Skip to main content

Bedrijfskunde verdieping

bedrijfskunde verdieping opleiding avansplus
iets voor u?
 • U denkt en werkt op minimaal hbo-niveau en u heeft tenminste 3 jaar werkervaring.
 • U heeft al een bedrijfskundige basis, maar zoekt naar handvatten om complexere bedrijfskundige vraagstukken op te lossen.
 • U wilt betere coachende vaardigheden en succesvolle regie kunnen voeren over uw team.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 9 maanden
 • studiebelasting 6 tot 8 uur per week
 • studiekosten € 5.650,-
 • startdata
  • 03-10-2017 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
bedrijfskunde verdieping opleiding avansplus

Bedrijfskunde verdieping

De vraagstukken waar u zich mee bezighoudt, worden steeds complexer en vragen om een organisatiebrede aanpak. U beschikt al over de nodige bedrijfskundige basiskennis, maar er wordt steeds vaker beroep op u gedaan met betrekking tot het veranderen en evalueren van een aanpak en/of processen om tot een beter resultaat te komen.

Onderdeel van de opleiding Management en bedrijfskunde

De opleiding Bedrijfskunde verdieping vormt leerjaar 2 van de volledige opleiding Management en bedrijfskunde. Leerjaar 1 bestaat uit de opleiding Bedrijfskunde basis.

Bedrijfskunde verdieping bij Avans⁺

In de opleiding Bedrijfskunde verdieping leert u uw bedrijfsprocessen te evalueren en efficiënter en doelmatiger in te richten waardoor u resultaatgerichter wordt. U verbetert de kwaliteit, stuurt op en met de juiste managementrapportages en kunt bovendien adequaat anticiperen op veranderende omstandigheden. Bij organisatieveranderingen zijn uw coachende vaardigheden en het succesvol regie kunnen voeren van cruciaal belang. Daarom is hier volop aandacht voor in deze opleiding.

Innoveren, veranderen en verbeteren

De opleiding Bedrijfskunde verdieping maakt van u dé bedrijfskundige professional die het resultaat van uw afdeling verbetert en de noodzakelijke verandering daarvoor implementeert. Van u wordt verwacht dat u het geheel overziet en in staat bent alle vraagstukken vanuit een helikopterview te benaderen. Sterk ontwikkelde sociaal communicatieve vaardigheden, daadkracht en (persoonlijk) leiderschap zijn daarbij onmisbare ingrediënten. De opleiding Bedrijfskunde verdieping helpt u om uw functie binnen het huidige complexe werkveld beter te vervullen.

lees meer
Praktisch informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt op minimaal hbo-niveau en u heeft tenminste 3 jaar werkervaring. U bent ambitieus en wilt uzelf verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige en managementvraagstukken. Het maakt niet uit in welke sector of branche u werkzaam bent.

  Bedrijfskunde verdieping met een mbo-vooropleiding

  Wanneer u een mbo-vooropleiding heeft, wordt voor aanvang van de opleiding een capaciteitentest afgenomen om het hbo werk- en denkniveau te toetsen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding bestaat uit 2 blokken waarin verschillende thema’s worden behandeld. Uw praktijk staat hierbij volledig centraal. Gedurende elk blok werkt u aan een businessproject. Dit is altijd een project uit uw dagelijkse praktijk. Op deze manier is deze opleiding direct inzetbaar, ook tijdens de opleiding al. Het werk aan deze projecten doet u zelf, maar natuurlijk zorgt Avans⁺ voor een perfecte begeleiding door ervaren docenten. Tevens kunt u sparren met mededeelnemers uit verschillende branches.

  In de theorielessen maakt u in elk blok kennis met verschillende methoden. Vervolgens gebruikt u deze methoden in uw businessprojecten. Het resultaat van uw businessprojecten presenteert u aan uw docent(en) en mededeelnemers.

  Onderdeel van de opleiding Management en bedrijfskunde

  De opleiding Bedrijfskunde verdieping vormt leerjaar 2 van de volledige opleiding Management en bedrijfskunde. Leerjaar 1 bestaat uit de opleiding Bedrijfskunde basis.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Bedrijfskunde verdieping duurt 9 maanden. Er zijn 22 bijeenkomsten die verspreidt over 32 weken plaatsvinden. De gemiddelde studiebelasting is 6 tot 8 uur per week, naast de bijeenkomsten.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten voor de opleiding Bedrijfskunde basis:

  • Opleidingskosten: € 5.650,- (vrij van btw)
  • Leermiddelen: circa € 400,- (excl. 6% btw)
  • Arrangementskosten: € 990,- (excl. 6% btw)

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Indien u niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze opleiding ontvangt u het postbachelordiploma Bedrijfskunde verdieping van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van de opleiding Bedrijfskunde verdieping bent u een bedrijfskundig professional die organisatievraagstukken kan analyseren en oplossen. U bent in staat verbeter- en verandertrajecten te initiëren, te coördineren en te evalueren, zowel binnen uw team en op uw afdeling als in de organisatie.

  U verbetert de kwaliteit en stuurt op en met de juiste managementrapportages. U opereert als een spin in het web binnen uw afdeling of organisatie. Dankzij uw verkregen kennis en inzichten bent u een gesprekspartner op managementniveau, zowel binnen als buiten uw organisatie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de commerciële binnendienst via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 01. 

  Programma
  Blok 1: Veranderen

  U bent na het volgen van het blok Veranderen in staat om de noodzaak tot verandering van cultuur, structuur, systemen en/of processen binnen de organisatie te signaleren en het daartoe noodzakelijke veranderproces vorm te geven, te coördineren en te evalueren. Dit behandelen we aan de hand van de volgende modules:

  • Verandermanagement
  • Projectmanagement
  • Persoonlijk leiderschap

  programma blok 1 bedrijfskunde verdieping avansplus
  Blok 2: Evalueren

  U bent na dit blok in staat om op een systematische en objectieve wijze een management rapportage op te stellen vanuit een bedrijfskundig kader. In dit geval bent u in staat om een evaluatie uit te voeren dat gericht is op uzelf, uw eigen afdeling en uw organisatie. Op basis van de evaluatie bent u in staat om een oordeel te formuleren over resultaten van de verandering die heeft plaatsgevonden. Dit leert u door middel van:

  • Management control
  • Informatiemanagement
  • Kwaliteitsmanagement
  • Persoonlijk leiderschap

  programma blok 2 bedrijfskunde verdieping avansplus
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan