Skip to main content

 I.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen verzorgen we t/m 9 februari alleen online lessen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Professionele rolontwikkeling PVK/POH-S

professionele rolontwikkeling pvk poh-s
Iets voor jou?
 • Je beschikt over hbo-denk- en -werkniveau.
 • Je wilt je functie als praktijkondersteuner/praktijkverpleegkundige/doktersassistent verdiepen en verbreden.
 • Je wil je specifiek inschrijven voor de module professionele rolontwikkeling in plaats van voor de gehele opleiding.
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De module Professionele rolontwikkeling is uitermate geschikt voor praktijkverpleegkundigen/praktijkondersteuners in de eerste lijn die te maken hebben met voorlichting, educatie en effectieve gespreksvoering. Deze opleiding is ook geschikt voor doktersassistenten. Je beschikt over hbo- werk- en -denkniveau en heeft een functie als praktijkverpleegkundige/ondersteuner in de huisartsenpraktijk. Je wilt je functie als praktijkverpleegkundige/ondersteuner verdiepen en verbreden en werken aan bewustwording van jouw rol. Je beoogt een verbetering van je prestaties. Voor de duur van de module dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 8 uur per week.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De module Professionele rolontwikkeling is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van jouw mededeelnemers worden zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij je in het leerproces. Je maakt tijdens de module diverse portfolio-opdrachten, zodat je kunt aantonen dat je de gewenste competenties hebt ontwikkeld. De module wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid, waarbij je de verworven competenties in een gesimuleerde praktijksituatie demonstreert.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module duurt 20 maanden en telt ongeveer 23 bijeenkomsten, exclusief toetsing. Je hebt eens per 2 weken les. In de tussenliggende weken werk je aan opdrachten op jouw leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 6 uur per week, exclusief de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Professionele rolontwikkeling PVK/POH-S zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 3.330,-.
  • Arrangementkosten € 97,50
  • Boeken circa € 135,-. Deze schaf je zelf aan.  

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van de module ontvang je het certificaat voor de module Professionele rolontwikkeling. Accreditatie wordt gegeven namens het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de module Professionele rolontwikkeling ben je in staat om op een effectieve wijze een gesprek te voeren met cliënten, verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen handelen en te reflecteren op je eigen uitvoering. Maar je bent ook in staat gezondheidsvoorlichting te geven op zowel individueel als groepsniveau en initiatieven te nemen in kwaliteitsverbetering binnen jouw eigen werkzaamheden.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Lees meer op onze blog!
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Schrijf je in voor dit onderdeel

  Heb je een keuze kunnen maken? Schrijf je dan hier in voor dit onderdeel.

  inschrijven
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

   Cora Snoei
   Praktijkverpleegkundige
  • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

   Corina Barten
   Praktijkverpleegkundige
  • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

   Sjoerd Kok
   Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven