Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Bedrijfskundig zorgmanagement

4
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 6.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
opleiding-bedrijfskundig-zorgmanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt je meer verdiepen in de visie, strategie en doelen van jouw zorginstelling of ziekenhuis en deze op inspirerende wijze vertalen naar jouw eigen werkzaamheden en afdeling.
 • Je wilt je managementvaardigheden verder ontwikkelen.
 • Je wilt skills aanleren om je vak met meer overtuiging uit te voeren.
   

Scherpere kwaliteitseisen, nieuwe zorgtechnologieën en zorginstellingen die steeds meer samenhangende zorg bieden met toegevoegde waarde voor de cliënt: door marktwerking worden management- en bedrijfskundige aspecten steeds belangrijker binnen de zorg en welzijn sector. Jij wilt kunnen inspelen op deze aspecten en op een inspirerende wijze invulling geven aan jouw leidinggevende rol. Dan is deze opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement een mooie volgende stap voor jou. 

Opleiding management in de zorg

Met deze managementopleiding in de zorg ontwikkel jij je managementvaardigheden. Je verdiept je in de visie, strategie en doelen van jouw zorginstelling of ziekenhuis en leert deze op inspirerende wijze vertalen naar jouw eigen werkzaamheden en afdeling. Zo help jij jouw organisatie verder, maar groei je zelf ook. Je volgt de opleiding met deelnemers uit andere sectoren en branches, zodat je uitdagingen omtrent de kwaliteit van zorg en het zorgproces vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen. Zo kun jij het proces en de werkwijze binnen jouw afdeling direct in de praktijk optimaliseren.

Ontwikkel persoonlijk leiderschap

Ook leer je draagvlak te creëren bij je medewerkers voor jouw innovatieve ideeën. Je leert jouw manager bijvoorbeeld te overtuigen van de financiële gevolgen voor jouw afdeling. Jouw bedrijfskundige kennis zorgt er uiteindelijk voor dat je een aantoonbare bijdrage levert aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief betere en veiligere zorg.

Leer waar, wanneer en wat jij wilt

Met 4 startmomenten in het jaar start jij deze postbachelor wanneer jou dat uitkomt. Met meerdere locaties is er altijd een Avans+ in de buurt. Je kunt zowel de gehele opleiding als ook de afzonderlijke modules volgen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent op zoek naar een opleiding management in de zorg waarbij jouw dagelijkse praktijk centraal staat. Jij wilt de opgedane managementvaardigheden en bedrijfskundige kennis direct toepassen binnen jouw ziekenhuis of zorginstelling. Ook ben je op zoek naar een gestructureerde aanpak om jouw ideeën te vertalen in concrete verbeteracties of een vernieuwende werkwijze voor jouw afdeling of team. Het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van kwalitatief betere en veiligere zorg is jouw doel. Als (aankomend) leidinggevende wil jij anderen inspireren en motiveren, maar ook zelf verder groeien.

  Daarnaast heb je behoefte aan meer actuele- en inhoudelijke bedrijfskundige kennis, zodat jij je optimaal in je functie en je organisatie kunt bewegen. En zekerder in je schoenen staat. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door te investeren in je eigen ontwikkeling kun je jouw rol verstevigen.

  De opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement is bedoeld voor leidinggevenden, afdelingshoofden en managers, maar je komt ook in aanmerking als je leidinggevende ambities hebt of een traineeship volgt in de richting van management of bedrijfskunde binnen de zorg. Als deelnemer beschik je over minimaal hbo werk- en denkniveau en heb je leidinggevende werkervaring. Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding management in de zorg? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling bij de zorgmanagement opleiding staat centraal. Het team van docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleidt je in het bereiken van jouw persoonlijke doelen. De theorie wordt meteen ingezet op bestaande vraagstukken. Je leert het beste uit jezelf te halen en past het direct toe in jouw zorginstelling of ziekenhuis.

