Skip to main content

Alles over onze master fysiotherapie opleidingen

  • 07 mei 2024
  • Door: Jolanda de Kruijf


Nadat je jouw bachelor Fysiotherapie hebt behaalt wil jij je wellicht nog verder ontwikkelen, je verder specialiseren in een specifieke doelgroep met hun eigen problematiek. Avans+ biedt meerdere masters na fysiotherapie opleidingen aan die je verder opleiden tot mastergeschoold fysiotherapeut zodat je jouw voorkeursdoelgroep nog beter kunt helpen. 

Doorstuderen na fysiotherapie

Met jouw bachelor Fysiotherapie op zak  kun je er voor kiezen je gespecialiseerde master Fysiotherapie te gaan halen. Daarmee studeer je door na je fysiotherapie opleiding in een specialistische richting en ga je voor je master die jou alle kennis geeft over een specifieke doelgroep en hun klachten.

Master na fysiotherapie bachelor

Er zijn verschillende masters die na je fysiotherapieopleiding kunt volgen. Avans+ biedt de volgende masters na fysiotherapie aan: kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, oncologiefysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie. Je kunt deze masters na fysiotherapie in 3 varianten volgen qua duur. Anderhalf jaar, twee jaar of drie jaar. Hoe hoger de studiebelasting per week, hoe korter jouw master na fysiotherapie duurt. 

Fysiotherapie master

Om een fysiotherapie master te kunnen volgen moet je gediplomeerd fysiotherapeut zijn en werkzaam zijn als fysiotherapeut.  In het eerste jaar van de fysiotherapie master is het nog geen vereiste om te werken met de doelgroep van het specialisme wat je hebt gekozen, maar tijdens het tweede jaar is dit een must. Behalve bij de master Bekkenfysiotherapie, daar is dit pas in jaar 3. Het taakgericht oefenen en trainen staat centraal in deze opleidingen dus dat vereist dat je in de eerste-, tweedelijn of derdelijn met jouw doelgroep werkt.

Verkorte fysiotherapie opleiding

Heb je al een master Fysiotherapie diploma dan kun je bij Avans+ ook een verkorte fysiotherapie opleiding volgen, een zgn. master na master. Je leert dan alleen het gedeelte van de master opleiding fysiotherapie wat je nog niet hebt gehad, het specialistische deel over jouw nieuwe doelgroep. De verkorte fysiotherapie opleiding duurt daardoor nog maar 1,5 jaar en kost de helft van de prijs van een volledige master.  Deze verkorte fysiotherapie opleiding, de master na master, bieden we aan in de volgende specialisaties: kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, geriatriefysiotherapie, oncologiefysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie.

Ben je benieuwd naar de fysiotherapie master opleidingen van Avans+ en of het iets voor jou zou kunnen zijn? Bezoek dan een voorlichtingsbijeenkomst, een meekijkdag of vraag een adviesgesprek aan, we helpen je graag. We leggen je graag alles uit over onze manier van les geven, blended learning. Blended learning is een slimme mix van online leren en contactonderwijs. De deelnemers komen een aantal keer bij elkaar voor klassikale lessen. Daarnaast leren ze in hun eigen praktijk en via een digitaal leersysteem. Zo leren ze van docenten en ook van elkaar wat als heel prettig en leerzaam wordt ervaren. In de brochure lees je alles over de master Fysiotherapie opleidingen. 

Indien je nog meer wilt lezen over waarom je je zou willen specialiseren met een master fysiotherapie? Dan is de blog “waarom elke fysiotherapeut zich zou moeten specialiseren” wellicht ook interessant voor jou. 
 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.