Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Versnelde masteropleiding Geriatric Physical Therapy (MGPT)

 • niveau Master
 • duur 1,5 of 2 jaar
 • studiebelasting Zie onder
 • studiekosten 20.950,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 12-02-2025 Breda
  • 12-02-2025 Leiden
  • 12-02-2025 Zwolle
Download brochure
Download brochure
Versnelde master geriatriefysiotherapie
Iets voor jou?
 • Je hebt liefde voor je vak en je wilt je verder ontwikkelen.
 • Je wilt ouderen écht helpen met hun complexe, multifactoriële problematiek.
 • Je wilt meer voldoening uit je werk halen door echt het verschil te maken voor iemand.

Meekijkdag geriatriefysiotherapie

Heb je de ambitie om je master Geriatriefysiotherapie te halen en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Versnelde Master Geriatriefysiotherapie

Dat we in Nederland te maken hebben met toenemende vergrijzing is inmiddels bekend. Binnen het streven om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te kunnen laten functioneren heeft de Master Geriatriefysiotherapie deze mensen steeds meer te bieden. Uit onderzoeken blijkt dat er positieve effecten zijn van functioneel oefenen en trainen bij diverse ziektebeelden en bij diverse medische behandelingen. Tijdens de master geriatriefysiotherapie word je opgeleid om ouderen met meer complexe problematiek écht iets bieden, en nu al binnen 1,5 jaar!

Versnelde opleiding geriatriefysiotherapie

Bij Avans+ is het mogelijk om je per jaar in te schrijven voor de geriatriefysiotherapie masteropleiding. Je kiest zelf of en wanneer je verder wilt als je maar rekening houdt met de maximale doorlooptijd van 5 jaar om je te specialiseren als geriatrisch fysiotherapeut.

Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent gediplomeerd fysiotherapeut en je hebt de wens om jezelf te specialiseren in fysiotherapeutische zorg voor geriatriepatiënten door middel van een master geriatriefysiotherapie. Op dit moment werk je al met deze doelgroep in de eerste of tweede lijn of je bent van plan om dit te gaan doen.

  Direct bij de start van de anderhalf jarige variant en na een half jaar bij de tweejarige variant van de opleiding is er een werkeis van 12 uur per week. Dit houdt in dat je zelf organiseert dat je gemiddeld 12 uur per week als gespecialiseerd fysiotherapeut i.o. met de doelgroep werkt. Het taakgericht oefenen en trainen staat centraal in deze master opleiding geriatriefysiotherapie.

  Ontdek welke master je kunt doen met jouw opleidingsniveau in de infographic.

  Heb je een al master of heb je relevante werkervaring meld je dan bij de opleidingsmanager om samen te kijken naar het meest efficiënte ontwikkeltraject voor jou.

  Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

  Meerwaarde van de master geriatriefysiotherapie voor jouw praktijk

  Wil je de meerwaarde van onze masters fysiotherapie ook bij jouw leidinggevende of praktijkeigenaar kenbaar maken? Download dan onze factsheet met een duidelijk overzicht van de voordelen van jouw masteropleiding voor jouw leidinggevende. 

  Wil je meer weten over de incompany of maatwerk mogelijkheden voor jullie praktijk, klik dan hier.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze master geriatriefysiotherapie wordt in een vorm aangeboden waarin je minder klassikale bijeenkomsten hebt. Dit zorgt er uiteraard voor dat je minder reiskosten en reistijd kwijt bent. We gebruiken in deze master namelijk blended learning. Dit is een mix van didactische vormen waardoor je in staat wordt gesteld veel effectiever en efficiënter het opleidingstraject van de opleiding geriatriefysiotherapie te doorlopen.

  Dankzij deze manier van werken leer je nog meer dan voorheen in en van de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan onderwijsvormen als werkleren, intervisie, supervisie, online learning, coaching en interactieve colleges.

  Ben je benieuwd wat het verschil is tussen Blended learning en andere onderwijsvormen? Bekijk onze Blended learning informatiepagina met alle informatie over onze vernieuwde vorm. 

  Intake gesprek

  Voordat je start met de opleiding geriatriefysiotherapie plannen we een individueel gesprek tussen jou en de opleidingsmanager om samen te kijken of de opleiding bij je past. Daarbij is het uiteraard belangrijk om af te stemmen of wederzijdse verwachtingen van de opleiding geriatriefysiotherapie op elkaar aansluiten.

  Toetsing

  Ook de toetsing sluit aan bij de praktijk. Dit betekent geen kennistoetsen, maar opdrachten uitwerken aan de hand van casuïstiek en tijdens je werk patiënten volgen en daar opdrachten over maken. Daarbij leer je ook van het meekijken bij een collega-deelnemer en geef je elkaar feedback. Je bespaart met deze aanpak essentiële tijd die je in de praktijk aan patiënten kan besteden.