  Je volgt de opleiding zorgmanagement samen met deelnemers uit de sector zorg en welzijn, maar ook met deelnemers uit andere sectoren en branches. Dit doen we bewust. Zo wissel je kennis en ervaring uit, waardoor je jouw uitdagingen en vraagstukken vanuit verschillende management invalshoeken gaat bekijken. Zo leer je breder denken en word je creativiteit gestimuleerd. Ook jouw persoonlijke leiderschap zal zich ontwikkelen, dit onderdeel zit in alle modules verweven. 

  De postbacheloropleiding Bedrijfskundig zorgmanagement is modulair opgebouwd. Je kunt zowel de gehele opleiding als ook de afzonderlijke modules volgen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt. Iedere module wordt afgerond met een relevante opdracht. Zo levert jouw studie direct resultaat op. De volledige opleiding kun je in 1 jaar doorlopen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding management in de zorg? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement heeft een doorlooptijd van 1 jaar en bestaat uit vier modules. Iedere module heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag- avondopleiding en bestaat uit 5 of 6 bijeenkomsten binnen een periode van 10 weken. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag van 16:00 – 20.30 / 21:30 uur. Uitzondering hierin is de keuzemodule HR instrumenten die op 4 woensdagen plaatsvindt van 14:00 uur tot 21:00 uur in een tijdsbestek van 10 weken. De totale opleiding bestaat uit ongeveer 21 bijeenkomsten.

  Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten nemen daarnaast ongeveer 6 tot 8 uur per week in beslag.

  Wil je meer weten over het programma van de zorgmanagement opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 6.895,-  
  • Arrangementskosten: € 900,-
  • Boeken: circa € 250,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de postbacheloropleiding Bedrijfskundig zorgmanagement ontvang je van Avans+ het postbachelordiploma Bedrijfskundig zorgmanagement.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding voor bedrijfskunde in de zorg ben jij in staat om een gedegen keuze te maken over de inrichting en sturing van jouw afdeling. Je hebt een brede bedrijfskundige blik ontwikkeld en bent in staat om managementvraagstukken te analyseren en op te lossen.

  Je benadert een verandering omtrent nieuwe zorgtechnologieën, innovatie, de kwaliteit van zorg en het zorgproces vanuit verschillende invalshoeken. Denk hierbij aan de aansluiting op organisatiedoelstellingen, het creëren van draagvlak bij medewerkers en overzien van financiële gevolgen voor jouw afdeling.

  Je kunt je persoonlijke leiderschapsstijl op een effectieve manier inzetten en je weet draagvlak te creëren voor jouw visie en werkwijze op het gebied van bedrijfskunde in de zorg. Je levert een aantoonbare bijdrage aan het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het realiseren van organisatiedoelstellingen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze zorgmanagement opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Met de opleiding Bedrijfskundig zorgmanagement krijg je inzicht in welke interne en externe factoren van invloed zijn op de strategie van jouw zorginstelling of ziekenhuis. De doorvertaling naar jouw afdeling staat centraal. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door jouw persoonlijke leiderschapsstijl effectief in te zetten, kun je draagvlak creëren voor jouw oplossing. Je zult anderen kunnen inspireren. De management in de zorg opleiding omvat de volgende onderdelen:

  + Strategie en business innovatie (vaste module)
  + Verandermanagement (vaste module)
  + Financieel management (keuze module) 
  + Procesmanagement (keuze module)
  + Kwaliteitsmanagement (keuze module)
  + HR instrumenten (keuze module)

  Persoonlijk leiderschap zit in alle modules verweven, omdat dit een cruciale vaardigheid is. Een probleem los je immers niet alleen op met goede inzichten en theorie. Het is cruciaal dat je jouw oplossing kunt overbrengen en dat je daarbij de juiste persoon betrekt en hen hierin meeneemt.

  programma-bedrijfskundig-zorgmanagement
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven