2018 is weer bijna ten einde en ook voor 2019 staan er weer mooie ontwikkelingen te wachten! Op deze pagina leest u uitgebreid de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Personal & Corporate Finance die ons komend jaar te wachten staan.

1. Nieuwe docenten voor enkele PE-sessies

Voor onze PE-sessies hebben we vanaf 2019 twee nieuwe docenten aangetrokken. Het gaat om John Maes en Jaap Boonstra. Hieronder leest u meer over beide docenten.

John Maes

Ing. John Maes is reeds meer dan 10 jaren actief op het vlak van Lean, als Master Black Belt en als operationeel directeur. Hij heeft meer dan 20 jaren internationale ervaring en heeft Lean succesvol uitgerold in meer dan 10 landen. Hij werkte zowel in productieomgevingen (Fast Moving Consumer Goods) als in de (financiële) dienstverlening, in diverse disciplines waaronder Service, Operations, HRM, Marketing en Sales en productontwikkeling waar zijn roots liggen.

Ook heeft hij veel ervaring met de implementatie van Lean over de keten, inclusief toeleveranciers. Zijn ervaring strekt zich uit van de werkvloer tot senior directieniveau. Op dit moment is hij Senior Vice-President bij een financiële instelling waar hij verantwoordelijk is voor het Lean Competence Center.

Jaap Boonstra

Jaap Boonstra is hoogleraar “Organization Dynamics’ bij Esade Business School in Barcelona en hoogleraar “Organizational Change” bij WU, Vienna University for Economics and Business. Daarnaast is hij kerndocent bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag. Eerder was hij rector bij Sioo, interuniversitair centrum voor organisatie en veranderkunde in Utrecht en hoogleraar “Organisatieverandering” aan de Universiteit van Amsterdam. 

Hij was commissaris bij enkele Nederlandse bedrijven en toezichthouder bij International Choreographic Arts Centre ICK en bij Spirit, een jeugdzorginstelling in Amsterdam. Als zelfstandig adviseur is hij betrokken bij complexe veranderingsprocessen in organisaties in Nederland, Spanje en Duitsland.

2. Enkele nieuwe locaties beschikbaar

Vanwege de stijgende vraag naar PE-sessies en om deelnemers uit alle delen van het land nog beter te kunnen bedienen heeft Avans+ in 2019 een aantal nieuwe locaties beschikbaar. Avans+ heeft als doel om de PE-bijeenkomsten dichter bij de deelnemers te brengen in plaats van dat de deelnemers naar ons toe moeten komen. Om deze reden zullen onze sessies PE’s Employee Benefits en Risicomanagement vanaf komend jaar naast de huidige locaties ook op de volgende locaties worden gegeven:

  • Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud (Heerenveen)
  • Golden Tulip Ampt van Nijkerk in Nijkerk (ook voor onze RAB-opleidingen)

Onze PE RAB-opleiding zal vanaf 2019 ook op de locatie Doorzicht in Chaam worden gegeven.

3. Start van onze RAB FJ-opleiding

Veel (familie)bedrijven staat de komende jaren een overname te wachten. De vraag naar goede adviseurs is dan ook groot. Bedrijfsopvolging is een complex vakgebied en heeft veel raakvlakken met andere aspecten van de financiële dienstverlening. Vanwege de explosieve overnamemarkt van de laatste jaren en de groeiende behoefte aan gespecialiseerde overname adviseurs start in maart 2019 de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging Fiscaal Juridisch bij Avans+. Meer informatie?

Bekijk de opleiding

4. Leergang Persoonlijke Financiële Planning (FFP)

Als financieel planner geeft u particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) inzicht in hun inkomens- en vermogensstructuur. Ook geeft u advies over hun persoonlijke financiële planning. De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP) leidt u op tot gecertificeerd lid van de Federatie Financieel Planners. Met de titel FFP achter uw naam levert u aantoonbare kwaliteit. De certificering FFP is een uitgelezen mogelijkheid om op basis van uurtarief te (gaan) adviseren.

In april 2019 start in Breda de volgende opleiding Persoonlijke Financiële Planning (FFP). Benieuwd naar de inhoud en mogelijkheden?

Bekijk de opleiding