacher deeltijd aan dat ze kritischer leren kijken naar leerlingen, maar vooral ook naar hun eigen handelen. Wilt u meer verhalen van oud-deelnemers lezen? Bekijk ze dan in het referentieonderdeel van deze website.

Vragen of advies over bijv. de remedial teaching opleiding?

Wilt u graag advies over een training omgaan met dyslexie, onze opleiding remedial teacher basisonderwijs of overige trainingen? Neem dan gerust contact met ons op. Twijfelt u welke training het best past bij uw werksituatie of heeft u wellicht andere vragen? Plan dan een vrijblijvend (telefonisch of face to face) adviesgesprek in. We denken graag met u mee!

lees meer