Skip to main content

Wft Inkomen (zelfstudiepakket)

Wft Inkomen (zelfstudiepakket)
iets voor u?
 • U bent een dienstverlener en/of adviseur in de financiële sector.
 • U heeft in uw functie te maken met toekomstvoorzieningen.
 • U heeft de ambitie om het diploma Adviseur Inkomen te behalen.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur zelfstudie
 • studiebelasting 60 uur
 • studiekosten € 129,-
Foto WFT INKOMEN

Wft inkomen

Met de invoering van de Wet op het financieel toezicht (Wft), is het voor dienstverleners/adviseurs in de financiële sector verplicht om over voldoende basiskennis te beschikken. Concreet betekent dit dat u, als (toekomstig) financieel dienstverlener, sinds 1 januari 2014 dient te voldoen aan de vereiste beroepskwalificaties. Die kwalificaties verschillen per beroepscategorie, maar gaan zowel over kennis en vaardigheden als over competenties en integer gedrag. Voor elke categorie is een Wft module beschikbaar. Naast de Wft Basisopleiding dient u, afhankelijk van uw vakgebied, dus aanvullende Wft modules te volgen.De module Wft inkomen richt zich met name op risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor verschillende doelgroepen zoals de ZZP’er, de mkb ’er en de dga.

Deze opleiding wordt aangeboden via onze partner Consis. Wilt u meer informatie over het programma of wilt u zich inschrijven? Bekijk de website van Consis

Wft Inkomen
De module Wft Inkomen richt zich met name op risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor verschillende doelgroepen. Denk aan bijvoorbeeld ZZP’ers, de mkb ’ers en de DGA. Het zelfstudiepakket is volledig afgestemd op de leerdoelen van de Wft en heeft veel aandacht voor collectiviteit en sociale verzekeringen.

Liever klassikaal?
Avans+ organiseert op verschillende locaties klassikale trainingen met een afsluitend examen. Lees meer over de korte training Wft inkomen.

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent werkzaam bij een assurantiekantoor, verzekeraar of andere financiële organisatie. U ambieert een loopbaan in deze hoek of wilt zich als zelfstandig assurantietussenpersoon vestigen. U wilt uw kennis en vaardigheden uitbreiden om uw dagelijkse werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren.
  Deze opleiding wordt aangeboden via onze partner Consis. Wilt u meer informatie over het programma of wilt u zich inschrijven? Bekijk de website van Consis

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het zelfstudiemateriaal bestaat uit een boek met e-learning, E-coaching en gratis een digitale examentraining in een persoonlijke leeromgeving.    

  Deze opleiding wordt aangeboden via onze partner Consis. Wilt u meer informatie over het programma of wilt u zich inschrijven? Bekijk de website van Consis

   

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Het is een zelfstudiepakket, dus studeren doet u naar eigen invulling. Gemiddeld kost het ongeveer 60 uur om het hele zelfstudiepakket door te nemen.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van dit zelfstudiepakket Wft Inkomen zijn: € 129,- (vrij van btw) exclusief eventuele (externe) examenkosten. 

  Diploma

  Diploma

  U kunt uw examen eveneens boeken via onze partner Consis op meer dan 30 locaties in Nederland.
  Het examen is afkomstig uit de examenvragenbank van de CDFD. Bij goed resultaat ontvangt u het diploma Wft Inkomen. Samen met het diploma Wft Basis geeft dit recht op het diploma Adviseur Inkomen.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het bestuderen van dit zelfstudiepakket bent u uitstekend voorbereid op het examen Wft inkomen.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Bekijk de website van Consis    

  • Door mijn onderzoek ben ik een expert geworden; precies wat ik nodig had om de directie uitgelegd te krijgen dat de maatschappij veel eist van de financiële branche en om actie vraagt.

   testimonial-scire-erikdevries
   Erik de Vries
   Financieel adviseur
  • De studie heeft mij gevormd tot een kritische en goed voorbereide gesprekspartner voor mijn adviseurs en ik ben een deskundige partij aan de onderhandelingstafel geworden.

   testimonial-scire-anthonyvanganzewinkel
   Anthony van Ganzewinkel
   Ondernemer
  • Het resultaat was verrassend. De performance van de accountmanagers en de tussenpersonen verbeterde sterk; het accent verschoof van producten verkopen naar adviseren over verzuim en inkomen
   testimonial-scire-r.deleede
   R. de Leede
   Opdrachtgever
  Bekijk alle referenties
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan