Skip to main content

Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

4.625
8 reviews
 • niveau Bachelor
 • duur 1,5 - 4 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 9.000,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2024 Utrecht
  • 05-09-2024 Breda
  • 21-11-2024 Online
Download brochure
Download brochure
Bachelor of Nursing (hbo-v) 1,5 jaar Avans+
Iets voor jou?
 • Door de modulair opgebouwde structuur kun je in drukke tijden een pauze inlassen, of niet. Jij bepaalt.
 • 100% online of liever deels klassikaal? We hebben locaties door heel Nederland en vaste lesdagen.
 • Je zoekt een opleiding die gebaseerd is op de praktijk en daar perfect op aansluit.

Bachelor of Nursing (hbo-v) online

Vanaf november 2023 is het ook mogelijk deze verpleegkundige opleiding volledig online te volgen. Klik hier voor meer informatie.

Bachelor of Nursing (hbo-v) deeltijdopleiding

De zorg wordt steeds complexer. Daarnaast wordt het zorgaanbod integraal georganiseerd, vanuit het principe van persoonsgerichte zorg. De zorgvrager staat centraal. Van zorgvragers wordt verwacht dat zij zelfverantwoordelijk en zelfredzaam zijn en zelf regie nemen over eigen gezondheid en gedrag. Dit vraagt een andere insteek van betrokken professionals. Het gaat om samenwerking en afstemming over disciplines en sectoren heen en over regievoering over het integrale aanbod en samenwerking.

Opleiding Bachelor of Nursing (hbo-verpleegkundige) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

De vernieuwde Bachelor of Nursing (hbo-v) bestaat uit verschillenden modules en heeft daardoor een flexibel opleidingsprogramma. De opleiding is afgestemd op de eisen van die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2030. Op basis van jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstellingen. Deze vrijstellingen worden bepaald nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden maar tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar wat voor jou de mogelijkheden zijn. Jouw vooropleiding en ervaring zijn hierin doorslaggevend.   

 

Opleiding Bachelor of Nursing (hbo-v)

Deze Bachelor of Nursing met een flexibel opleidingsprogramma is helemaal afgestemd op de eisen die het veranderende beroep van verpleegkundigen stelt en is gebaseerd op het opleidingsprofiel Bachelor of Nursing 2030. Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare hbo-verpleegkundige voor de centrale en verbindende rol in de gezondheidszorg, die met oog voor innovaties kan inspelen op deze ontwikkelingen in de zorg. Positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg, proactieve zorgplanning en gezamenlijke besluitvorming vormen een rode draad in deze opleiding verpleegkunde. Verder wordt er in elke module aandacht besteed aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen

  Deze deeltijd bacheloropleiding (hbo-v) is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met een CZO-erkend diploma van 2008 en later, die hun functie verder willen verdiepen en verbreden. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze opleiding dien je een werkplek van 24 uur te hebben waar je wat je leert meteen in de praktijk kunt brengen, in een eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling. 

  Op basis van jouw vooropleiding dan wel werkervaring kun je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komt voor vrijstellingen. De ervaring leert dat als je het juiste CZO-diploma hebt je voor modules vrijstelling zou kunnen krijgen. Deze vrijstellingen worden bepaald nadat inschrijving voor de opleiding heeft plaatsgevonden maar tijdens een adviesgesprek kijken we samen naar wat voor jou de mogelijkheden zijn. Jouw vooropleiding en ervaring zijn hierin doorslaggevend.  

  Let op: voor mbo-verpleegkundigen zonder CZO-specialisatie is er zijn er 2 andere Bachelor of Nursing varianten. Te weten: Bachelor of Nursing (hbo-v) of Bachelor of Nursing (hbo-v) i.c.m. CZO.  

  Heb je vragen over de mogelijkheden? Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Voorafgaand aan de opleiding verpleegkunde dien je een ontwikkelassessment af te leggen. 

