Skip to main content

Masterclass Samenwerken na corona - het corporate brein

Inschrijven
MC Samenwerken na Corona - het corporate brein
Iets voor jou?
 • Je ondersteunt graag ondernemers over positieve en negatieve gevolgen van thuiswerken in relatie tot verzuim en inkomen.
 • Je geeft integraal advies aan MKB-bedrijven en je adviseert jouw klant over hybride samenwerken.
 • Je wilt de ondernemer graag bijstaan met advies over 'werken na corona'.
   

Met de kennis die jij hebt opgedaan tijdens de coronacrisis, hoe vaak zou je nog naar kantoor willen? Deze vraag ligt zo voor de hand dat die in bijna iedere organisatie wordt gesteld.
Volgens Kilian Wawoe zitten er echter drie fouten in de vraag. Het gaat bij werken niet om ‘jij’, maar om ‘wij’. Werk is een teamsport, waarbij het gaat om samenwerken. Het gaat niet om ‘hoe vaak’, maar om ‘wat’ je op kantoor komt doen. Als we op het werk komen en we zonderen ons de hele dag af, wat voegen we dan toe aan de groep? Het gaat niet om ‘willen’, maar om wat we afspreken wat we op kantoor ‘doen’. 
Het werken op kantoor is door de uitbraak van Covid-19 compleet op zijn kop gezet. Vanwege de lockdown moesten medewerkers over de hele wereld van de ene op de andere dag vanuit huis werken. 

Het feit dat het mogelijk is om met zijn allen vanuit huis te werken wil niet zeggen dat het voor alles en iedereen wenselijk is. Niet voor iedereen pakt het volledig thuis werken namelijk goed uit. Bepaalde groepen hebben er erg onder geleden in termen van welzijn en/of prestatie. Wellicht was de lockdown een uitzonderlijke situatie en willen de meeste medewerkers het liefst terug naar het oude normaal. Wellicht draaiden gedurende de coronacrisis de organisaties weliswaar door terwijl ze op afstand werkten, maar liepen hun prestaties terug? 
Er wordt veel gesproken over ‘hybride werken’ waarin we deels op kantoor en deels op afstand werken, maar wie zegt dat dit werkt? ‘Wat gaan we met de kennis die wij hebben opgedaan tijdens corona doen zodat we het team (op afstand) kunnen laten functioneren?’

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is geschikt voor iedereen die zelf te maken heeft met hybride werken en/of daarover zijn/haar klant adviseert. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclass ‘samenwerken na corona’ is een interactieve bijeenkomst waarin college en praktijk worden afgewisseld.

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Alle actuele thema’s worden op 1 dag behandeld.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass ‘Samenwerken na Corona – het corporate brein’ zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 595,-
  • Leermiddelen: € 50,-
  • Arrangementskosten: € 25,-

  Sta je in één van onze registers? Dan ontvang je 10% korting op de opleidingskosten .

  Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw

  Inclusief het boek ‘Het corporate brein’ van Kilian Wawoe
   

  Diploma

  Diploma

  Na de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname en worden je PE uren bijgeschreven in het register.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afloop van deze dag heb je o.a. inzicht in: 

  • Het beter laten presteren van medewerkers op afstand en op kantoor.
  • Het verminderen van stress op het werk.
  • Het belang van bewegen tijdens het werken thuis en op kantoor.
  • Het zorgen voor de goede afspraken m.b.t. communicatie o.a. rekening houdend met generatieverschillen.
    

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Kilian vond tijdens de lockdown meer dan 600 artikelen over thuiswerken, sprak honderden mensen over hun ‘thuiswerk-ervaringen’ en nam vragenlijsten af bij duizenden medewerkers, en werkte met tientallen organisaties aan een nieuwe vorm van samenwerken die hij het corporate brein noemt.
  Het corporate brein stelt organisaties in staat om medewerkers beter te laten presteren op afstand en op kantoor, en stress op het werk te verminderen. Als iedereen de ‘regels’ volgt, hoeven we nooit meer in de file te staan.
  Tijdens deze masterclass wordt gesproken over het werken vanuit huis en kantoor:

  • Wat zijn de afspraken die moeten worden gemaakt; 
  • Hoe communiceren we met elkaar? Communicatie online blijkt soms namelijk lastiger dan je denkt.
  • Wat kunnen generatieverschillen hiermee te maken hebben?

  Daarnaast wordt stil gestaan bij het belang van voldoende bewegen en vitaliteit waardoor stress vermindert en weerbaarheid verbetert. RSI klachten en concentratieproblemen zijn de orde van de dag. 

  Waarmee kan jij de klant (en jezelf!) adviseren/helpen?
   

  Docenten

  Docent Kilian Wawoe
  Dr. Kilian W. Wawoe (1972) is organisatiepsycholoog. Hij startte zijn loopbaan bij ABN-AMRO, waar hij verschillende Human Resources functies bekleedde in binnen- en buitenland. Na een carrière van 11 jaar verliet hij de bank in 2010 uit onvrede met de heersende bonuscultuur. In datzelfde jaar promoveerde hij aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam met een proefschrift over beloningsvraagstukken bij banken. Hij is docent Human Resources Management aan de VU en adviseert bedrijven in binnen- en buitenland over HR in het algemeen, en beoordelen en belonen in het bijzonder.

  Gastdocent Liselotte Betist
  Voordat ze stress- en burn-outcoach werd, had Liselotte Betist elf jaar lang een carrière in de top van het zakenleven. In die tijd werkte ze vaak onder hoge druk. Daar werd haar interesse in stress gewekt, waarna ze zich heeft verdiept in stressmanagement en burn-outpreventie.
  Liselotte Betist is nu stress- en burn-outspecialist bij Instatera in Amsterdam e.o. Daar werkt zij met een methodiek die is gebaseerd op een combinatie van wetenschappelijk bewezen interventies op het gebied van bewegen, cognitieve therapie, psychomotorische therapie, ademhalingstechnieken en voeding.
  Naast coach is Liselotte ook aerobics- en spinninginstructeur waar ze cardio-training met upbeat muziek, mindfulness en yoga combineert. Liselotte: “Bewegen is de katalysator voor positiviteit, veerkracht en vitaliteit.”
   

  Opleiding - MC Samenwerken na Corona - het corporate brein
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven