Skip to main content

Resultaat opleiding Management en bedrijfskunde: €650.000 subsidie

  • 20 december 2015
  • Door: Avans+

Uiteraard kunnen wij u als Avans+ uitgebreid informeren over de inhoud en het resultaat van een opleiding, maar wie kan u nu beter vertellen wat een opleiding hem of haar echt heeft gebracht in de praktijk dan een oud deelnemer. Monique van Winkel deelt graag haar ervaring over de opleiding Management en bedrijfskunde.

Monique van Winkel, projectmanager Wijkontwikkeling bij woningcorporatie AlleeWonen over de opleiding: “Mijn drijfveer om te beginnen aan de opleiding Management en bedrijfskunde was dat ik een meer stevige basis wilde leggen voor dat wat ik tot voor kort vooral op gevoel deed. Het gaat dan met name om het managen en aansturen van (project)medewerkers. Maar ook vraagstukken oplossen op het gebied van bedrijfsorganisatie en bedrijfsbeheer, in een omgeving onderhevig aan verandering, gebeurde teveel op gevoel in plaats van overtuiging en weloverwogen argumenten. Ik vond het belangrijk om te kiezen voor een brede opleiding op het gebied van Management & Bedrijfskunde. Ik zocht namelijk een leergang waar ik handvaten aangereikt zou krijgen om in de praktijk direct aan de slag te kunnen. Bij Avans+ vond ik deze.


Concreet resultaat

Een zeer mooi voorbeeld van direct resultaat van de opleiding in mijn dagelijkse werk is een project genaamd ONS rondom een coöperatief bewonersbedrijf (voormalig buurthuis) in een aandachtswijk in Breda. Dit collectief bedrijf exploiteert een wijkrestaurant en organiseert zalenverhuur. Ook is er een kledingatelier ingericht waar vrouwen bij elkaar komen om kleding te maken, te verstellen en te verkopen. Daarnaast kunnen vrouwen met een minder goed gevulde portemonnee hier terecht voor het huren van een bruidsjurk voor slechts € 45,- per dag zodat ze op hun grote dag toch kunnen stralen. Ook is het collectief verantwoordelijk voor de schoonmaak van het gebouw, waar nog een aantal andere commerciële partijen gehuisvest zijn.


€650.000 aan subsidie binnengehaald
Hier, bij ONS, heb ik de opgedane kennis uit de opleiding 1:1 succesvol toe kunnen passen. De organisatie van het coöperatief bewonersbedrijf is inmiddels uiterst professioneel ingericht. Hiervoor heb ik onder meer gebruik gemaakt van de opgedane kennis op het gebied van Organisatiekunde, Financieel management en HRM. Deze professionele aanpak heeft absoluut bijgedragen aan het binnenhalen van subsidies, in totaal zo’n € 650.000 en daar ben ik dan ook enorm trots op!

Woorden als inspirerend, verdiepend, zeer goede combinatie tussen theorie en praktijk en een erg leuke groep mensen met een diversiteit aan achtergronden typeren voor mij deze opleiding Management en bedrijfskunde.”

Plaats ook een reactie

CAPTCHA Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.