Skip to main content

Onze deuren zijn geopend en fysieke lessen zijn gedeeltelijk weer gestart! Kijk hier voor meer informatie.

Installatiestrateeg

Opleiding Installatiestrateeg
Iets voor jou?
 • Je wilt je ontwikkelen van startende projectverantwoordelijke binnen de installatietechniek naar een strategisch partner van de opdrachtgever
 • Je wilt na het afronden van de HIT opleiding verder ontwikkelen in  niet-technische vaardigheden.
   

De bouw- en installatiebranche zijn dusdanig in ontwikkeling dat het invloed heeft op de manier van werken en samenwerken. We zien ontwikkelingen op de manier hoe we in de keten samenwerken en contracten afsluiten en hoe daarin verantwoordelijkheden, belangen en posities verschuiven. Als installatiesector krijgen we in een steeds vroeger stadium een rol in het bouwproces. Dit betekent dat we als sector steeds eerder en frequenter gaan samenwerken en communiceren met niet-techneuten. 
 

Projectverantwoordelijken, vaak doorgegroeid vanuit de techniek, vervullen een belangrijke functie om in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen. We zien dat niet-technische vaardigheden en kwaliteiten, zoals luisteren, communiceren en abstraheren steeds belangrijker worden. De projectverantwoordelijken kunnen we ondersteunen door hen inzicht te bieden in de ontwikkelingen in de markt, de consequenties voor het eigen handelen en door de benodigde vaardigheden te versterken. Samen met toonaangevende bedrijven uit de installatiesector is deze partij-overstijgende kopstudie ontwikkeld.
 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze cursus richt zich op de ontwikkeling van startende projectverantwoordelijke collega's naar strategisch partner van de opdrachtgever. Bedoeld voor projectverantwoordelijken met 5–15 jaar werkervaring en / of 2–5 jaar werkervaring in een coördinerende functie.

  Deze kopstudie sluit perfect aan op studenten die na de HIT opleiding ook willen doorgroeien in de niet technische vaardigheden.
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze cursus bestaat uit vier workshop bijeenkomsten van 9:00 tot 16:00 in een periode van drie maanden. De leergang wordt voorafgegaan door een schriftelijke intake. Voorafgaand aan de workshopdagen ontvangen de deelnemers opdrachten waarvoor de deelnemers rekening moeten houden met een studie belasting van 4 tot 6 uur per bijeenkomst.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Totale studielast bedraagt 24 uur exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de cursus Installatiestrateeg zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1800,- 

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de cursus Installatiestrateeg ontvang je een bewijs van deelname.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van deze cursus is de deelnemer:

  • beter op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector en in staat hier in hun dagelijks werk een betere gesprekspartner te zijn voor zijn relaties 
  • beter in staat “het spel” in de projecten te spelen doordat zij de spelers in de keten en hun belangen beter kennen
  • beter in staat integraal samen te werken in projecten met tevreden relaties en een hoger rendement tot gevolg
  • beter in staat om in een persoonlijke pitch zichzelf en het bedrijf ”te verkopen” aan hun klanten. 
    

  Programma

  De kopstudie is gebouwd op basis van 4 kernthema’s. Gedurende alle dagen wordt er direct geoefend met deze (niet-technische) vaardigheden. 

  • Het herkennen en kunnen duiden van de ontwikkelingen in de sector en kunnen doorvertalen wat deze ontwikkelingen betekenen voor het eigen bedrijf, project en vooral hetgeen dit betekent voor het eigen handelen en de benodigde vaardigheden. 
  • Het overzien en begrijpen van de keten en de verschillende spelers, het verkrijgen van meer inzicht in de belangen en verwachtingen en begrijpen wat dit betekent voor de samenwerking. 
  • Het integraal samenwerken in projecten. 
  • Het oefenen van de niet-technische persoonlijke vaardigheden zoals abstraheren, luisteren, communiceren en het ophalen van verwachtingen, behoeftes en belangen. 

  Programma Installatiestrateeg
   
  Download brochure Inscrijven