Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Professionele rolontwikkeling POH-GGZ

 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 3.150,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 03-11-2021 Rotterdam
  • 03-11-2021 Breda
  • 24-03-2022 Utrecht
  • 24-03-2022
  • 11-04-2022 Breda
  • 11-04-2022 Rotterdam
Professionele rolontwikkeling POH-GGZ
Iets voor jou?
 • Je hebt hbo- werk- en -denkniveau.
 • Je wilt jouw functie als praktijkondersteunder GGZ verdiepen en verbreden.
 • Je wilt je specifiek inschrijven voor de module professionele rolontwikkeling in plaats van voor de gehele opleiding.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal bachelor niveau, zoals Maatschappelijk Werk, Psychologie, Orthopedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, hbo-verpleegkunde of b-verpleegkunde en je hebt al enkele jaren praktijkervaring. Voor de duur van de opleiding dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 4 tot 8 uur per week (afhankelijk van de hoeveelheid passende werkervaring) als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of gelijkwaardige zorgomgeving.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingstoets te doen. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

  De voorwaarden om een vergoeding te krijgen als POH-GGZ in de praktijk zijn per ziektekostenverzekeraar verschillend. Wij adviseren je om voorafgaand aan de opleiding goed navraag te doen wat voor jouw werkgebied van toepassing is.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van jouw mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je rondt de module af met een proeve van bekwaamheid, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding duurt 9 maanden en telt ongeveer 15 bijeenkomsten. Daarnaast heb je minimaal 3 intervisiebijeenkomsten met medestudenten. Je hebt eens per 2 weken les en in de tussenliggende weken werk je aan opdrachten op jouw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 10 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ zijn als volgt:

  • Modulekosten: € 3.150,-.
  • Boeken: circa € 35,-. Deze schaf je zelf aan

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau (bachelor of master) en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingsassessment te doen die kosten met zich meebrengt.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de module ontvang je het certificaat voor de module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ. Accreditatie wordt gegeven namens het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN en BAMw.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de module Professionele rolontwikkeling kun je verantwoordelijkheid dragen voor het eigen professioneel handelen en een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van jouw functie. De opdrachten uit de module ondersteunen je bij het opzetten en inrichten van de functie van POH-GGZ. Je bent zeer goed in staat de relatie met een patiënt aan te gaan en een consultgesprek te voeren. Je kent de sociale kaart en kunt professionele netwerken opbouwen en onderhouden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

   Cora Snoei
   Praktijkverpleegkundige
  • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

   Corina Barten
   Praktijkverpleegkundige
  • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

   Sjoerd Kok
   Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  Download brochure Inscrijven