  Incompany

  Ook is het mogelijk om deze opleiding als een incompanytraject te volgen. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  In totaal kan je de masteropleiding in 1,5 jaar, 2 jaar of 3 jaar doorlopen. De totale studielast is voor alle varianten 60 EC, oftewel 1680 uur. 

  Bij de 1,5 jaar durende variant van de masteropleiding is er een gemiddelde studiebelasting van 28 uur per week (uitgaande van 40 studieweken per jaar). Bij de 2 jaar durende variant van de masteropleiding is er een gemiddelde studiebelasting in het eerste jaar van 14 uur per week en in het tweede jaar van 28 uur per week (uitgaande van 40 studieweken per jaar). Het is, naast de lesdagen,  grotendeels aan jezelf wanneer je deze uren maakt. Naast de klassikale bijeenkomsten, werk je in groepen in jouw eigen regio. Het werken in groepen hoeft niet op locatie. Jij en jouw mededeelnemers kunnen dus gemakkelijk een bijeenkomst plannen in jullie eigen regio. 

  Het rooster voor deze opleiding is maatwerk door het versnelde traject. We kunnen dus niet vooraf zeggen op welke dag je les hebt. Valt de bijeenkomst op maandag t/m donderdag dan zijn de lestijden tussen 13.30-20.30. Valt de lesdag op een vrijdag dan zijn de lestijden van 9.30 - 16.30.

  Bijeenkomsten anderhalf jarige variant

  Als je start met de anderhalf jaar durende variant van de opleiding kan het zijn dat de bijeenkomsten plaatsvinden op verschillende locaties. Neem contact op om te kunnen bepalen hoe het er voor jou uitziet. Per 10 weken zijn er bij de anderhalf jarige variant 4 á 5 bijeenkomsten.

  Bijeenkomsten twee jarige variant

  Als je start met deze twee jaar durende variant van de opleiding vinden alle bijeenkomsten in jaar 1 op dezelfde locatie plaats. In het jaar daarna kan het zijn dat er bijeenkomsten zijn op twee locaties. Neem contact op om te kunnen bepalen hoe het er voor jou uitziet. Per 10 weken zijn er bij de tweejarige variant 2 tot 4 bijeenkomsten. 
  De start van de studie begint zowel voor de anderhalf jarige als de tweejarige variant met een introductiedag. Je ontvangt hiervoor apart een uitnodiging.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten van de gehele Master Geriatriefysiotherapie zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 20.950,-. (Dit is de prijs die je betaalt voor de gehele opleiding. Tussentijdse prijsverhogingen worden niet aan jou doorberekent.)
  • Boeken: circa € 750,-. Deze schaf je zelf aan.

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. 

  Versnelde Master Geriatriefysiotherapie in termijnen betalen?

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal of per jaar met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Als je deze Master Geriatriefysiotherapie succesvol hebt afgerond, ontvang je het getuigschrift Master Specialized Physical Therapy (MSPT). Aan jou wordt dan de graad Master of Science Geriatric Physical Therapy toegekend. De MSPT is geaccrediteerd door de NVAO. Na het behalen van deze mastergraad kun je je inschrijven in het betreffende deelregister van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL). Bekijk voor het puntenbeleid t.a.v. je registratie de site van het KNGF.

  Ben je al master fysiotherapeut?

  Heb je al een fysiotherapie masteropleiding behaald, maar wil je verder ontwikkelen met een tweede gespecialiseerde master? Bekijk dan ons unieke verkorte master na master traject waarmee je in slechts 1,5 jaar een tweede master kunt behalen.

  Vervolgopleidingen:

  Resultaat

  Resultaat

  Na de masteropleiding geriatriefysiotherapie kun je op basis van klinisch redeneren voor en met jouw patiënt onderbouwde keuzes maken. Je werkt altijd volgens Evidence Based Practice (EBP): binnen de driehoek wetenschappelijk bewijs, patient values en eigen expertise.

  Veel gestelde vragen

  Veel gestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  ‘De MGPT maakte mij een betere professional’
  Ik ben gegroeid als persoon en als professional, waardoor ik betere zorg kan leveren.
  Lees de blog
  test
  Maatwerk en incompany
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  1,5 jarige variant:

  • Persoonlijk leiderschap.
  • Evidence Based Practice.
  • Visie, modellen & doelgroep
  • Screening & diagnostiek
  • Interventie & evaluatie
  • Projectplan
  • Afstudeerproject

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  1,5 jarige variant 

  Het eerste half jaar van de opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijk leiderschap: Ontwikkel zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.
  • Evidence Based Practice: Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor jouw geriatrische patiënt staat centraal
  • Visie, Modellen & Doelgroep : Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het geriatriefysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de geriatriefysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de effecten van veroudering en hoe ga je daar als geriatriefysiotherapeut mee om?

  1,5 jarige variant 

  Het volgende deel van de opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Screening & Diagnostiek: Je volgt een patiënt met complexe problematiek en past het geleerde toe in de praktijk. Een collega-deelnemer kijkt mee en je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Je volgt zelf ook een patiënt bij een collega-deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback en je wordt begeleid door docenten vanuit de praktijk. 
  • Interventie & Evaluatie: Weer volg je zowel zelf als bij een collega-deelnemer een geriatrische patiënt met complexe problematiek en voorzie je elkaar van feedback. De patiënten die je ziet verschillen van die van de vorige module. De screening & diagnostiek moeten op orde zijn, maar de meeste aandacht gaat uit naar het behandelplan en de evaluatie daarvan. 

  1,5 jarige variant 

  • Projectplan. Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
  • Afstudeerproject. Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Programma versnelde masteropleiding Geriatric Physical Therapy (MPPT)
   

  2 jarige variant:

  • Persoonlijk leiderschap.
  • Evidence Based Practice.
  • Visie, modellen & doelgroep
  • Screening & diagnostiek
  • Interventie & evaluatie
  • Projectplan
  • Afstudeerproject

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  2 jarige variant 

  Het eerste jaar van de 2 jarige opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Persoonlijk leiderschap: Ontwikkel zelfregie, zelfstandigheid, pro-activiteit en blijven leren.
  • Evidence Based Practice :  Het wetenschappelijk onderbouwen van de keuzes voor meetinstrumenten en interventies voor jouw geriatrische patiënt staat centraal
  • Visie, Modellen & Doelgroep : Welke visie en modellen liggen er ten grondslag aan jouw handelen binnen het geriatriefysiotherapeutisch proces? Diverse ziektebeelden vragen om diverse behandelingen. Wat betekenen deze voor de geriatriefysiotherapiepraktijk? In hoeverre houd jij rekening met de effecten van veroudering en hoe ga je daar als geriatriefysiotherapeut mee om?

  2 jarige variant 

  Jaar 2 van de 2 jarige opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Screening & Diagnostiek: Je volgt een patiënt met complexe problematiek en past het geleerde toe in de praktijk. Een collega-deelnemer kijkt mee en je koppelt vragen en ervaringen terug naar de opleiding. Je volgt zelf ook een patiënt bij een collega-deelnemer. Je voorziet elkaar van feedback en je wordt begeleid door docenten vanuit de praktijk. 
  • Interventie & Evaluatie: Weer volg je zowel zelf als bij een collega-deelnemer een geriatrische patiënt met complexe problematiek en voorzie je elkaar van feedback. De patiënten die je ziet verschillen van die van de vorige module. De screening & diagnostiek moeten op orde zijn, maar de meeste aandacht gaat uit naar het behandelplan en de evaluatie daarvan. 

  2 jarige variant 

  • Projectplan: Je kiest een onderwerp waarop je wilt afstuderen en schrijft daarvoor een plan. Aansluiten bij academisch onderzoek of een zelfstandig project behoren tot de mogelijkheden. De link tussen wetenschap en praktijk staat centraal.
  • Afstudeerproject. Je voert het eerder geschreven plan uit. Het kan een stukje onderzoek zijn, maar ook implementatieprojecten zijn welkom. Altijd moet er een duidelijke vernieuwing en betekenis voor de praktijk zijn. Alle projecten samen brengen het vak fysiotherapie op een hoger plan.

  Programma versnelde masteropleiding Geriatric Physical Therapy (MPPT)
   
  De meerwaarde van onze masters Fysiotherapie?

  Benieuwd naar de meerwaarde van onze masters fysiotherapie voor je leidinggevende of praktijkeigenaar?

  Download onze factsheet
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • ‘De docenten waren duidelijk ervaren professionals uit het werkveld. Zij kwamen met goede voorbeelden waar we veel aan hadden.’

   Anne van der Wolf
   Fysiotherapeut
  • ‘De insteek van Avans+ vind ik goed: deelnemers aan het denken zetten en zelf met relevante casuïstiek laten komen. Dan gaat het toch meer leven dan wanneer de docent onderwerpen aandraagt.’

   Kiki Pijnenburg
   Fysiotherapeut
  Download brochure Inscrijven