• 30 augustus 2021

Martin Vermeulen en Danique Smits, twee deelnemers aan onze Master geriatriefysiotherapie, zijn genomineerd voor de Mieke van Gemert prijs. Dit is een jaarlijkse prijs die door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie wordt uitgereikt aan de beste afstudeerscriptie. Naar aanleiding van deze nominatie zijn er 2 artikelen over hun afstudeertraject verschenen in de laatste uitgave van het Nederlands Tijdschrift van Geriatriefysiotherapie.

Martin Vermeulen is werkzaam als Geriatriefysiotherapeut bij Fysiotherapie Gezondheidscentrum Meerzicht. Zijn afstudeerscriptie heeft als titel: Is Lang Zal Meerzicht Leven op korte en lange termijn van invloed op de mate van kwetsbaarheid, gemeten via de EFIP? In zijn onderzoek heeft hij 42 eenzame, kwetsbare 65-plussers mee laten doen aan een 12-weken durende groepsinterventie genaamd: ‘Lang Zal Meerzicht Leven’. De interventie bestond uit een combinatie van oefentherapie, voedingsvoorlichting en aandacht voor sociale contacten. Zowel op korte als op lange termijn was er een verbetering te zien: de kwetsbaarheid nam af en kracht en conditie toe. Dit effect bleef een jaar later behouden.

>Lees hier het artikel van Martin

Danique Smits werkt als Geriatriefysiotherapeut in het Canisius Wilheminaziekenhuis. Haar afstudeerscriptie gaat over de voorspellende waarde van klinimetrie op de ontslagbestemming na een ziekenhuisopname. In haar onderzoek is gezocht naar in hoeverre klinimetrie van mobiliteit, kracht en cognitie een voorspellende waarde hebben voor ontslagbestemming binnen 24 uur na ziekenhuisopname van kwetsbare ouderen. In de uitkomsten kwam naar voren dat Klinimetrie inderdaad een voorspellende waarde heeft op ontslagbestemming.

>Lees hier het artikel van Danique

 

Wil je meer informatie over onze masters fysiotherapie? Neem dan contact met ons op via info@avansplus.nl of 0900-110 10 10.