Skip to main content

Masterclassmodule Enterprise Engineering

Enterprise Engineering
iets voor u?
 • U heeft minimaal 5 jaar werkervaring, waarvan tenminste 3 jaar op het snijvlak van business en ICT.
 • U wilt complexe (ICT-)vraagstukken of -problemen vanuit de business naar een concrete (advies)vraag vertalen.
 • U wilt de (operationele) essentie van een organisatie kunnen uitleggen, en daarmee een reductie van complexiteit in organisatiemodellen bereiken.
In het kort
 • niveau Masterclass
 • duur 3,5 dagen
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 2.100,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
Masterclassmodule Enterprise Engineering

Masterclassmodule Enterprise Engineering

Enterprise Engineering is een discipline die definitief de kloof overbrugt tussen business en ICT. In Enterprise Engineering wordt een organisatie primair beschouwd als een doelgericht ontworpen systeem. Het veranderen van een organisatie betekent dus het herontwerpen en het herinrichten ervan. Alleen op die manier kan eenheid en samenhang worden verkregen en behouden.

DEMO

De leidende methodiek binnen Enterprise Engineering is DEMO (Design and Engineering Methodology for Organisations). De filosofie van DEMO is dat mensen de ‘parels’ van elke organisatie zijn. Voorzien van de juiste bevoegdheid, en handelend vanuit de bijbehorende verantwoordelijkheid, leveren zij, in onderlinge samenwerking, diensten aan de buitenwereld, en aan elkaar. Hierbij staan de 'communicatieve acties' centraal: communicatie is essentieel voor het functioneren van organisaties. Afspraken tussen medewerkers, klanten en toeleveranciers komen immers tot stand door te communiceren. Hetzelfde geldt voor de acceptatie van geleverde resultaten.

lees meer
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De masterclassmodule enterprise engineering is gericht op ondernemers, innovatiemanagers, veranderkundigen en mensen die binnen organisaties vernieuwing en klantgerichtheid nastreven. U bent werkzaam als enterprise architect, enterprise consultant, business analist, informatiemanager, bedrijfsprocesmanager of kwaliteitsmanager.

  Werkvorm

  Werkvorm

  U volgt tweewekelijks bijeenkomsten van 18:00 uur tot 21:00 uur. Uw mededeelnemers zijn professionals uit hetzelfde vakgebied die dezelfde instelling en ambitie hebben als u. Door kennisdeling en kenniscreatie met hen geeft u uw ontwikkeling verder vorm.

  U bestudeert zelfstandig de leerstof, formuleert leervragen en bereidt u actief voor op de bijeenkomsten waarin u uw inzichten deelt met de docent en de andere deelnemers. U past het geleerde toe in casuïstiek die u inbrengt vanuit uw eigen praktijk.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De masterclassmodule (ICT) Enterprise Engineering duurt 2 maanden. Er zijn 3 tweewekelijkse bijeenkomsten in de avonduren en één avond waar oefententamens besproken worden. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week, naast de bijeenkomsten. U besteedt deze uren aan zelfstudie en opdrachten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclassmodule (ICT) Enterprise Engineering zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: €2.100,-.
  • Arrangementskosten: €100,-.
  • Boeken: €65,-. Deze schaft u zelf aan.

  Dit bedrag is inclusief het DEMO examen. U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de masterclassmodule Enterprise Engineering ontvangt u het DEMO Bachelor diploma, wat een internationaal erkend diploma is. Ook kunt u zich inschrijven in het DEMO bachelor register.

  Resultaat

  Resultaat

  Toetsing vindt plaats aan het einde van de masterclassmodule en bestaat uit een schriftelijke toets met daarin casuïstiek en diverse opdrachten. Als u slaagt, ontvangt u het DEMO Bachelor diploma en kunt u zich laten opnemen in het register van Certified DEMO Bachelors. De toets wordt afgenomen in het Engels en duurt drie uren.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14.

  Programma
  Programma Enterprise Engineering

  In deze masterclassmodule leert u hoe u een bedrijf kunt ontwerpen gericht op het bieden van een excellente klantbeleving. De module richt zich op de bedrijfskundige en informatiekundige aspecten: welke bedrijfsmodellen passen bij deze ambitie, welk ecosysteem van organisaties heeft u nodig om de ambitie waar te kunnen maken, hoe bouwt u zo’n ecosysteem op, welke informatiestromen en informatiesystemen zijn er nodig?

  Programma Enterprise Engineering
  Brochure aanvragen Inscrijven