Skip to main content

Professionele rolontwikkeling POH-GGZ

Professionele rolontwikkeling POH-GGZ
iets voor u?
 • Je hebt hbo- werk- en -denkniveau.
 • Je wilt jouw functie als praktijkondersteunder GGZ verdiepen en verbreden.
 • Je wilt je specifiek inschrijven voor de module professionele rolontwikkeling in plaats van voor de gehele opleiding.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 3.000,-
 • startdata
  • 21-10-2019 Breda
  • 07-11-2019 Utrecht
  • 07-11-2019 Zwolle
  • 02-03-2020 Breda
  • 12-03-2020 Utrecht
  • 12-03-2020 Zwolle
  • 31-03-2020 Capelle aan den IJssel
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal bachelor niveau, zoals Maatschappelijk Werk, Psychologie, Orthopedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, hbo-verpleegkunde of b-verpleegkunde en je hebt al enkele jaren praktijkervaring. Voor de duur van de opleiding dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 4 tot 8 uur per week (afhankelijk van de hoeveelheid passende werkervaring) als praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ in een huisartsenpraktijk, zorgnetwerk of gelijkwaardige zorgomgeving.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingstoets te doen. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

  De voorwaarden om een vergoeding te krijgen als POH-GGZ in de praktijk zijn per ziektekostenverzekeraar verschillend. Wij adviseren je om voorafgaand aan de opleiding goed navraag te doen wat voor jouw werkgebied van toepassing is.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van jouw mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je rondt de module af met een proeve van bekwaamheid, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding duurt 9 maanden en telt ongeveer 15 bijeenkomsten. Daarnaast heb je minimaal 3 intervisiebijeenkomsten met medestudenten. Je hebt eens per 2 weken les en in de tussenliggende weken werk je aan opdrachten op jouw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 10 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ zijn als volgt:

  • Modulekosten: € 3.000,-.
  • Boeken: circa € 35,-. Deze schaf je zelf aan

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau (bachelor of master) en wil je toch deelnemen, dan dien je een toelatingsassessment te doen die kosten met zich meebrengt.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de module ontvang je het certificaat voor de module Professionele rolontwikkeling POH-GGZ. Accreditatie wordt gegeven namens het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN en BAMw.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de module Professionele rolontwikkeling kun je verantwoordelijkheid dragen voor het eigen professioneel handelen en een bijdrage leveren aan de inhoudelijke ontwikkeling van jouw functie. De opdrachten uit de module ondersteunen je bij het opzetten en inrichten van de functie van POH-GGZ. Je bent zeer goed in staat de relatie met een patiënt aan te gaan en een consultgesprek te voeren. Je kent de sociale kaart en kunt professionele netwerken opbouwen en onderhouden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je jouw keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel update arbeidsrecht.

  inschrijven
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven