Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Risico op arbeid

Inschrijven
Opleiding Risico op arbeid
Iets voor jou?
 • Je bent professional op het gebied van verzuim- en/of risicomanagement.
 • Je hebt in jouw beroep veel te maken met het adviseren van bedrijven over risico’s en ziekteverzuim.
 • Je hebt 1 van de opleidingen RVI, VVI of GRMC (of een vergelijkbare opleiding) reeds afgerond.

Binnen organisaties speelt risicomanagement een steeds belangrijkere rol. Tot op dit moment worden daarin vooral financiële risico’s als uitgangspunt genomen. Organisaties in Nederland zijn echter veel meer afhankelijk van risico’s op het gebied van arbeid (medewerkers) dan van financiële risico’s. Allerlei factoren beïnvloeden de productiviteit van medewerker en bedreigen de bedrijfscontinuïteit.

Het anticiperen op arbeidsrisico’s vraagt om een integrale benadering waarin alle factoren meegenomen kunnen worden. Daarbij is het in kaart brengen alleen niet voldoende. In deze opleiding risicomanagement op arbeid gaan we in op welke risico’s er zijn en hoe je deze specifiek op het gebied van gezondheidsmanagement analyseert en meetbaar maakt.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Risico op Arbeid is opgezet voor mensen die in hun beroep veel te maken hebben met het adviseren van bedrijven over risico’s die te maken hebben met arbeid zoals  ziekteverzuim, bijvoorbeeld risico adviseurs, intermediairs, financieel danwel verzekeringsadviseurs en accountants.

  De opleiding heeft een belangrijke toegevoegde waarde en is een goed vervolg op o.a.:

  • Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI)
  • Gecertificeerd Risk Management Consultant (GRMC)
  • Verzekerd Verzuim- en Inkomensmanagement (VVI)

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding is toepasbaar in uw dagelijkse praktijk. U leert theorie en vertaalt dit naar uw eigen klantorganisaties. Tijdens interactieve bijeenkomsten past u de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen u uit mee te denken over de praktijkvragen van uw mededeelnemers.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Risico op Arbeid duurt circa 2 maanden. De 3 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast deze bijeenkomsten dient u rekening te houden met ongeveer 3 uur zelfstudie dan wel voorbereiding per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Risico op arbeid zijn als volgt:"

  • Cursuskosten € 1.195,- (vrij van btw)
  • Leermiddelen (€ 50,- incl. btw)
  • Arrangementskosten (€ 50,- incl. btw).

  Sta je ingeschreven in één van onze registers dan ontvang je 10% korting op de cursuskosten.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding, ontvang je het deelnamebewijs Risicomanagement op Arbeid. Wanneer je in het Risicomanagement Register of EB Register staat vermeld, dan worden PE uren bijgeschreven.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de opleiding bent u bekend met de basisbegrippen rondom risicomanagement op arbeid.  U kunt dit plaatsen in de ontwikkelingen waarmee de ondernemer geconfronteerd wordt. Daarnaast ziet u het belang in van risicomanagement op arbeid en kunt u hier over adviseren.

  Programma

  3 dagen

  De opleiding is opgebouwd uit 3 dagen. We nemen daarbij bekende risico modellen als uitgangspunt en passen deze toe op arbeid. We starten met het identificeren en verkennen van de risico’s en vervolgen met het in kaart brengen van de impact van de risico’s en de mogelijke interventies die je kunt adviseren ter vermindering van de risico’s (beheersmaatregelen). Vanuit de risico impact analyse staan we tenslotte stil bij de beheersmaatregelen. Hierbij staan we met name stil bij die beheersmaatregelen die aan de preventieve kant van gezondheidsmanagement zitten. Uiteraard besteden we aandacht aan het door ontwikkelen en het integreren van een aanpak in de bedrijfsvoering.

  Trainer: Michiel Ober

  risico op arbeid scire
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven