Skip to main content

Error message

The submitted value 361 in the subtheme element is not allowed.

Schoolleiders­opleidingen

Download brochure
schoolleiders opleidingen
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Behalve dat wij onszelf als deelnemers van deze opleiding ontwikkelen weet ik zeker dat wij anderen binnen ons team ervan kunnen overtuigen dat sommige zaken anders en beter kunnen.

    Mandy Aerts
    Leerkracht groep 2/3
Keurmerken en accreditaties. Opleidingen met kwaliteit.

Op zoek naar een geschikte schoolleidersopleiding voor het basisonderwijs voortgezet onderwijs of mbo? Avans+ leidt je op tot je een erkend diploma voor leidinggevenden in het onderwijs hebt gehaald. Kortom, je bent als schoolleider op de juiste plek beland!

Een schoolleidersopleiding van Avans+: wat houdt dat in?

Avans+ doet onderzoek, ontwikkelt en verzorgt postbacheloropleidingen. We doen dit voor scholen, onderwijsorganisaties en directies/besturen. Goed opgeleide leidinggevenden zijn van belang bij het realiseren van doelen die gericht zijn op het verzorgen van uitstekend onderwijs. Doelen die alleen gerealiseerd kunnen worden als er ook uitstekende schoolleiders en managers zijn. Schoolleiders en managers die weten wat werkt. Mensen die niet alleen effectief en efficiënt werken, maar die ook oog hebben voor de ontwikkeling van hun team met excellente leraren of docenten. Daarom is een schoolleidersopleiding zo van belang.

Welke opleiding tot schoolleider? Avans+ biedt diverse schoolleider opleidingen

We bieden een ruim aanbod aan van postbacheloropleidingen en een master tot schoolleider. Elke schoolleidersopleiding gaat in op een ander vakgebied: van Teacher leader (voorheen Middenmanagement) tot Leidinggevende integraal kindcentrum. Op deze manier vind je altijd wel een opleiding schoolleider die bij uw situatie past. Enkele schoolleidersopleidingen zijn geschikt voor basisregistratie in het Schoolleidersregister PO en VO. Dit zijn de opleidingen Basisbekwaam schoolleider en Vakbekwaam schoolleider. Voor zij-instromers is er de opleiding Directeur van buiten. De overige schoolleidersopleidingen zijn geschikt voor de herregistratie en vind je onder onze Schoolleiders opleidingen.

Waarom een opleiding tot schoolleider in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of mbo?

Directeuren en bestuurders van onderwijsorganisaties houden zich tegenwoordig veel bezig met politieke invloeden, samenwerking, positionering, krimp en groei, innovatie en exploitatie. Bedrijfsmatig, ondernemend en naar buiten gericht leiderschap wordt tegenwoordig verwacht van schoolleiders. Ze moeten in staat zijn om een lerende organisatie te ontwikkelen en innovaties te initiëren. Dit vraagt om de juiste vaardigheden door middel van een goede schoolleidersopleiding. Een opleiding tot schoolleider bij Avans+ ondersteunt jou optimaal om als schoolleider de juiste vaardigheden te verkrijgen. Met onze master ‘Leiderschap in onderwijs’ ben je klaar voor je toekomst als bestuurder. En ook voor mensen van buiten het onderwijs is het mogelijk om met onze opleiding Directeur van buiten actief te worden als leidinggevende binnen het onderwijs.

Deelnemers over onze schoolleider opleidingen

Oud-deelnemers typeren onze opleidingen met woorden als ‘richtinggevend’, ‘duidelijke koppeling theorie en praktijk’, ‘persoonlijke groei’ en ‘aansluitend bij je praktijk’. Daarnaast geven deelnemers aan het fijn te vinden dat er ruimte is voor inbreng van persoonlijke leervragen, zodat er daadwerkelijk sprake is van een persoonlijke ontwikkeling als schoolleider. Ook zijn oud-deelnemers te spreken over de ervaren docenten uit de praktijk, die weten hoe het is om in de schoenen van een schoolleider te staan. Lees meer over de mening van anderen!

Neem gerust contact op over onze schoolleidersopleidingen

Heb je behoefte aan persoonlijk en vrijblijvend advies over welke opleiding tot schoolleider het beste bij jouw situatie past? Wil je weten of je in aanmerking komt voor een verkort traject? Of ben je een zij-instromer en wil je graag in onderwijs werken?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Lees meer