Skip to main content

Passend onderwijs

opleiding passend onderwijs
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • Het heeft me een veel beter inzicht gegeven over wat faalangst is, welke verschillende vormen er bestaan en wat de oorzaken kunnen zijn.

  Astrid van den Eijnden
  Groepsleerkracht
 • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

  Mandy Aerts
  Leerkracht groep 2/3
 • Wat ik heel goed vind aan deze opleiding is dat wat ik vandaag leer, ik morgen toe kan passen.

  Karin van Hoof
  Leerkracht groep 2/3
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Passend onderwijs vraagt om nog betere afstemming op de behoeften en kwaliteiten van leerlingen. Er zijn steeds meer kinderen met autisme in de klas en er is meer vraag naar een cursus remedial teaching. Het is daarom belangrijk dat er leerkrachten, intern begeleiders, coördinatoren of remedial teachers binnen een school zijn die hierop in kunnen spelen. Dankzij een training in passend onderwijs van Avans+ stoom je jezelf klaar!

Van autisme in de klas tot remedial teaching opleiding

Heb je leerlingen met autisme in de klas? Wil je jouw remedial teaching op motorisch gebied naar een hoger niveau tillen? Of zijn er leerlingen op je school die vanwege hoogbegaafdheid meer uitdaging nodig hebben? Een training van Avans+ in passend onderwijs zoals remedial teaching kan je hierbij helpen. Ons aanbod biedt mogelijkheden op verschillende vakgebieden, namelijk hoog- en meerbegaafdheid, faalangst, autisme in de klas, motorische remedial teaching, dyslexie, ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters. Het exacte aanbod vind je verderop op deze pagina.

Remedial teaching opleiding? Ons trainingsaanbod sluit aan bij jouw praktijk

Ons trainingsaanbod is opgezet met oog op de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Op deze manier streven we ernaar het aanbod, maar ook zeker de inhoud van de trainingen, actueel te houden. Gedurende de training ga je aan de slag met een casus uit jouw huidige praktijk. Dit is zo bij onze cursus Omgaan met faalangst, maar ook bij onze remedial teaching opleiding en overige trainingen. Hierdoor kun je wat je leert meteen in jouw dagelijkse werkzaamheden gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van motorische remedial teaching. Daarnaast word je begeleid door ervaren docenten uit de praktijk: mensen die zelf hebben meegemaakt waar je tegenaan loopt in omgang met leerlingen. Een voorbeeld is onze remedial teacher van de remedial teaching opleiding die veel praktijkkennis heeft. Dankzij de combinatie van bovenstaande factoren haal je het meeste rendement uit jouw opleiding Remedial teacher.

Deelnemers over onze trainingen in passend onderwijs

De trainingen in passend onderwijs worden als ‘boeiend’, ‘leerzaam’ en ‘zeer praktijkgericht’ ervaren. Daarnaast geven oud-deelnemers van o.a. onze opleiding remedial teacher aan dat ze kritischer leren kijken naar leerlingen, maar vooral ook naar hun eigen handelen. Wil je meer verhalen van oud-deelnemers lezen? Bekijk ze dan in het referentieonderdeel van deze website.

Vragen of advies over bijv. de remedial teaching opleiding?

Wil je graag advies over een training omgaan met dyslexie, onze opleiding Remedial teacher basisonderwijs of overige trainingen? Neem dan gerust contact met ons op. Twijfel je welke training het best past bij jouw werksituatie of heb je wellicht andere vragen? Plan dan een vrijblijvend (telefonisch of face to face) adviesgesprek in. We denken graag met je mee!

Lees meer