  Jouw kennis en ervaring zijn uitgangspunt voor het opleidingstraject dat je gaat volgen en je inbreng en visie vanuit je eigen werk en organisatie zijn  essentieel binnen de Bachelor of Nursing (hbo-v). Je volgt een leerweg waarin je voor een deel zelf je tempo, de lesinhoud en vorm van begeleiding bepaalt. Er wordt aangesloten bij hoe je wilt leren en wat je al beheerst. De mate van zelfstudie, leren in lesbijeenkomsten en leren op de werkplek bepaal je zelf, waarbij wij een grote diversiteit in leeractiviteiten en lesmaterialen aanbieden in een digitale leeromgeving en in de lesbijeenkomsten.
   
  Deze Bachelor of Nursing (hbo-v) bestaat uit leeruitkomsten, geclusterd in modules die op NLQF-6 niveau worden getoetst. Ter afronding van een module toon je in integrale beroepsprestaties aan dat je de leeruitkomsten van een module beheerst. Wij werken met een hoge mate van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je afhankelijk van jouw ervaring zelf keuzes kunt maken hoe je naar de eindtoets, een integrale beroepsprestatie, toe werkt. Je kunt bijvoorbeeld het accent leggen op het volgen van lesbijeenkomsten, leren van onze docenten/experts uit het werkveld en van andere deelnemers, of juist meer op zelfstudie en het uitvoeren van wat je leert in de beroepspraktijk.

  Vanaf november 2023 is het ook mogelijk deze opleiding volledig online te volgen. Plan een adviesgesprek zodat we je optimaal kunnen begeleiden bij jouw keuze of bezoek een voorlichtingsbijeenkomst.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De studiebelasting van de totale opleiding is maximaal 240 EC. Maar de opleiding is echter sneller te doorlopen op basis van jouw diploma's en werkervaring. Hierdoor kun je hoogstwaarschijnlijk voor delen van de opleiding worden vrijgesteld. We leggen je hier graag alles persoonlijk over uit.   
    
  Doordat je keuzes kunt maken in het tempo en de manier waarop je leert, afhankelijk van wat je al beheerst is de studiebelasting voor elke deelnemer anders. Gemiddeld wordt verwacht dat je wekelijks ongeveer 8 uur besteedt aan zelfstudie en 8 uur aan bijeenkomsten. Voor het uitvoeren van opdrachten op je werkplek, is het een vereiste dat je een werkweek hebt van minimaal 24 uur. 

  Deze opleiding bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten die overdag plaatsvinden op jouw vaste lesdag. De dag waarop jouw opleiding start is jouw vaste lesdag. Je krijgt voorafgaand aan de module een rooster waarop te zien is wanneer je les hebt. Vaak is dit of in de ochtend (09:00-12:00) óf in de middag (12:30-15:30). Verder staat er in het rooster wanneer je zelfstandig met je leerteam kan werken. Zorg er wel voor dat je de hele dag vrij geroosterd bent van werk om aan je studie te besteden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.000,- 
  • Ontwikkelassessment: € 495,-
  • Opleidingskosten zijn exclusief lesmateriaal
  • Eventueel kosten les locatie/catering
  • Aanvragen vrijstelling € 495,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van deze opleiding. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Croho nummer: 30122

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor of Nursing (hbo-v) voor gespecialiseerde verpleegkundigen geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Uitgangspunten in de opleiding zijn positieve gezondheid, persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming. 

  LET OP! Dit is een overzicht van het gehele programma van het Bachelor of Nursing (hbo-v). Het is met de juiste vooropleiding hoogstwaarschijnlijk mogelijk om voor grote delen van het programma vrijgesteld te worden.

  • Het verpleegkundig domein 1 (15 EC)
  • Het verpleegkundig domein 2 (15 EC)
  • De organisatie van zorg 1 (15 EC): 
  • Professionele rolontwikkeling (15 EC)
  • Effectieve communicatie in de zorg (15 EC): 
  • De organisatie van zorg 2 (15 EC)
  • Professionele identiteit(10 EC)
  • Evidence Based Practice (15 EC)

  Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de online module ‘Effectief leren’, wat je studiebelasting kan verlagen en je veel ondersteunt gedurende het leerproces.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  fase 1 hbo v verkort
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.625
  8 reviews
  Download brochure Inscrijven