Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Laboratorium­automatisering in 5 stappen

Inschrijven
Lab automation awareness
Iets voor jou?
 • Je hebt affiniteit met automatisering.
 • Je hebt een rol bij de implementatie van Lab Automatisering systemen binnen jouw laboratorium.
 • Je wilt tot een realistisch User Requirement Specifications en implementatieplan komen.

Wat komt er allemaal kijken bij het implementeren van een Lab Automatisering Platform? Dan kun je denken aan LIMS-, LES- en ELN-systemen. Het opstellen van het ontwerp voor deze systemen is de belangrijkste fase in het proces. Een goede URS leidt tot een efficiënte invoering, tevreden medewerkers en een besparing van kosten. Hoe tot een goede URS te komen, dat is het onderwerp van deze cursus.

Echte IT-specialisten zijn vaak niet in staat de vertaalslag te maken naar het laboratorium. Jij als ervaren laboratoriummedewerker met affiniteit voor IT-zaken kunt dat beter. Daarvoor heb je wel meer vaardigheden nodig op het gebied van moderne IT-systemen en het implementatieproces. In deze cursus leer je een realistische kijk te ontwikkelen op de mogelijkheden binnen jouw organisatie om van daaruit tot de gewenste systeemeisen (URS) voor een geschikt Lab Automatisering Platform te komen.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt minimaal een bacheloropleiding of je bent een mbo’er met veel ervaring. Je bent binnen jouw laboratorium direct of indirect betrokken bij de implementatie van een Lab Automatisering Platform, bij de upgrade en/of bij het beheer ervan. Je hebt veel affiniteit met de IT-aspecten van jouw werk en fungeert als schakel tussen de IT-specialist en de gebruikers op het laboratorium. Je wilt meer weten van het opzetten van een URS, het uitvoeren van implementatieplannen, de bijbehorende technische aspecten en validaties.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Gedurende de eerste dag leer je via aansprekende praktijkcases aan welke aspecten je bij de implementatie van Lab Automatisering Platform aandacht moet besteden en aan welke juist niet. Na de eerste dag stel je met die kennis voor je eigen praktijk een URS en implementatieplan op voor een eenvoudige testcase. URS en plan worden tijdens de tweede cursusdag geëvalueerd en bijgesteld. Met de opgedane nieuwe inzichten kun je vervolgens een echt traject in jouw eigen praktijk starten. Voor deze cursus werken we samen met de zeer ervaren experts van de firma iVention.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze cursus bestaat uit twee losse dagen met twee weken tussentijd. Er is circa 10-14 uur zelfstudie vereist.

  Bekijk HIER het overzicht van de betreffende dagen voor deze opleiding. 

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de cursus Lab automation awareness zijn als volgt:

  • Cursuskosten: € 1290,-.
  • Arrangementskosten: €40,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na afloop van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze cursus ben je in staat om een URS en een implementatieplan op te zetten voor een Lab Automatisering Platform.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met opleidingsmanager Petra van der Veeken via pvdveeken@avansplus.nl of via 076-5258888.

  Programma

  Onderwerpen

  Tijdens deze cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Wat moet er in een URS staan
  • Hoe start je een intern proces
  • Functionele onderdelen van automatisering
  • Beschikbare technologie
  • Project resourcing
  • Infrastructuur
  • Continues delivery
  • Doorlooptijd tot aan Go Live

  blok-programma-laa-avansplus
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Bij Avans+ hangt een gastvrije en open sfeer. Alle vragen zijn welkom en antwoorden zijn bruikbaar. Ze zijn bereid om je hier later over in te lichten of een connectie met je te delen.

   Lars Geurink
   Analytical scientist
  • Met mijn nieuw opgedane kennis kan ik nu nog beter bijdragen aan de betrouwbaarheid van het productieproces.

   Laurens Kossen
   Radiochemisch analist
  • Door het bespreken van goede en minder goede ervaringen van medecursisten, kom je er achter dat iedereen wel eens iets heeft meegemaakt dat net wel, of niet goed is gegaan.

   Paulien de Bruine-Mulder
   KAM adviseur
  Lees meer
  Download brochure Inscrijven